söndag 1 maj 2016

På plant- och loppisturnéPå turné

Efter några dagar i ofrivillig exil i soffhörnet var det jätteskönt idag att få åka på turné. Redan vid 09.30-tiden i morse styrde vi kosan mot Frövi och Katrinebergs handelsträdgård - här skulle det handlas sommarblommor. Det var den på bilden jag i första hand var ute efter - Trixie Million Bells.

Nu fanns inte precis den varianten och plantorna var inte så stora än så man såg de utslagna blommorna. Men jag hoppas att de jag fick med mig hem skall blomma lika villigt. Tre stycken står nu i växthuset och får växa till sig ytterligare en månad.
Fullt snart överallt 

Det börjar bli fullt både på bord och golv i växthuset. Igår fick den vackra passionsblomman flytta in i en zinkhink och den har glatt oss med utslagna blommor nästan varje dag sedan vi fick den - otroligt blomvillig.

Det blev två fulla flak med sommarblommor från Katrineberg och 3 säckar jord från Emmaljunga när maken kom med den briljanta idén att när vi ändå var i närheten av Lindesberg kunde vi lika gärna göra ett besök på Plantmarknaden.
Smultronplantor och Kungsnävor

Så medan maken invaderade fiket med nyinköpta tidningar kompletterades inköpen raskt med smultronplantor till kryddtornet i köksträdgården. Ett gäng med Kungsnävor åkte också med för jag hade sett ett reportage i AoT (tror jag) från en trädgård som hade massor med kungsnävor, daggkåpor och stäppsalvior - så himla vackert. Hos mig saknas bara Kungsnävan och just nu var det extrapris med 29kr/planta så då kan man passa på.
Enorm zinkbalja

Ingen turné utan ett loppisbesök och det avslutades i Ervalla hos Stall Kapri. Där kan man alltid hitta roliga saker. Som den här enorma zinkbaljan för 50kr. Visserligen lite rostig i botten och med några hål - men ändå. Nu gäller det bara att bestämma sig för var den ska stå, för sedan får den stå där i eviga tider när jag fyllt den med jord. I köksträdgården blir det i alla fall där temat är zink.
Korgar att plantera i kan man aldrig få för många av eller att ha flaskor i. Eller att ha flaskor med blommor i. Kanske får den annan färg bara.
Tröttsam turné

En härva med gammal taggtråd fyndade jag också. Nu får den hänga ute för att bli ännu mer rostig.
Efter loppisbesöket hade maken tröttnat på turnén så turnébilen styrde kosan hemåt - alldeles fullastad. Och nöjd var jag.
Kan blogga utan snurrande "hjul" - Jippie

Eftermiddagen tillbringades i köksträdgården med att rensa ogräs efter tegelstenskanten runtom, fylla på gödsel i degtrågen och försöka få bort alla torra löv från gruset. Sedan återstår att tömma en hel del zinkhinkar med gamla kryddor från förra året mm.

Fast det bästa av allt i dag är att vi fått FIBER. Åhhh - vilken skillnad på uppkoppling. Tidigare har jag "ramlat ur" stup i kvarten. Nu kan jag blogga utan avbrott och skriva kommentarer utan ett snurrande "hjul" i högra hörnet som spökar och ställer till det - helt underbart !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du haft en skön helg !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Linnea sa...

Det låter som en dröm, att ägna hela söndagen åt så viktiga saker som trädgårdsshopping! ☺ Jag är också alltid på jakt efter stora planteringskärl men tycker det är svårt att hitta dem på loppisarna jag besöker. Och om jag någon gång springer på en stor härlig kruka eller spann så kan man slå vad om att jag inte har bilen just då... Har cyklat hem med en uppstammad Palibin en gång, det var ett äventyr! ☺

Meta sa...

Vilken härlig tur du gjort massor med fina fynd både blommor och saker. färstår att du är nöjd. Ska bli en fröjdatt få se det när du planterat och det har växt till sig för visst ser det ynkligt ut när de är nyköpta. Egentligen har jag svårt att fatta hur mycket de kan växa.Jodå här har varit en underbar dag så kolonin blev det hela dagen.
Vi har åxå fått fiber här men jag har beställt till sep när jag kommer hem från kolonin. inget att betala för i sommar när ingen är hemma.
Ha det så gott och njut dagen
Kram Meta

Fröken Grön sa...

Låter onekligen som att du har haft en ljuvlig dag.
Och tummen upp för loppisfynden! Ser verkligen fram emot att se dina planterade zinkbaljor i sommar.
Ha en fin Kristi Himmelsfärdsvecka!
/Anna-Karin

Piasofia sa...

Vilka fina loppisfynd du gjort!
Må så gott!

Tittis trädgård sa...

Så vacker bild, med träbacken fylld med sommarblommor. Du är så duktig att pynta och göra fint hos dig! Trevlig liten shoppingtur och vackra, vackra zinkbaljor!
Kram Titti

Marta Ronyai sa...

Vilken lycklig dag du har haft! Det ska bli intressant att läsa om kungsnävan.
Och alla dessa fynd du gör hela tiden! Det är nog en fördel att bo på landet i det avseendet. Jag brukar skriva upp namnet på alla ställen du tipsar om, i hopp om att kunna göra en sommarturné någon gång. Fast jag fyndade också i helgen, på second hand, ett rejält trädgårdsbord av furu som ska målas och tjäna till installationer vid skogskanten.
Ha en bra vecka!
Hälsar
Marta

Trädgårdstid sa...

Vilket fynd! Just hinkar och kärl kan man ofta få billigt för att de är "sönder i botten", men det är ju oftast bara en fördel så att man slipper borra avrinningshål :-)
Kram Elin

Maribel sa...

Låter som en lyckad turné, med fina fynd.
Ha det fint ! Marika

Anonym sa...

Har i något äldre inlägg sett en sänggavel (svart) som du tänkte ha i din trädgård - hur gick det med den? Har nämligen två stycken likadana och försöker övertala maken till att de kan få vara i trädgården! Behöver dock lite hjälp med övertalningen...
Hittade din blogg idag, härlig inspiration!
/Annsofi

Sofia sa...

Åh så härligt och många fina fynd! =)
Stor Kram
Sofia
( om du är intresserad av de vita emaljlamporna så har
jag tagit hem nya nu! )