torsdag 25 februari 2010

Hannah har anlänt !


Egentligen skulle Hannah ha varit en liten Amy istället. Men efter min beställning ringde dom från Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik och undrade om jag kunde tänka mig någon av de andra istället.

Det var inte lätt att välja så där på stående fot, men när jag packade upp henne kändes Hannah som ett väldigt bra val. Även om jag blev lite chockad över att hon var SÅ liten !

Hannah är en liten järnälva, en iron Fairy, handgjord och unik. Hon har sitt ursprung i de australensiska utmarkerna i en hemlig trädgård. Under trädgården bodde enligt sagan några vresiga gruvarbetare som bröt malm och de tillverkade även små järnälvor. När en älva var färdig fördes hon i skydd av mörkret till trädgården där hon sedan väntade på att få liv av solens strålar.

Så när jag packat upp Hannah ur hennes fina läderpåse fanns instruktioner med att jag skulle placera henne så att hon fick morgonljus på sig. Det fanns också en liten flaska med Fairy dust. Grönt gnistrande pulver som jag skulle beströ henne med för att hennes själ skulle släppas fri i morgonljuset! Visst är det vackert !

Hon fick en plats på den gamla stolen från 1700-talet i köket där ljuset strömmar in från flera håll. Hon känns som en liten beskyddare. I trädgården skall hon få en plats i öppningen i ruinen. Där har hon uppsikt både över den långa perennarabatten och kommande växthusbygge.

Tur att hon är så tung så hon inte förs bort av vinden när hon är så liten. Förresten, vem vet, om hennes själ får frihet kanske hon själv hittar sina gömställen i trädgården!

Inne i den lilla läderpåsen fanns det mer saker. Först trodde jag det var en liten pinne omknuten av ett rep, men såg sedan att det var ett litet, litet, litet hoprullat brev med naggade kanter. Det är en dikt som beskriver Hannahs personlighet och uppgift i trädgården.

Det är skrivet med liten, liten, liten stil så det är nästan omöjligt att läsa, men jag tar av mig glasögonen, rynkar ihop ögonbrynen och gör ett försök !

Hannah

The grape vine I live, Fairy Hannah is my name
Red to green, sweet and sour, not two are the same

In the winter all is dull, not a leaf to be seen
But the summer´s is so bright and my home is so green

Big bunches, small bunches and some with big pips,
grapes of all sizes, what a gift to my lips

My tummy´s so full, I have so much to eat
specially the wrinkled ones, they´re so nice and sweet

With this Fairy Hannah
You will never feel alone
She will bring much happiness
to you and to your home


Hannah har massor med små älvvänner som Emma(favorit för tjejen som ringde från butiken), Scarlet, Sarah, Lilly, Brook och många fler.

Vi får se om Hannah så småningom får sällskap av fler små gåtfulla iron Fairys.

Man kan ju alltid önska sig till Mors dag och födelsedagar !

2 kommentarer:

Mia sa...

Gud vad söt! en sån vill jag också ha som kan vaka över min trädgård.
Mvh mia

Dreams of Clematis sa...

Tack snälla för tipset!
En lite Sarah är nu på väg hem till oss!

Kram Len