tisdag 30 september 2014

Pelargonerna i växthuset !Blommande idyll att kliva in i !

Ingen sommar utan pelargoner - den ultimata sommarblomman som är så förknippad med Carl Larsson-idyll, spetsgardiner och hemtrevnad. När mina fick flytta in i växthuset igen efter att den värsta sommarhettan var över började dom blomma som aldrig förr - så just nu är det en fröjd att kliva in i den blommande idyllen i växthuset !

Jag brukar kunna ha dom kvar i växthuset oktober ut om det inte blir för många minusgrader på nätterna. Så medan hösten gör sitt intåg i trädgården och imman lägger sig på växthustaket myser jag i växthuset bland pelargonerna.
Man får sina favoriter med åren - fast Mårbackan står sig fortfarande bra i konkurrensen - en ständig favorit. Den på stora bilden är en stickling som jag tog i början av sommaren.

Rosenpelargonen Appelblossom är en annan favorit som jag har flera av - slutar aldrig förundras över skönheten i de små, små blomknopparna som tillsammans bildar en så vacker blomma !
Änglapelargonen Velvet Duett är en annan favorit som alltid hänger med och som har ett helt annat utseende än Mårbackan och Rosenpelargonen. Gillar färgställningen och de flikiga bladen.
Längst upp till vänster syns en stjärnpelargon - en stickling som inte börjat blomma än. Det är inte många veckor sedan jag tog sticklingen från moderplantan som börjat bli lång och gänglig så den har vuxit till sig bra på fönsterbrädan i växthuset.
Här står sticklingarna på tillväxt och Mårbackan närmast i bild är knoppig och har börjat blomma - lycka kan vara pelargoner på rad som trivs !
Och nu har även klematisen Sommer Sweet Love börjat blomma med sina vackra lilaröda kronblad på stegen i växthuset - en liten försmak av sommaren 2015 !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh, Isa, så underbart du har det i ditt växthus!

Pelargonkramar från Eva-Mari

Annika Christensen sa...

Så många fina. Gillar din fat som ser ut som brodyr - är det loppis fynd?
Jag håller på att städa bland mina och bara de stora skall sparas till nästa år.
Ha det gott
Annika

Rost och rädisor sa...

Så vackert och njutbart på alla sätt. Skulle inte vilja vara nån annanstans än i växthuset om jag hade det så mysigt.
Appleblossom, stor favorit här.
Kramen Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Oj så många fina! Vilket växthusmys!
Superhärligt!

Ha det gott, kram Ewa :)

Anonym sa...

Vilka jättefina pelargoner du har! Jag lyckas aldrig med mina... Vet inte riktigt vad jag gör för fel? Har du några tips på skötsel?

Hösthälsningar Katarina

STENLYCKA sa...

En värmande oktoberkram från Raina! Önskar dig en fin månad!

Emelie Viklund Hermansson sa...

Så fina! :)
Ha e bra dag :)

Meta sa...

Det är många fina pellisar hos dig i ditt växthus. Synd bara att de tar så mycket plats på vintern annars skulle jag ha massor av dom. Mitt växthus är fullt just nu. ska snart natta de vanliga sonalerna i påsar då blir det större plats till de andra.
Önskar dig en fin onsdag
kram Meta

Ruben sa...

Vad hemtrevligt det blir med pelargoner i växthuset! Clematisen verkar vara en riktig juvel!

Det lilla trädet hos mig är en dvärgsyren, som årligen blivit tuktad.

Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdstid sa...

Vad fina! Vi har nog precis samma smak när det gäller pelargoner verkar det som, eftersom jag har flera av de du visar och gillar även resten. I år upptäckte jag tulpanpelargonen, som har fått sälla sig till listan över favoriterna, en riktig sötis!
Vad fint du har det i växthuset, jag är riktigt avis. Mitt är rörigt, smutsigt och överväxt och eftersom jag har haft nästan noll tid i trädgården på sistone så har jag en diger lista på "to-dos"... Blir nog nästa år!
Kram
Elin