onsdag 11 maj 2016

Färgterapi med Stadsparkens alla tulpaner



Belöna dig själv

Vissa dagar måste man belöna sig själv när man gjort klart något som man har tyckt varit tungt och som legat över en. Idag var en sån dag - äntligen hade jag fått energi att ta tag i en sak och nu vips var den klar. Klart sånt behöver firas. Jag belönade mig med att åka ner på stan efter jobbet i solskenet och äta Ingeborgs varma rödbetssallad med chevré och hallonvinegrette - så himla god !!




Sedan traskade jag rakt över gatan och mumsade i mig en liten men naggande god Raw food bit och drack en kopp grönt tee i solskenet hos Rosengrens skafferi. Efter det var jag redo för den stora belöningen - nämligen en tur i vår vackra Stadsträdgård.


Klicka gärna på bilden så får du upp den i större format


I år tror jag dom har överträffat sig själva för i blomstergården vällde ett tulpanhav fram i regnbågens alla färger. Har aldrig sett en sån blomsterprakt - det var helt magiskt !





Här samsades ståtliga Kejsarkronor med tulpaner i rött, gult och orange i mängder. En mäktig syn.




Tätt, tätt tillsammans stack dom upp sina huvuden som stod i full blom. Det var nog i grevens tid jag tog min belöningstur för snart är nog allt överblommat.




Många av tulpanerna var gigantiska som den här damen med en tunn skir röd kant runt sina kronblad.



Tänk om man hade en bråkdel av den här tulpanprakten hemma i sin egen trädgård - så lycklig man hade varit.


Klicka gärna på bilden så får du upp den i större format


Tankat tulpanenergi

Nu vet jag att man kan tanka tulpanenergi och känna sig upplyft. Med lätta steg lämnade jag blomstergården. Sinnet var fullt av en svärm av varma färger som omfamnat mig. Det var rena färgterapin att ha vistas en stund bland alla dessa skönheter. Stort tack till alla medarbetare med Lars Erik Krafve i spetsen som skapat all denna blomsterprakt som glädjer så många. Det måste ha varit ett jättejobb att plantera alla dessa tusentals tulpaner.





Andas in grönska

Som avslutning tassade jag in på Stadsträdgårdens eko-butik och köpte med mig Raw foodglass hem. En liten bägare kan vara bra att ha i frysen när man inte orkar göra egen. Några riskakor doppade i mörk choklad slank också med. Sedan dök maken upp så jag fick skjuts hem istället för att cykla. Nöjd sjönk jag ner på sätet och lät mig forslas hem.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner, var snäll mot dig själv och belöna dig med färgterapi i närmaste stadspark, trädgården eller ute i naturen nu. Jag brukar dra djupa andetag och fylla mig med grönskans klorofyll när jag cyklar till jobbet där det grönskar som mest efter vägen.
Kram/Isa

20 kommentarer:

  1. Wow, vilka färgexplosioner och så snyggt! Jag har varit många gånger i Stadsparken på sommaren men aldrig på våren, nu längtar jag dit. Härliga bilder!

    SvaraRadera
  2. Less is more är inget för oss. More is much better! Mer av allt gäller nu; tulpaner, glass, värme .... men riskakor i choklad, det hoppar jag över.
    Kram Helene

    SvaraRadera
  3. Härligt att se dina färgrika tulpanbilder. Jag var också där och fotade lite i dag. Fantastiskt jobb de har gjort där.

    //annika

    SvaraRadera
  4. Underbara planteringar - uppenbarligen ingen feg stadsträdgårdsmästare! Nästan som Keukenhof, faktiskt. Här hemma har jag bara sena och skuggade tulpaner kvar, de första har tappat alla blad i värmen...:-(
    Kram Elin

    SvaraRadera
  5. Vilka perfekta belöningar, helt i min smak. Rödbetssallad har jag inte gjort på ett tag. Nu blev jag jättesugen, brukar dock ha honungsvinägrett på. Rawfoodglass låter väldigt spännande. Skulle man ju vilja smaka.
    Makalös tulpanprakt!
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  6. Helt underbart. så härligt det är näs städerna flödar iblommor. Så mycket mindre bus det blir då än när det bara är asfalt och betong.
    Ja du om inte om vore så hade nog alla så här.
    Ha det gott och njut solen
    Kram Meta

    SvaraRadera
  7. Åker snart till Örebro, hoppas blomsterprakten finns kvar.
    Kram

    SvaraRadera
  8. härliga bilder. Förstår att cykelturen på morgonen är uppiggande.
    Ha det bäst. Åsa

    SvaraRadera
  9. Uj uj uj så vackert! Har inte varit där när tulpanerna blommat det måste ju bara bli av :)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  10. Vilken mysig dag, precis så ska det vara och klart man ska belöna sig själv ofta och mycket! Vilken vacker blomsterprakt...ljuvliga bilder!
    Önskar dig en glad och solig dag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  11. Vilken trevlig utflykt, och de tulpanfälten, färger gör sig så bra på tulpaner med sina tunna blad. Tack för att du delar med dig av din fina promenad!

    SvaraRadera
  12. Hej! Om du eller dina läsare är sugen på att planera sommarplanteringen nu i det vackra vädret så hälsar vi er välkomna till Blomsterboxen.com!

    Hos oss på Blomsterboxen.com kan man handla svenskodlade och lättskötta krukväxter för sin trädgård. Beställda växter handplockas av trädgårdsmästare och skickas i en specialdesignad box med fyra plantor, direkt från växthus till kund. Vi säljer utebegonior under maj och juni, blandade sommarväxter som Lobelia, Tvillingsporre, Snötörel och Silvernjurvinda under juli, och till hösten fokuserar vi på intressanta koncept för kallare väder. 

    Välkomen!

    SvaraRadera
  13. Jösses så fint! Vilka enorma bäddar och vilken färgprakt! Förstår att ditt "färgbatteri" är fullt nu.
    Allt gott!

    SvaraRadera
  14. WOW vilken blomning! Jag får nog ta mig dit på måndag och hoppas att det blommar fortfarande. Tidig varje år tänker jag att jag ska dit...inte heller i år har jag varit där.
    Gillade den gula tulpanen med röda kanten.

    Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
  15. Det är så mäktigt när det står tulpaner i en stor mängd, hemma har man några stycken och tycker det är så fint, men när man är i parker så blir det så vackert med alla dessa färger, en palett i stor skala.
    Önskar dig en trevlig helg

    SvaraRadera
  16. Vilken prakt. . . vilket hav av underbara blommor!!
    Undra på att du tankar energi där. . . man blir glad över att
    bara titta på bilderna!
    Ha en härlig helg o glöm inte rösta på Frans!!
    Stor Kram/Syrran

    SvaraRadera
  17. Åh :0 Vilka skönheter ! Och precis som med de flesta blommor gör de sig bäst när man planterar många tillsammans :) Tyvärr har ingen vanlig människa råd eller ork att plantera sådana mängder men jag tror de har maskiner till hjälp ;) Underbart är det i alla fall och jag låter mig gärna svepas med in i tulpanernas förtrollande värld ! Tack för att du delade med dig :D
    Trevlig helg !
    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  18. Låter som en perfekt dag!
    Härliga bilder!
    Ha en fin helg!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  19. ...og jeg lar meg villig inspirere av alle tulipanene :)

    SvaraRadera
  20. Wow, vilken härlig färgexplosion! Dit skulle man ju vilja ta ett liggunderlag och en sovsäck och bara ligga och vara.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa