tisdag 2 september 2014

Min granskande loppisblick kom den inte undan!Sliten look med rostiga inslag !

På det gamla, slitna trädgårdsbordet i växthuset brukar jag "skylta om" med jämna mellanrum och idag fick jag ett sånt ryck. Det ger mig energi att kombinera ihop olika prylar och växter och skapa en vacker miljö och oftast har jag ett tema klart för mig när jag börjar - det hade jag den här gången också - turkost skulle temat vara.

Det var bara det att turkost inte alls ville vara med - istället blev det en sliten look med rostiga inslag - precis som det brukar bli !
Min loppisblick kom den inte undan !

Hyllan hittade jag på "Suckarnas gång" i Simrishamn i somras där det är loppis och folkfest varje lördag i juli. Det var en otroligt varm julidag när jag pustade fram i gången med vattenflaskan i högsta hugg och solhatten (på bilden) neddragen som skydd för den stekande solen. Hyllan stod dold under en stor korg men min loppisblick kom den inte undan !

Hyllan är sån där kökshylla som dom hade förr med mjöl och socker i glashållare med handtag. Tänkte jag kunde hitta glashållarna separat på olika loppisar men efter att ha sett priserna på några har jag förstått att det inte går att göra ett klipp utan hyllan får bli en prylhylla istället - fast stående istället - just nu i alla fall.
Den vita krukan var väldigt vacker från början men jag kan inte låta bli att tycka att den är vacker nu också - i sitt förfall och slitna uttryck. Viola Hederacea - Australisk Viol har blivit en favorit i sommar - så tålig, så skir och så villig att bre ut sig och ta plats - har flera som blommat hela sommaren och fått vackert "häng".
Korgväskan är ytterligare ett fynd från Suckarnas gång. Skulle kunna tänka mig att plantera något i den också - för 25 kr gör det inget om den blir lite "ful". Just nu huserar några rostiga rosor i den. Vattenkannan i zink är också ett sommarfynd - kan liksom aldrig få nog av vattenkannor - stora som små !

Mina pelargoner har inte blommat så villigt i sommar - kanske kan det bero på att jag knappt var hemma under juli och aldrig kom igång med att ge dom extra näring. Försöker kompensera lite nu så de ska få en extra "skjuts" i blommandet den sista månaden.
De rostiga rosorna (också fyndade under sommaren) är användbara lite här och där. Och de små vaserna från Charlottes webbshop (Trädgårdsflow - en fantastisk inspirerande och vacker blogg) passade precis in i prylhyllan.
Den rostiga skylten kommer från Sofias Bod - den kreativa tjejen som har magi i sina händer och skapar såå vackra saker av återbruksmaterial. Plättar i luften är också en sån där användbar växt - liksom den australiska violen - tacksam, vacker och fyller bra !
Blev riktigt nöjd med bordet - tills nästa gång jag får ett ryck ! Det är skönt att ha åtminstone ett ställe i växthuset där det är ordning och reda och snyggt. För på och runt snickarbänken är det ett ständigt kaos med krukor, jordpåsar och växter på kö - ett tillåtande kaos som det är trevligt att kliva in i och bara fortsätta med något pyssel eller planterande vid snickarbänken.
Andligt inslag !

Ett andligt inslag är också viktigt för mig - madonnan som varit med i flera år får därför alltid vara med på trädgårdsbordet. Hon tillför stillhet och förankring - jag blir alltid lugn i hennes närvaro. Bordet fungerar nog lite som ett altare också !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Jag njuter av dina vackra bilder som speglar precis den du är! Vilka fina fynd du gjort (återigen) och för charmiga kryddhyllan säger jag bara... Låt stå!!

Må så gott!
Kramar från Eva-Mari

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Det är så fint, så fint hos dig och jag blir så inspirerad! :)
Kram!

HWIT BLOGG sa...

Attans snyggt! Hyllan är PRECIS min stil och ja, det andra också!
Jag ska städa ur mitt växthus snart och sen göra höstfint där...längtar! Nu står där bara en massa visset och sommarblommor, inte kul alls.
Ha en fin höstvecka!
Varm kram,
Titti

Rost och rädisor sa...

Så vackert, rofyllt och mysigt. Förstår att du får energi av att pyssla och styla. Du är bra på det. Fiffigt att sätta kryddhyllan på högkant. Jag har faktiskt gett 150 kr för en så glasburk med handtag men fler har det inte blivit. Återfick väl vettet:)
Fina och roliga fynd från Simrishamn. Jag gillar också den loppisen även om jag inte har möjlighet att vara där så ofta.
Ha det gott
Anette

Jenny sa...

Jättefint att ha hyllan så där. Jag gillar också lite andliga inslag, har länge gillat madonnor och nu har jag införskaffat någon buddha ...

/Jenny

Meta sa...

Tänk jag blir alltid lika glad när jag kikar in till dig massor av inspiration och vackra saker. Ohh tänk precis en sån hylla behöver jag till mina burkar. de ligger i en påse och bara väntar
Ha nu en skön dag
kram Meta

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Jamen du är för härlig, nu vart man sugen på att fixa till i de lite åsidosatta växthuset!
Fint att ha hyllan så där, RIKTIGT Fint!

Har också de rostiga rosorna, vaserna från Charlotte o du din kruka so, varit vit! Urfin!

Ha det gott o trevlig vecka!
Kram :)


Anonym sa...

Tack Isa för Goa bilder och härlig text. Nu får även jag lite lust att dona i växthuset!

Kram
Susanne

Zinnia sa...

Du har verkligen öga för detaljer. Snyggt och personligt. Kram Zinnia