lördag 23 maj 2015

Hemtama gatstenar och hattar med feelgood !Gatsten som väntat på att bli nått !

När jag kikade in hos Fröken Grön under veckan och läste ikapp en del inlägg såg jag att hon lagt en vacker stenkant runt ett träd. DÅ gick det upp för mig att jag hade ju fått massor av gatsten av en snäll granne som bara låg och väntade på att få bli nått.

Och sättsand hade jag grävt upp i växthuset när klematisarna planterades. Sanden hade jag dumpat bakom växthuset i väntan på bättre tider. Man vet aldrig när man kan få användning av det igen.
Användning av sanden hade jag redan i november till ljusbordet i köket. Sanden var perfekt att sticka ner ljus i. Sedan blev hinken stående sedan jag tagit bort ljusen efter jul.
Tills nu när jag så väl behövde den. Återanvändning igen. En hink med sand räckte nu inte så långt. Tur att det fanns mer att hämta bakom växthuset så jag kunde sätta igång med stenläggningen.
Hemtama gatstenar !

Gatstenar väcker minnen hos mig. Har haft dom i mina tidigare trädgårdar och dom känns hemtama att handskas med. Alla stenar är olika. Både i storlek och form. Så man får prova sig fram vilka som passar ihop. Sättsanden fyller ut gliporna mellan stenarna bra. Allrahelst när man lägger dom i svängda former. Sedan står stenarna stadigt i sanden.
Stenarna kommer att räcka både till den nya delen av rabatten med sänggaveln och till ruinrabattdelen. Och vilken skillnad det blir med en inramning !
Hade hoppats fortsätta i dag men kroppen har sagt sitt så det får bli en annan dag. Idag blir en vilodag i  däckstolen i växthuset med en bra bok. Och vilken tur att jag har olästa böcker som väntar !

                            Feelgood med underbara hattar !

Kan verkligen rekommendera boken "En liten hattaffär på hörnet". Helt underbar feelgood på högsta nivå. Där Ellie tar över sin mors lilla hattaffär efter hennes död och skapar de allra underbaraste hattar som gör underverk för bärarnas självkänsla. En bok man önskar aldrig skall ta slut. En bok som också väcker minnen till liv för mig. 

I dalabyn där jag bodde förr fanns en sådan underbar hattaffär. Fast bara under några år. Modisten gjorde alla hattar själv och jag besökte alltid affären när jag var hemma. Det var en underbar värld att kliva in i. 

Vid ett av besöken köpte jag den röda hatten som syns på bilden. Som en symbol för livet. För kärleken. För en ljus framtid. När jag tog den på mig kändes det som ALLT var möjligt. Tänk vad en liten hatt kan göra med ens medvetande - prova får du se !

Så nu väntar författarens andra böcker på att bli lästa som jag skickat efter !

Ha det så bra alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

14 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Sån tur att du är stenrik! Blir så prydligt och fint!

Beträffande boken kan jag bara hålla med... läste den förra året och har även läst hennes andra böcker. Kockskola för ensamma hjärtan är nog favoriten bland de andra tror jag:) Lyllos dig som har de andra kvar att läsa!

Ha det så skönt!
Kramar från Eva-Mari

Meta sa...

Ja stenar är vackert mot gräset och gör en så glad när det känns fint. Jag gillar stenar av alla slag just nu är jag inne på runda röda stenar så är det livet är föränderligt. Har en massa gatsten som skall bli gång så småning om. Det gäller att skynda långsamt annars tar jag slut.
Härligt att ha en så däckstol att hämta krafter på. Läsa är inte alls dumt.
Ha det fint och skönt resten av Pingsten
kram Meta

Malin sa...

Men så snyggt med kantstenarna! Och just att få inspiration eller en ide från nåns inlägg är jättekul! Din ljuvliga bild från ifjol med stjärnöga och lobelia i degtråget har jag kikat på hela vintern. Fick mig i år att köpa hem lobelia, stjärnöga i flera lax och rost nyanser för en egen variant framför mitt växthus! :) /Malin

Evas Pyssel sa...

Så snyggt det blev med gatsten. Det skulle jag vilja ha runt ett par rabatter i stugan. Får ut och leta. Mina kryddkrasse växer. Jag köpte både röda och gula på Älvsjömässan. Det var färre frön som grodde av de röda av någon anledning. Längtar efter blomningen.
Kram Eva

Glädjekällan sa...

När det gäller boken kan jag bara hålla med - härlig! Önskar att jag hade lika snälla grannar som du, ja nog är de vi har snälla och trevliga alltid men någon gatsten har jag inte sett till ;-)
Trevlig söndag!
Birgitta

Rosor och Akvileja sa...

Har ett gäng gatstenar som ligger här och skräpar med.
Om man kanske skulle ta tag i det snart.
Fint blir det.
Ha det bäst. Åsa

Fröken Grön sa...

Så roligt att jag fick bidra med lite inspiration! Annars brukar ju rollerna mest vara omvända tycker jag, hihi!
Det blir verkligen hur fint som helst med stenkant. Jag är sugen på att göra likadant på fler ställen.

Hoppas du får en härlig pingstsöndag!
Må så gott!

Trädgårdstid sa...

Jag älskar också gatsten som inramning, har det på ganska många ställen nu. Jag brukar lägga storgatsten vilket är ett himla jobb eftersom de är så stora och tunga - men fint blir det. Lycka till med alla projekt, spännande att följa dem på bloggen!
Kram
Elin

Rost och rädisor sa...

Här är det alltid jakt på sten av alla de slag. Vilken snäll och omtänksam granne. För ett tag sen köpte vi ett parti som legat på gamla Riksettan, vägen alltså. Alldeles blankslitna och goa på ovansidan. Får se var de kan hamna.
Tack för boktips.
Fint loppisfynd i förra inlägget.
Kram Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Åh sån gatsten, har jag på inköpslistan.
Snäll granne och så kul att ha mtrl. När man kommer på att man vill göra nåt kreativt :)
Ha det gott, kram Ewa :)

Tant Otteskrufv sa...

Jag älskade också den boken!Tipsa mig gärna om övriga av henne:) Jag hade en kamrat vars mamma var modist och som kom från en dalaby...Hattar är både fint och kul men varför känner jag mig nuförtiden ofta utklädd när jag sätter på sig en? Antagligen för att folk glor. Det kryllar inte av hattbärare längre, annat än på stranden.

Eva Lundberg sa...

Det blev väldigt fint med kantstenen, och tack för tipset om sättsand. Förstår att det blir stadigare och mer hållbart så.
Vilket trevligt boktips - det ska jag försöka komma ihåg!

Drömgården sa...

Tummen upp för gatsten! Snyggt material som används allt för lite!
/Kitty

Sheegwa sa...

Så mycket inspiration du bjuder på! Härligt att få bläddra runt i din blogg och suga åt sig idéer som får ligga och mogna tills vi äntligen får flytta in i vårt hus! =)
Tack!
/Sheegwa