torsdag 18 november 2021

Svansgirlang av thuja med rostigt pynt

 

Det blev en svans

Jag fortsätter att skava på min vildvuxna thujahäck och tror aldrig tidigare att jag uppskattat thujan så som jag gör nu. Har varit så inne på tall och enris till kransar och pynt men man får ta det som finns och vara tacksam. I dag blev det en "svans" - hade en het annan idé i huvudet men ibland tar skapandet sina egna vägar. Den fick pryda dörren till trädgårdsateljén. Ungefär som en rävsvans

Jag tog helt sonika avklippta grenar i lagom storlek, la omlott och surrade fast med spoltråd undan för undan så det bildades en lång fyllig svans - ungefär som en rävsvans.  

Rostiga kronor funkar alltid

I min thujasvans hängde jag lite rostigt pynt jag fyndade på resan till Gecko Trädgårdsbutik - tycker rost är så vackert till grönt ris. Några små kvistar med röda bär fick också pryda svansen. 
Loppisfynd när orginalet gick i kras

Bredvid dörren hänger en keramikvas från Tolla Marianne på Sollerön som jag loppisfyndat för många år sedan. Köpte en likadan direkt hos Tolla på 70-talet som var helt i keramik - tyvärr gick den i kras men jag hann njuta av den under flera decennier. Var hittar man SMÅ röda äpplen ?

Är sugen på att binda fler svansgirlanger och pryda dom med kanderade äpplen - gäller bara att hitta små röda äpplen i lämplig storlek. Det har visat sig inte vara så lätt - sätter min lit till någon torgförsäljare inne i stan på lördag. Och håller tummarna. Mer rostigt pynt finns också i gömmorna.  
Barnsligt förtjust i naturmaterial

För några år sedan röjde en nyinflyttad granne i sin trädgård och jag fick så lämpligt mängder av enris. Pyntade upp i zinkhinkar framför växthuset  med rostiga detaljer och röda bärkvistar. Alltså vilken lycka det var - kan bli barnsligt förtjust över naturmaterial att pryda trädgården med vintertid. Även om enris sticks som satan - man får ha bra handskar när man skall hantera det. På så vis är det lättare med thujan. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Gulligaste dörrsvansen jag sett Isa! Du har så mycket kreativitet i dig.

  Må gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Ja den rävsvansen har hög svansföring minsann! Snygg! Ja naturmaterial är något jag också gillar, det där enkla, naturliga. Bär och kottar...ris och kvistar. Man ska inte krångla till det :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa