måndag 16 maj 2016

Olika nyanser av lilaÄlsklingsfärgen i korgen

Värmeböljan som drog förbi har gjort att växterna i den stora hanging basketkorgen jag visade för några veckor sedan som då var nyplanterade har börjar slänga sig över kanten.

Verbenan (tror jag det är) är först ut att bekänna färg och vilken färg sen. Olika nyanser av lila kunde inte passa bättre - lila som  är min absoluta älsklingfärg.
Nyfiken på kompisarna

Det skall bli så spännande att se vilka kompisar hon har med sig i sin treklöver. Jag borde ju ha varit mer uppmärksam när jag valde ut henne och noterat vilka växterna var som var samplanterade, men jag hade fullt upp att välja ur en katalog med massor med olika uppsättningar där man såg hur slutresultatet såg ut. Sedan försvann uppställningen liksom ur minnet.
Inget sommarväder för varken planta eller kropp

Den enda jag vet är att alla tre växterna är i lila nyanser.  Så nu går jag i väntans tider och kånkar ut korgen på morgonen och in på kvällen och noterar varje liten förändring i utvecklingen. Fast de senaste kyliga dagarna har korgen fått bo på heltid i växthuset. 3-5 grader är ju inget sommarväder precis för en liten planta.

Det är det inte för en kropp som inte tål väderomslag heller - det är bara att krypa tillbaka in under varma filten i soffan och vänta in varmare väder. Det skall vända redan i morgon har jag hört - lycka, lycka !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. Tydligen är det en Alyssum  och inte en verbena som börjat blomma i korgen - tack för informationen Vibeke.  Alyssum är en helt ny bekantskap för mig -  någon som haft den tidigare ? DS.

6 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Snyggt med lila! Ja lite regn sitter inte fel men BURR så kallt det är, ja dessa väderomslag är inte nådiga...dags att elda idag igen!
Ha en skön start på veckan nu, solen kommer nog snart tillbaka.
Kram från Titti

Elisabeth sa...

Blir kul att se din fina korg i full blom sedan :) Lila är en av mina favoritfärger också :) Usch ja, nu får värmen komma tillbaka ! Jag har massor jag behöver göra i trädgården och att vara ute i heldagsregn är uteslutet ! Men regnet behövdes och man får ju lite gjort inne med av det vardagliga och ack så tråkiga ;) Funderar på att gå ut och skörda årets första rabarber till en paj, men det ser inte inbjudande ut direkt där ute :(
Ha en bra ny vecka !
Kram

Merja sa...

Ser redan fint ut! Jag har börjat smyga ut lite plantor och pelargoner. Står snart inte ut att ha allt inne längre. Ställer dom efter väggarna. Fast Rosenskärorna är planterade i rabatten, det får bära eller brista!
Låter lovande för i morgon:))
Ha det fint!

Meta sa...

Det var verkligen snopet att vakna till denna kylan. Åkte hem igår och sov för det var så kallt och regnet öste ner. Nu är jag här igen men det regnar fortfarande hoppas på förändring i morgon när jag får gäster. Det blir roligare då.
Härligt med dina lila färger har åxå börjat gilla det nu.
är det åldern tro hihi
Ha det så gott och njut filtvärmen
Kram Meta

Vibeke Lippold sa...

Så fint med lilla. Forstår godt at du er glad for din kurv fuld af blomster :)
Men jeg tror den smukke plante er Alyssum. På dansk hedder den biblomme og den er rigtig sød.
Mange hilsner Vibeke

myrica sa...

Visst är det spännande när man inte riktigt vet hur blomman ska se ut eller vilken färg den får.
Ibland så har man satt någon lök och glömt det, så trevligt överaskning det blir när det väl kommer upp.
Önskar dig en trevlig dag