söndag 5 juni 2016

Sittvänliga utemöbler?Är varje minut i trädgården

Så härliga lediga dagar man har nu - varje minut spenderas i trädgården. I går morse var jag i trädgården redan vid 7-tiden på morgonen. Det är då man kan njuta av lugnet och stillheten och bara strosa runt till fågelkvitter och porlandet från fontänen. Sedan väntar frukost och morgontidningar i växthuset.
Dignar av sommarblommor

Mormors gamla soffa står fortfarande på väntelistan för att renoveras och i-väntan-på får den tjäna som blomstersoffa. Tänker mig att när lobeliorna har planterats om i lite större krukor och växterna fått ytterligare en månad på sig att soffan dignar av sommarblommor. Dessutom står det en rosbuske bakom soffan som kan hänga över sina rosbehängda grenar och bidra med lite rosfägring.
Semesterprojekt ?

Har ju tänkt att renoveringen av soffan skulle bli ett semesterprojekt någon gång. Vilket år har inte tanken kommit till än bara. Och under tiden blir renoveringsbehovet större och större. Jag sänder ut en önskan att orken och lusten slår till i år innan hela ekipaget rasar ihop.
Sittvänliga däckstolar

Apropå trädgårdsmöbler så fastnade mitt öga för en annons med däckstolar under köp och sälj  under gårdagens frukost och morgontidningsläsning. Har suktat efter såna i trädgården under flera år men de vi provsuttit har inte alls varit sittvänliga och alldeles för dyra. Dom här såldes till ett kanonpris som inte gick att motstå. Prick kl. 9 slängde jag mig på telefon, tänk dom fanns kvar och inte alls långt hemifrån ......

...... och dom var sittvänliga !!

Dessutom var paret vi köpte dom av supertrevliga och hade en väldigt mysig trädgård så det gick ingen nöd på mig där jag satt i däckstolen på deras altan medan maken var i väg och hyrde släpvagn.


I krukorna med bara blad växer egenuppdrivna Pelargonnävor som är perenner och kan planteras ut i rabatten i höst. Skall bli så kul när de börjar blomma !

Lyser upp hela trädgården

Nu lyser dom upp det mörka skuggiga hörnet vid sidan av växthuset och står så bra till att man kan slinka dit för en vilostund bland allt trädgårderandet. Lite omvårdnad vill dom trots allt ha med lite rostiga skruvar som behöver bytas och en fotpall som behöver skrapas och målas om. Inga stora åtaganden alltså och lätt avklarat på semestern.

Klart dom åkte upp på prioriteringslistans topp före den gamla halta soffan som återigen halkat ner på topplistan. Undrar om det finns någon duktig människa därute som lagar gamla, halta trädgårdssoffor och behöver ett sommarprojekt ?
Tack snälla för responsen !

Så skönt att höra att det är fler än jag som har pryttlar överallt i trädgården (se förra inlägget) - vi får bilda en klubb! Tack snälla för alla fina kommentarer !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Trädgård i Torslanda sa...

Du har verkligen näsa för fynd. Jättefina stolar. Och du måste ha en väldigt bra make som stöttar dig i din hobby verkar det som. Stolar - javisst, släpkärra - javisst. Det är verkligen guld värt.
//Kram Helene

Meta sa...

Ja du nog gäller det att ha tur när man ska ha nåt nytt. De är så fina och lyser verkligen upp. Renovera möbler törs jag inte tänka på vi har en hel Grythyttegrupp här som borde ses över ena dagen ramlar armstödet en annan dag en sitt bräda. Ja undrar hur det ska sluta. Men nu ska huset få golv och veranda förts.
Ha det gott och passa nu på att njuta i dina fina stolar
Kram Meta

Ellan H sa...

Såna där stolar är fantastiskt sköna! Tänk, där kan du ligga under din semester och bara njuta av allt det vackra du har omkring dig. :-)
Allt gott!

Händigakvinnan sa...

De där halta sofforna. Jag hade gavlar i säker 10 år i garaget. Ta in dem och ordna renoveringshörna inomhus på senvintern när man börjar längta efter trädgård. Då känns det kul. Jag fixade mina i år. Nu vill man ju vara med växterna!
Kram

Steve sa...

Bra pris, sittvänliga och dessutom snygga. Tveklöst ett (två) fynd.

HWIT BLOGG sa...

Hi hi, läste ditt förra inlägg och ja, jag känner igen mig! Himmel så mycket pryttlar och bra-att-ha saker man hittar till sin trädgård...hur många vattenkannor behöver man??! Många!!
Soffan blir vacker där med alla sina blommor, jag gillar at den är lite skruttig:)
Ha en skön tisdag...
Kram från Titti

Elisabeth sa...

Vilka härliga stolar ! De passar verkligen på sin plats :) Du har så bra smak Isa ;) Usch, känner igen det där med renoveringsprojekt...före mitt diskbråck i nacken var det väl ingenting..ständigt renoverades det och målades men nu är det svårt :( Får ju ont av att använda armarna och att samtidigt titta ner på något är värst av allt :( Tyvärr...Har också ett par saker på den listan ..som borde ha gjorts för länge sen :D Men allt har sin tid, och du ska se att en dag vaknar du och känner att idag är det mormors soffas tur :D En dag när allt känns rätt och tiden och orken finns där ! Men den är JÄTTE fin precis som den är...och har en underbar patina :)
Kram
Elisabeth

Millas Trädgård sa...

Jäpp, jag gillar också de där stolarna! Fynd är ju alltid trevligt! Står även precis som du med en gammal mormorssoffa i stort renoveringsbehov. Men det blir liksom aldrig av. Kommer tid kommer råd. Men det finns ju så mycket annat roligt att pyssla med i trädgården än att renovera möbler.
Allt gott! Milla

Millas Trädgård sa...

Jäpp, jag gillar också de där stolarna! Fynd är ju alltid trevligt! Står även precis som du med en gammal mormorssoffa i stort renoveringsbehov. Men det blir liksom aldrig av. Kommer tid kommer råd. Men det finns ju så mycket annat roligt att pyssla med i trädgården än att renovera möbler.
Allt gott! Milla