tisdag 18 juli 2017

Pelargonerna blommar i växthuset

Mitt favorithörn i växthuset.
Täcke från Vadstena Antik, kudde från Greengate, patinerade stora krukor från Sofias Bod


Vad var det  han sa ?

Vad var det Ernst sa om en sommar utan pelargoner - att det var som att sommaren cyklat omkull eller något liknande. Håller helt med - för vad vore en sommar utan pelargoner. Helt färglös och andefattig.
Bra gödning

I växthuset har nu pelargonerna kommit igång på allvar. Till och med den engelska pelargonen har tagit sig och levererar ett blomsterflor. I år har dom fått gödning från Pelargonfönstrets blomnäring som jag blev tipsad om på Trädgårdsmässan. Det är koncentrerat och drygt. Innehåller mer kalium än kväve, vilket gynnar knoppsättning och blomning.
Loppisfat

Jag fyndar gärna gamla vackra fat på loppis för 5-10 kr och använder som blomfat till mina pelargoner. Ibland kan man hitta såna som till och med matchar krukan.

Blommar oavbrutet

På farmors gamla kommod står pelargonen Torsång - en helt ny väldigt angenäm bekantskap för i år. Den blommar oavbrutet. I mitten uppe på hyllan står en annan pelargon som egentligen förtjänar en större kruka - zonalpelargonen Picotee Pink. Beställde henne som stickling från odla.nu sommaren 2015 och hon har överlevt vintrarna i förrådet.
Skall få lite kärlek

De pelargoner som stått ute den här sommaren har inte mått så bra av all vind och väderomslag. Några har slagits omkull och krukor gått sönder. Skall nog plocka in fler i växthuset så dom får bli lite omhändertagna och känna lite kärlek. Det förtjänar blomman som personifierar sommaren.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Oj en sån pelargonblomning! Kul att din Torsång levererar... min är så klen i år! De andra pelargonerna är jättefina och de har behandlats precis lika. Hm. Kanske den är sen i starten, det visar sig.

  Njut i ditt glädjehus!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vad harmoniskt du får till det i dina miljöer! Märks att både du och växterna mår bra i växthuset.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst har han en poäng Ernst med pelargonerna😁
  Fint som alltid hos dig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Ja pelargoner är verkligen sommar :) Vad fint dina blommar i vöxthuset, så härliga färger!
  Ha en bra vecka!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Jaaa... underbara pelargoner! och vackra krukor också... ;)
  ( jag la en liten kommentar i förra inlägget också =) )
  Kramis Sofia

  SvaraRadera
 6. Hei. Nydelige pelargoner. Mine blomstrer ute i kaldt vær....er blitt mørke i bladene...huff den kalde våte sommaren er ikkje grei med blomster. Men de frøene som jeg fikk av deg er blitt store fine blomster. Har blomstret lenge og nå står mange knopper klar for ny blomstring. Kjempefin blomst! Må ta nye frø så jeg har til neste vår...men hvordan er det lurt å gjøre da? Jeg skal fotografere når de blomstrer på ny og legge bilde på bloggen. Ha en fin dag i hagen! Klæm

  SvaraRadera
 7. Jag har också använt Pelargonfönstrets blomnäring i år. Egentligen ville jag ha något som gör att mina chilisar och tomater sätter mera frukt och så blev det!. Dessutom inte en enda bladlöss i växthuset. Vet ej om det finns något samband där men jag har aldrig tidigare år fått så stora, rikbärande chiliplantor eller tomatplantor. Ja, pelargonerna mår jättebra också.
  Ha det gott!
  Ramona Källström
  Vänge

  SvaraRadera
 8. Hm. Kanske den är sen i starten, det visar sig.


  แคมฟรอก

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa