tisdag 17 maj 2016

De första knopparna har visat sig

Plantorna till höger är stockrosen Nigra

Stora förhoppningar

Trots kylan har småplantorna i växthuset fortsatt att växa till sig. Jag har stora förhoppningar för Stjärnögat på bilden. Det skall bli så roligt att få frossa i plantor i trätråg och krukor. Och färgerna på blommorna skall ju hålla ett vitt spektra från vitt till djupaste lila.
Den första lilla knoppen visade sig idag - gissa om jag känner mig lycklig och delaktig i den förestående födseln !
Snart avhärdade

Nu väntar jag bara på lite varmare väder så jag kan lyfta ut alla brickorna med plantor för avhärdning. Även om det varit kalla nätter i växthuset så har dom inte blivit utsatta för sol, vind och regn än. Det väntar ett lite tuffare liv därute.
Bästa investeringen på länge

Även Linnétagetesen har vuxit på sig enormt och fått sina första knoppar. Har nog aldrig haft så fina plantor som i år. Bra start under växtlampan i köket och bra jord har gjort susen. Investeringen i den lilla minidrivbänken är det bästa jag gjort på flera år !
Slår snart i taket

Klockrankan växer sig snart upp i taket i växthuset och mycket snart kommer hon att få flytta ut innan hon blir för stor. Vet ju att den här damen inte tål någon som helst frost så det gäller att täcka om det skulle uppstå någon frostnatt.
Världsberömd tomat

De italienska tomaterna brukar alltid leverera fina plantor - och i år är inget undantag. Brukar sätta ett gäng så jag har att ge bort till släkt och vänner - vilket brukar vara uppskattat. Fröerna kommer från Franchi och heter San Marzano som är den enda tomatsorten som får användas i en Vera Pizza Napoletania och som räknas som en av världens mest berömda tomatsorter. Inte så dum på sommarens grillpizza alltså !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Gulp. Mina småplantor lever uteliv. Och håller med: linnétagetesarna är spruttiga i år!

Flower of Fame sa...

Spännande med klockranka. Har du satt den ifrån frö eller köpt en planta? Det hade jag gärna provat. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Solstrimmor sa...

Så fina plantor! Dina Stjärnögon är längre komna än mina för knopp har jag inte sett än. Däremot är mina avhärdade sen länge och redan planterade. Men jag håller ett öga på dem...
Tomatplantorna ser också superfina ut, du har lyckats bra med hela din odling! Nu tror jag värmen smyger sig på igen. Härligt!

Ha en fin onsdag!
Kramar från Eva-Mari

Maribel sa...

Det var riktigt fina plantor, mina ser lite rangliga ut, men hoppas de tar sig när de väl får komma ut.
Ha det fint /Marika

myrica sa...

Vilka fina plantor du har, mina tomatplantor som jag drivit upp är lite gängliga men hoppas på att det ska bli robusta, det kommer kanske när värmen börjar komma.
Linnétagetesar dessa har jag inte hört om, dom ser ju jätte fina ut hos dig, har du köpt frö till dom eller plantor.
Önskar dig en trevlig dag

Elisabeth sa...

Vilka jättefina plantor du har :D Mina är betydligt tanigare :D Jag har inte börjat avhärda än...det kalla vädret gör att jag väntar nån vecka till...Det känns som om jag ligger efter med allt i år ?!? Jag har inte sått något än i vare sig pallkragar eller ettåringar på friland heller men nu är det hög tid ! Det kanske hinns med i helgen ...
Kram