måndag 15 november 2021

Julkranspyssel inför advent

 

Julen är röd och grön 

För mig är julen röd och grön - älskar kombinationen julrött mot naturgrönt. Härligt att första advent närmar sig och man får skapa julkransar och hänga upp. Jag vill gärna hålla mina kransar ganska så clean utan en massa ditsatt pynt som tar fokus från det naturliga.
Återvinner rosetten varje år

Den vackra röd/vita rosetten återvinner jag varje år sedan en proffsig florist så skickligt snodde ihop den i en kreativ blomsterbutik under en julmarknad i Nora. Nu har jag ju glömt hur hon gjorde men vill jag ha en till hoppas jag hon finns kvar på samma ställe. 

Ser fram mot årets julmarknad för i år hoppas jag att den blir av. Brukar vara så mysigt i den lilla trästaden med små charmiga butiker och lockande marknadsstånd på bakgårdarna medan mörkret sänker sig och marschallerna lyser upp. 
En myt att den slutar växa

Thujahäcken på uteplatsen på baksidan har växt på sig en hel del sedan förra ansningen - att den skulle sluta växa på toppen om man kapade den visade sig vara en myt. Härligt när man kan vara självförsörjande på kransmaterial även om thuja kanske inte är mitt förstahandsval så känner jag mig rik ändå.

Kreativt kaos på arbetsbänken

På arbetsbänken i trädgårdsateljén råder ett kreativt kaos och jag är så glad och tacksam att jag har ett krypin att skapa i nu när vintern kryper närmare. På bänken kan jag bre ut mig och sedan lämna allt när orken tryter. Ibland blir det intensivt flera dagar i sträck för att sedan återuppta allt först om en vecka. Allt väntar så snällt precis där jag slutade sist.Mycket lättare med metallstomme

Tänk så mycket lättare det är att skapa en krans på en metallstomme än en av halm som fordrar så mycket material att jag aldrig kommer igenom. Här har jag blandat thuja och trasselmossa som bidrar med lite vilt utseende på en rostig metallbåge som jag fyndade på Blomstermarken
Bilen får inte plats

De senaste veckorna har fokus legat på att städa igenom garaget, åka till tippen och få in trädgårdsmöblerna, vattenslangar och krukor inför vintern. Samtidigt ska cyklar och annat få plats och vara lättillgängligt. Tur att vi inte behöver köra in bilen under vintern också. Den hade garanterat inte fått plats.Rena fönster är livskvalité

Nu ser jag fram mot mer skapande av kransar medan växthuset töms och går i vinteride - allt har sin tid och nu väntar putsande av fönster och uppsättningar av julgardiner i köket även om jag redan kommit en bit på väg. Brukar börja tidigt och tar ett fönster i taget - att sitta och betrakta rena fönster är verkligen livskvalité och man känner sig så nöjd.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Hej Isa!
  Alltid lika fint att titta in hos dig. Snygg krans. Önskar att jag hade en thuja att knycka grönt av. Grannarna har men kan knappast gå och ta av dem...
  Det blir platsbrist med allt som skall in i garage och förråd.
  Ha det gott /Kram, Marika

  SvaraRadera
 2. ❤ Oooh "hon" är so söt. Lik som en liten prinsessa. Röd och vit rutig rosetten är julens färg. Jag tror at nu det det är min tid at kippa min thuja också. Julväntan och ha en trevligt veckoslut.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa