fredag 22 juli 2011

Njuter i växthuset ... av sällskap och sakral stämning !


Njuter i fulla drag av sköna, semesterlediga dagar just nu ... med nära och kära på besök i växthuset ! Här har vi ätit både frukost, lunch och middag och pratat och umgåtts i timtal ... när skymningen kurar över oss har ljusen tänts och samtalen fortsatt !

Det är bland det bästa med semester ... när det finns nästan obegränsat med tid för möten med människor som betyder mycket för en och "pratet" får ta plats ...

Det är en speciell stämning i växthuset .. nästan sakral ... som stänger ute omvärldens ljud och som ger lugn, ro, harmoni och tid att reflektera ... en plats för återhämtning .... jag är så glad och tacksam att jag fick möjligheten att  förverkliga växthusdrömmen som grott i mitt hjärta såå länge !


Efter en intensiv vår och försommar är det underbart att ladda batterierna och bara betrakta trädgården och drömma om framtida projekt ... för visst är det märkligt att man redan är mitt uppe i förberedelserna för NÄSTA sommar .... i alla fall tankemässigt !

Det är väl DET som är såå himla kul med trädgårderandet .... att utveckla, drömma och planera nya trädgårdsprojekt hela tiden ... att låta en del i taget göra entré i trädgården och se det växa fram.

Vår trädgård är ju en väldigt ung trädgård ... jag räknar den från 2008 då vi grävde perennalandet ... så den har knappt kommit förbi "krypstadiet" än ... på väg att resa sig upp på darrande ben och snart ta sina första staplande steg med hjälp av en stöttande hand !

Många trädgårdsprojekt är fortfarande ogjorda och väntar någonstans i framtiden på att se dagens ljus och lägga ytterligare pusselbitar på vägen till drömträdgården ! I dagsläget har vi ungefär kommit halvvägs på väg och eftersom jag planerar att åldras med min trädgård är det skönt att det finns mycket kvar att utveckla !Nu har DU också möjlighet att komma och känna på stämningen i växthuset, ta en fika i ruinen och mingla runt, låta "pratet ta tid" och träffa andra bloggare .... den lilla trevliga trädgårdsföreningen Acchleja tittar också in... ni vet dom som ryms i en bil !

Söndagen den 14 augusti håller Isas trädgård öppet .... endast för bloggare och bloggläsare kl . 14-17 ! Skicka mig ett mail på isastradgard@hotmail.se och anmäl dig så får du vägbeskrivning. Varmt Välkommen !

Kram/Isa

16 kommentarer:

 1. TACK mina kära syster för att jag fick tillbringa några fantastiska dagar i din underbara trädgård och växthus! Jag kände verkligen av den speciella stämningen och atmosfären av lugn, ro o harmoni som vilar över växthuset!

  Kram fr Evelyn

  SvaraRadera
 2. Det er nemlig lige det Isa.......de nære, kære, ro og temponedgang, meditation og fremtidsdrømme - det skal vi huske i en ellers ofte hektisk hverdag.

  Fortsat god sommer i dit lille paradis. Fristelsen er stor til en tur over sundet........:0)

  Fortsat god sommer under den svenske sol

  Regnvåde hilsner Dorthe

  SvaraRadera
 3. Så underbara bilder och härlig läsning! Som jag känner igen mig...vår trädgård är också ung och ny. Ska titta i min kalender och prata med H för att se din trädgård, och dig, i verkligheten skulle vara så roligt. Det vill jag inte missa!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Det är så härlig med sommar och ledighet när man har tid för att umgås som du säger. Måste vara helt fantastiskt att kunna sitta i ditt fina växthus till sent på kvällarna. Att tända upp och göra mysigt :)))) MEN så trevligt med en träff hemma hos dig. Hade gärna kommit.... Å stort grattis till bilderna i Hem ljuva Hem. Hoppas numret finns kvar när vi kommer hem från semestern.

  Ha det underbart!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. O vad kul!!!Då får vi träffa fler bloggare :-)
  Nu blev jag jätteglad :-)Det ser vi fram emot!
  O ditt fina växthus det ska bli sååå roligt att få se det på riktigt.O sen att få träffa dig oxå det blir spännande!
  Snart så är allt detta verklighet... snart kommer vi :-)den lilla lilla men ack så trevliga Trädgårdsföreningen Acchleja!Som mycke riktigt precis ryms i en bil:-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Så härligt att höra hur du njuter av ledighet och sällskap. Samma sak upplever men då man är med stuga...många härliga besök och samtal blir det...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Det ska bli så spännande att få se din trädgård och växthus!!!

  Vi ses snart
  Accheja Petra

  SvaraRadera
 8. Vilket underbart växthus...saknar mitt gamla när jag ser dina bilder. Förlänger ju kvällarna nåt otroligt och så mysigt sen att tända ljus o sitta och umgås där...det är livet det! mvh Helen

  SvaraRadera
 9. Åh, jag som redan såg fram emot besöket i din trädgård, nu blev det ju ännu mer att se fram emot, med fler bloggare att träffa. =)
  Och så trevligt att vi fick vara med i marknadsföringen, man känner sig lite som en stjärna, hihi!
  /Caroline

  SvaraRadera
 10. Åh, så mycket fint du har i din trädgård! Och allt detta har du åstadkommit på bara 3 år!! Fantastiskt!

  Det vore roligt att få se din trädgård och härliga växthus i verkligheten! Jag mejlar om jag har möjlighet att komma. Det är i slutet av vår semester, så jag vet inte än om vi är hemma då.

  Semesterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 11. Så vacker trädgård och växthus du har, förstår att man vill stanna länge hos dig och prata :) Christina

  SvaraRadera
 12. Hej
  Du har en underbar blogg. Blir så inspirerad och vill hemskt gärna se trädgården i verkligheten. Kommer gärna, jag mejlar dig!
  Ha de gott
  Marie

  SvaraRadera
 13. Suck....önskar att jag bodde lite närmare!
  MVH M-L

  SvaraRadera
 14. Så många fina bilder du bjuder på....jag hade också njutit i det vackra växthuset....
  Ha en skön semester
  Kram Malin

  SvaraRadera
 15. Ah, det är så härligt i ditt växthus och överallt runtomkring! Rekommenderar verkligen ett besök hos Isa.
  Gudomligt underbart!

  Stort tack för att vi fick hälsa på!

  SvaraRadera
 16. Hej!
  DEt är min första gång här...vilket underbart växthus du har ååååååå ;))) Jättevackert!
  kram susanne

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa