söndag 17 maj 2015

Förlåt, förlåt mina älskade växter !Sprängda staketreglar !

Vad har hänt här ? Är det någon som gått bärsärkagång i trädgården ? Ja, det ser nog mer våldsamt ut mot vad det egentligen var.

Helgen har vi tillbringat i trädgården och maken har gått loss på de murkna reglarna i staketet. Som synes var de inte så lätt att få bort, så en del av dom slutade sitt öde i sprängda småbitar på vår gräsmatta.
Många moment innan färgen sitter !

Här har en regel bänds bort och skall ersättas med en ny frisk. Sen är hela staketet redo för att målas efter att det först har tvättats och stått i flera veckor på tork. Sedan har vi skrapat staketet och grundmålat med vitt på de ställen färgen helt släppt för att därefter måla över det vita med den gula färgen.
45:orna förpassades till utsidan !

När det var dags för slutmålning förpassades maken till utsidan medan jag med mina 37:or tog insidan med omtanke om alla växter som massakerades av makens 45:or under bärsärkagången med reglerna. En del av dom lär nog aldrig hämta sig. Tur att det är 8-10 år till nästa målaromgång !

Sektionen till vänster är helt målad medan sektionen till höger fortfarande väntar på sin vaniljsåsgula slutfärg. Det var så kul att se skillnaden så tydligt när man målade.
Förlåt, förlåt mina älskade växter !

Nästan hela den höga staketdelen (10 sektioner totalt) hann/orkade vi med under lördagen innan vi fick ge upp när de mörka molnen hopade sig från alla håll. Då var jag så trött att jag råkade snubbla till och tömde tråget med färg mitt bland växterna.

Vilken helg dom haft - en trampade hänsynslöst ner dom medan den andra tömde färg över dom. Ingen behandling dom vanligtvis får som tur är. Skall bli intressant att se vilka som repar sig efter den behandlingen - förlåt, förlåt mina älskade växter !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !

PS. Vill du se hur staketet såg ut som nybyggt och perennalandet anlas så hittar du det inlägget HÄR ! DS.
Kram/Isa

17 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Gillar ert staket jättemycket, både färgen och formen. Och man kan inte annat än njuta av den härliga rabatten när man klickar tillbaka till det tidigare inlägget. Så fint, Isa!

Ha en fortsatt skön söndag!

Tittis trädgård sa...

Oj, oj! Det ser ut som vandaler har varit i farten, med träflisor överallt. Vi målade staket förra sommaren så jag vet hur jobbigt det är. Hoppas att både du och växterna hämtar sig efter pärsen./ Kram Titti

Annika / 387 kvadrat sa...

Vilket fantastiskt fint staket ni har. Och ännu snyggare blev det efter målning. Och ett gulbladigt perennaland är inte fy skam det heller. ;)
Ha det gott!
/Annika

M/S Design sa...

Min icke trädgårderande hälft har inte heller ögon som är synkade med dom nedre delarna av kroppen (alltså fötterna) så det ska bli intressant när vi ska måla om staket och hus.
Ha de bra
Mariana

Ellan H sa...

Att måla staket är jättetråkigt. Men det blir så fantastiskt fin skillnad när det är klart! :-) Så hårt ni har jobbat, bra gjort!
Hoppas du och växterna hämtar er.

Drömgården sa...

What doesn't kill you makes you stronger! Tror det gäller växterna också! ;)
/Kitty

Pilgrim sa...

Det är så fint ert staket :-) och perennarabatten!
Ja, här är det just nu snöblandat regn... hm, undrar om färg är sämre eller bättre :-D
Kram Hélena

Trädgårdstid sa...

Superfint staket Isa - och vad kul att ni har målat det gult! Det är en av mina favvisfärger just nu, särskilt den mildgula som ni använt. Härligt när slitjobbet är avslutat - grattis!
Kram
Elin

Rost och rädisor sa...

Mycket snyggt staket ni har, men måla alla spjälorna är förstås ett evighetsarbete. Skönt när man kan hjälpas åt då blir det lite roligare.
Håller tummarna för att växterna hämtar sig fort som bara den.
Allt gott
Anette

Meta sa...

Ja minsann de är inte för lätt att fixa sånt på våren när det är som bäst att göra det.Här skall vi göra staket i höst vågar inte släppa in mannen i rabatten förrän då.
Fint och fräscht blir det i alla fall hos dig
Ha en fin vecka på det här
Kram Meta

Finaste mattan sa...

Fint staket! Ovanligt! : )

Solstrimmor sa...

Oj! Men vi vet ju att växter är betydligt tåligare än vi tror och om de är etablerade så är det nog ingen fara! I så fall, kanske den gula färgen då, hihi! Fint blir det hur som helst och tänk så skönt att ha en del av staketet klart!

Må gott i paradiset!
Kramar från Eva-Mari

Vickans Trädgård sa...

Ojoj... Men ibland måste man ju. Kommer säkert repa sig alldeles galant. :)

Ha en fin måndag!

Karin - Mina Rum sa...

Staketet är jättesnyggt och i en så ovanlig färg dessutom. Tur att det gick att fixa det, och ändå skona växterna. Inte så lätt.

Kram, Karin

Sofia sa...

Ja, sånt där skär i blomster-hjärtat! Men fint blir det.... =)
Kram Sofia

Susanne sa...

Tack återigen för härliga, kreativa och inspirerande bilder!
Du gör mig glad!

Ha det gott!
Susanne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Växterna har verkligen varit extra utsatta denna helg, men det lär väl dröja innan det sker nästa gång ;) Staketet är jättefint och jag blir sugen på att bygga ett ut mot sockenvägen. På en annan sida av tomten har vi en häck som vi efter många år äntligen fått pli på, nu ser den riktigt fin ut.
Ha det gott!
Kram,
Regina