fredag 2 juli 2021

Clarie möter purpurlila stäppsalvior i nya rabatten

 

Funkiorna lyser upp

Nu blommar det för fullt i nya rabatten på framsidan, den som jag anlade förra sommaren. Funkiorna lyser verkligen upp medan kantnepetan nu har blommat över sitt första flor och redan behöver klippas ner. 



Explosion av stäppsalvior

Stäppsalviorna jag släpade hem från Engelska trädgården i fjol har vuxit sig kraftfulla och höga och är som explosion av purpur mot det gula staketet och de vita rosorna. Är glad att jag släppte in lila och inte behöll rabatten vit - nu är den precis som jag vill ha den.



Saknar fjolårets jätteverbenor

I fjol var rabatten invaderad av Tandpetarsilja och jätteverbena - i år har tandpetarsiljan frösått sig överallt och är på frammarsch medan jätteverbenan inte alls ville vara med. Jag har en planta i rabatten av jätteverbenan och den har jag köpt - så olika det kan bli mellan åren.  Trodde absolut att hon skulle komma tillbaka och frösådde ingenting heller så i år blev jag utan egenuppdragna. 



Blommar på långa stänglar

Broksalvian som jag dragit upp från frön och strösslat med i trädgården i både lådor, degtråg och rabatter blommar nu med små, små förtjusande blommor längst ner på stänglarna medan toppen går i purpur. 





Penséerna utbytta - brukar överleva till midsommar

Den gamla damcykeln försvinner lite i grönskan och de överblommade penséerna i cykelkorgen är nu utbytta till dubbelblommande små petunior - Blomstermarken på cykelvägen hem från jobbet hade så lämpligt 50 % på allt under veckan så det var bara att slinka in, botanisera runt och sedan fick maken hämta leveransen på hemvägen från sitt jobb. De ljuvliga penséerna brukar stå sig till midsommar och sedan har de små kämparna verkligen gjort sitt för blomsterprakten i trädgården.




Knoppiga Clairerosor

Austinrosorna har satt knopp och börjat blomma men syns knappt i grönskan ändå har jag försökt att klippa fram dom, får bli mer klippning till veckan om det finns energi till det. Några bilder med ljuvliga knoppar blev det i alla fall. 




Knopparna skimrar i gult och antar sedan vita toner som fullt utslagna, så stämningsfullt tillsammans med Stäppsalvian. 




Välkommen juli !

Veckorna mot efterlängtad semester går fort nu och redan har vi hunnit in i juli - vart försvann maj och juni kan man undra. En blinkning så är vi mitt i sommaren.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Ljuvligt och inspirerande! Ja vart tog maj och juni vägen? Jag fattar ingenting! Trädgården löper amok med både ogräs och grönska...
    Men ändock en ljuvlig tid, bäst att njuta av ALLT!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Lika tjusigt och ombonat hos Dig som alltid..🌸🍃😍
    Kraaam Kate

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa