söndag 9 juli 2017

Ett rostigt inlägg från ÖlandRost och terrakotta

Rost och terrakotta är två favoritmatrial i trädgården och under vår Ölandstripp fanns det flera tillfällen att fylla på sinnesförrådet. Här är det vackra krukor från Toscana hos Mirabellgården i Mörbylånga som lockar i ett vackert stilleben.
Gulligt och hårt

Rostig Stensöta bryter av det gulliga och mjuka i den dubbla rosa Flitiga Lisan i den rostiga krukan. Vackert, vackert.
Hittade fler rostiga inslag

Det var inte bara hos Mirabellgården jag hittade rostiga inslag på Öland - även en av idéträdgårdarna på Solliden hade mycket rost i sig. Den var skapad av Kristina Björk och Gunnar Kaj och den röda hjärtformade mittpunkten skulle symbolisera Stockholm som en ö som det går broar till som skall inbjuda till mänskliga möten.
Ön är omgiven av olika växter i blå nyanser. En mångfald av olikheter precis som i möten mellan oss människor.Mer rost

På var sida om ön i början av broarna fanns mängder av rostiga trädgårdsprydnader nedstuckna. Vackert när det var så många och när de rostiga inslagen gick igen i idéträdgården.
Rostig älva

De rostiga trädgårdsprydnader som fick följa med hem från semestertrippen hittade jag dock bland sjöbodarna i Byxelkrok.  Hos härliga Christina Prütz som hade dukat upp ett fantastiskt smörgåsbord av egenkomponerade alster i sin sjöbod. Den här lilla söta älvan gick ju bara inte att motstå.

Kunde inte slita mig

Dagen efter var jag tillbaka hos Christina i sjöboden. Det var svårt att slita sig och dagen innan hade jag velat fram och tillbaka mellan älvan och den här skapelsen. Klart båda fick följa med hem. Sagomotivet tilltalar mig, den är gediget gjord och rosten är så himla vacker, dessutom är den lätt att sticka ner i en kruka eller i landet och står stadigt.

Det är Christina som står för idéer och design och hennes man som gör själva utförandet. Hemma på gården har Christina ett eget växthus i rost - så materialet gillas verkligen av paret. Tyvärr är gården stängd den här sommaren för besök - annars hade det varit fantastiskt att få uppleva ett växthus i rostigt material !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Gillar också rostiga saker bland växterna. Så synd du inte fick se det rostiga växthuset! Måste vara nån alldeles extra och sällsynt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Rost är fint! Stensötebladet hade jag gärna haft!

  Ha en bra dag/Monica

  SvaraRadera
 3. Måste vara nån alldeles extra och sällsynt.


  แตกใน xxx

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa