torsdag 26 maj 2016

Den vandrande vagabondenVände ryggen till

Bergsklinten  har förökat sig mer än vanligt den här våren och uppträder i stora buskformationer där den fått sprida sig fritt. Egentligen får den inte alls härja fritt - men jag vände ryggen till och då tog den chansen. Visst är den vacker - men kanske i måttliga mängder.Vandrar fritt

Bergsklinten är en riktig nomad som trivs bäst när den får vandra fritt. Provade förra våren att sätta den i kruka men det blev nog som ett fängelse för den här vagabonden för den slokade oavbrutet.Bild från de första åren

Jättefin de första åren

När jag anlade perennarabatten var Bergsklinten jättefin de första åren när den höll sin plats men sen tog vandrarinstinkten över och den gav sig iväg för nya äventyr. Sen var rabatten inte lika fin längre.
Nu drar jag mest upp småplantor lite överallt och försöker ha överseende med att den kan dyka upp var som helst i rabatten. Passar den in där den slagit sig ner får den vara kvar annars ryker den.

Klipper man ner den efter blomning kommer den igen med ett andra flor.


Både grodan och korgstolen är numer ett minne blott. Och Bergsklinten har naturligtvis flyttat på sig.

Dagsregn och brödbak

Usch - idag är det dagsregn här och riktigt ogästvänligt ute. Passar på att baka matbröd och röja inne istället. Det behövs verkligen när man mest varit ute i trädgården den senaste tiden. Hoppas bara att värmen återvänder snart igen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Meta sa...

Ena dagen regn och blåst andra dagen är det rätt fint men kyligt undrar hur det blir i morgon då. Bergsklinten är fin men som du säger den sprider sig. Har sett att den finns i vitt åxå den skulle passa bättre hos mig.
Ha nu en skön helg
Kram Meta

Drömgården sa...

Jättevacker och frodig är den. Snygg tillsammans med stäppsalvian. Förstås är det inte roligt när de vandrar iväg, då är det ingen skillnad hur fina de är.

Tack för kommentaren inne hos mig. Lite besvärligare att följa receptet om man inte tål ägg och vete, men du kan säkert använda det som inspiration och byta ut till ett botten utan de råvarorna.

Regnvädret är inte kul. Var själv ute och skyfflade matjord igårkväll när det öste ner. Inte att rekommendera, klibbigt som attans var det!
/Kitty

Ellan H sa...

Javisst är det en sån jag har. Tänk så bra det är med bloggvänner - man lär sig så mycket. :-)
Din bergklint är förövrigt väldigt vacker och även om den är svår att hålla efter så är den ju riktigt dekorativ.
Allt gott!

Solstrimmor sa...

Älskar den vandrade nomaden och dess livskraft! Mer Bergklint åt folket:)

Må gott i ditt paradis!
Kramar från Eva-Mari som längtar till värmen som vi hade nyss!

Merja sa...

Ja´den är riktigt fin när man studerar den på nära håll. Hittade den här också.
Trevlig helg!

Elisabeth sa...

Vilka underbara bilder på din perennrabatt ! :D Jag har också Bergklint men hos mig sitter den i det ena stenröset och där håller den sig snällt på plats :) Visst är den fin :) Jag sådde ju Blåklint i höstas på vildängen som kom upp så fint, men nu syns inte ett spår utav dem ! :( Hm....kanske skulle flytta dit bergklinten istället ?!?
Ha en Trevlig helg !
Kram
Elisabeth

Anonym sa...


Blå och vacker är den, rymlingen! ;-)
Här blev det lite fröknäcke i regnvädret.
Kram Helli

Små Pärlor sa...

Så otroligt vackra bilder!