torsdag 14 juli 2011

Pay back time och Madame Boll förför !


Efter alla loppis- och trädgårdsbesök var det nu dags för pay-back-time .... den travintresserade maken ville ha sällskap på Fornabodatravet och packade picknick och trädgårdstidning  ...... vilken tur för mig att Fornaboda ligger i närheten av Lindesberg där Plantmarknaden ligger  ... så förslaget att besöka Plantmarknaden på hemvägen med hembakat fika på agendan föll i god jord !

Det gick ingen större nöd på mig  under travtimmarna heller måste jag erkänna... underhållen av Isabella (tidningen) med massor av läsvärt och makens goda sallad när magen började kurra gjorde att timmarna gick  ganska snabbt ... kanske för att jag visste vad som väntade !!

Släpp ut kapplöpningshästen NU ... hon vill ha ROSOR till middag !!Det är inte klokt vad rosor det finns !! Bakom skylten döljer sig minst lika många ... det är ett hav av rosor och här skall man VÄLJA !! Hur skall det gå till ??

Jag var tvungen att gå på uteslutningsmetoden ... rosa skulle dom vaa ... bort med alla röda, gula och vita ... fokusera, fokusera ... ok ... buskrosor blir bra ... dofta riktigt gott skall dom också göra ... det är ett viktigt kriterium .... hmmm ... urvalet börjar minska ... ner med näsan i rosorna och med ett stadigt grepp hamnar Madam Boll i vagnen, den hade Henrik och Kalle i sin trädgård och den rosen blev en omedelbar förälskelse !


Omtöcknad letar jag vidare och en honungsros gör sig påmind någonstans i mitt bakhuvud ... ja justja ... en sån skulle jag ju också ha ... bland alla rosorna letar jag upp honungsrosorna men tar ingen utan återvänder till min vagn och på vägen tillbaka till honungsrosorna (som jag bestämt mig för) uppenbarar sig plötsligt Ghita Renaissance framför mig och jag tvärnitar och sticker ner nosen i dess bedårande blomma och sedan är jag FAST !  Honungsrosorna är totalt bortglömda och min nya förälskelse har helt förtrollat mig !

VAR skall detta sluta ?? Helt plötsligt uppenbar sig en NY värld framför mina ögon ... en värld som hela tiden funnits där, men som varit osynlig för mig  ... en värld med vackra förföriska namn, en doft som är himmelsk och blommor som är de vackraste som finns !

Visst är det häftigt när man upptäcker nya världar ?! Jag har ju mestadels bott i zon 5 ... där växer knappt några rosor ... och när jag flyttade ner hit tyckte jag mest att makens låga rosa rabattrosor tappade rosblad hela tiden och var besvärliga och visst har några rossorter som New Dawn, Penny Lane, Karen Blixen, och The Fairy vandrat in ... men den stora FÖRÄLSKELSEN har inte slagit till förrän NU ... skoninglöst och helt utan bedövning !!

Framtiden ligger i ett ROSA skimmer mina vänner!!

Är du också drabbad och vilken är din stora förälskelse ?

Kram/Isa

7 kommentarer:

Helena sa...

Ha ha vad roligt du beskriver din dag!
Jag ser dig frustande som en häst trava runt bland rosorna men rosa kinder ;-)
Ja du visst är jag drabbad oj oj av så mycke så du kan inte tro :-))
Idag är det 1 månad kvar...till drabbning ;-)
KRAM från mig!

Lisa sa...

Synnerligen smart! Att först göra som maken vill och sedan åka till plantskola! Jag brukar göra samma sak, he he.
Jodå, rosor kan man lätt förälska sig i och just de rosa finns det mängder av skönheter av...
Njut vidare av sommarens fröjder!
kram Lisa

Pilgrim sa...

Välkommen! Jag är ständigt förälskad i våra rosor och favoriten byter ibland namn. En av mina absoluta favisar är The Pilgrim! Austinros som är ljusgul och har en frisk härlig doft. Så vacker! Visst är världen rosor fantastisk och jag sitter just nu och ska bestämma mig för vilka jag måste välja bort... Det är så det känns! Det finns ju så många underbara och alla får inte plats. Ångest!
Ha det bäst!

Camilla sa...

Kan ine säga någon särskild sort bara att rosen ska vara rosa eller vit. Dessa gillar jag bäst. Doften är förstås också viktig, de ska lukta riktigt gott! Kul tt du vill vara med i utlottningen! Kram Camilla

Annika Christensen sa...

Madame Boll är en av mina favoriter.
Hoppas vi ses en vacker dag.
Kram
Annika

Mariette sa...

Jag har nog aldrig varit så förtjust i rosor, av den enkla anledningen att de sticks så fördärvat. Har dock flyttat till en trädgård med massor av rosor- och får erkänna; de är väldigt vackra! Annars är jag väldigt svag för klematis...
Mariette

Lena/isis sa...

Plantmarknaden i Lindesberg var ett riktigt härligt ställe med så mycket att kika på.

Jag är sån att jag bara vill ha allt.....det är nån mani...härligt. Men rosa är ju en favorit färg.

Kram