söndag 10 juli 2022

Spinner som den hemmakatt jag är

 

Ljuva Sarah Bernhardt 

Pionerna i ruinrabatten var bara hårda enorma knoppar när vi åkte till Orsa för att fira midsommar och jag var övertygad om att när jag återvände för en snabbvisit hemma efter 8 dagar att pionerna skulle ha blommat över. Till min stora glädje hade Sarah Bernhardt i det gamla bordet klarat sig medan hennes syster i det rostiga växtstödet hängde avbrutna mot marken. Nedslagna av regnet. Man skall aldrig underskatta ett gammalt avskalat bord utan bordsskiva som växtstöd.    



Packade om och for igen

Jag hann runt en runda i trädgården innan det var dags att packa upp, tvätta och packa om för semester på Österlen efter en vecka i Norge och umgänge med barnbarnen. Njöt för fullt under min trädgårdsrunda och fotade för det insåg jag att efter Österlenvistelsen skulle pionerna ha blommat över.  




Invaderade tacksamt armeringsmattan

En annan växt jag passade på att njuta av i trädgården var klätterrosen Valdemar som nu blommade för fullt för första gången på tre år sedan planteringen. Den tog tacksamt emot armeringsmattan på väggen att sprida ut sina blomstrande grenar på även om den fick lite hjälp på vägen under våren att hitta rätt. 



Rosig uppenbarelse

Även rosen Leonardo da Vinci blommade för fullt i den rostiga stolen i rostiga rosenrabatten. Den visade verkligen upp sig och kråmade sig framför mina svältande trädgårdsögon.



Finns hopp för rosendrömmen

Valdemar på armeringsmattan i långa perennarabatten blommade också och det finns hopp för min dröm att den skall klä in hela mattan så småningom. Äntligen har en ros tagit sig och trivs efter mängder med misslyckade planteringar. Man skall aldrig ge upp - till slut hittar man den ultimata växten för den omöjliga platsen. 



 
Spinner som den hemmakatt jag är

Nu när jag landat efter Österlensemestern tar jag in trädgården igen och njuter av att vara hemma - som den hemmakatt jag är. Jag spinner nästan när jag ger mig ut i trädgården efter att ha langat in alla fullspäckade resväskor och otaliga kassar med fyndade skatter och ny smutstvätt (tur att maken älskar att tvätta!). 

Ogräsrensningen är som en meditation som aldrig tar slut och solen håller sig barmhärtigt bakom de strövande molnen. Mellan allt trädgårderande lyssnar jag i kapp sommarprat med Emma Hamberg som blivit en stor inspirationskälla med sin sprudlande livsglädje som går hand i hand med döden.  En riktig högtidsstund där jag blir berörd i hjärtat på riktigt. Rekommenderas varmt. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du har en riktigt skön sommar !
Kram/Isa

7 kommentarer:

  1. Så fint du har Isa! Vilken bra idé med bordet som blomstöd. Rosen Valdemar ser jättefin ut. Ha det fint på Österlen!
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Tack snälla du !
      Bordet hamnade ute en höst i regn och rusk och bordsskivan gick av - istället för att slänga underredet fick det bli ett växtstöd istället. Håller så länge det håller. Valdemar är en gammal kärlek - Engelska trädgården på Österlen har den växande i sin entré och mina plantor kommer därifrån.
      Ha det så gott och trevlig sommar !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Du lever i en härlig blomsterdröm och ger mig lust för både pioner och rosor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kikki !
      Så kul att du blir inspirerad, det gör mig så glad !
      Lycka till med pionerna och rosorna !
      Allt gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Oj så jag njuter av dina trädgårdsbilder. Speciellt av fagra Sarah! Nu får du allt stanna hemma resten av sommaren!
    Ha en fortsatt fin tid.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder, det märks att du är glad över att vara hemma! Valdemar är en fining, skulle vara en favorit hos mig om jag hade trädgård. Önskar dig en finfin sommar!

    SvaraRadera
  5. For en utrolig vakker hage du har. Der kan en drømme seg bort og kjenne alle de nydelige blomsterduftene.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa