onsdag 1 juni 2016

En brokig samling aklejor och mitt i veckan lyxOlika skepnader

Alltid lika spännande varje år när aklejorna slår ut i vilken skepnad de tänker överraska med i år. Många nyanser av rosa är det vanligaste. Och så är det i år också. Med inslag av några dubbla snyggingar.

Tillåtande

Jag är tillåtande i trädgården när det gäller aklejorna - dom får slå sig ner lite överallt där det passar dom. Om dom inte inte står i vägen som ett gäng gjorde nu när maken skulle måla en staketsektion på baksidan till altanen.
När dom ändå skulle klippas bort satte jag dom i glasflaskorna i flaskhållaren. En lite brokig samling.
Nina Barrow dyker troget upp varje försommar - en kär gammal vän som har olika kompisar med sig.
Den här håller sin plats och har bildat en stor rugge som blir större för varje år. En dubbel skönhet från Dalarna. Namnet har jag tappat för länge sedan.
Mitt i veckan lyx

Idag har jag ledig dag. Mitt i veckan. Det känns så lyxigt. Har stuvat om min arbetstid så onsdagar blir lediga. En extra dag känns det som. Att göra vad jag vill med. Utan att planera in något utan bara göra vad som faller mig in. Är så glad att jag kom på den här idén. Visserligen jobbar jag lite längre två andra dagar i veckan men då är jag ju ändå på jobbet. För mig är det en utmaning bara att ta mig till jobbet eftersom jag cyklar hela året med en skavankig kropp.

Yes - jag tog mig hit i dag också ! brukar jag utropa för mig själv när jag siktar den stora byggnaden. Andra klättrar i berg för att utmana sig - jag tar mig till jobbet.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och unna dig lite vardagslyx !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Oh, vad underbart snyggt att sätta dem i flaskor sådär!
Kram Elin

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Virkelig nydelige akeleier! Du er virkelig sprek som sykler hele året! Høres deilig ut med fridag midt i uken, det går ikke i min lærerjobb. Men jeg kan heldigvis gå litt tidlig av og til! Ha en fin junikveld! Hilsen Anne-Kristin

Jennys Vita Villervalla sa...

Hihi! Blev lite full i skratt nu, när jag hälsar på hos dig, för jag gjorde ett inlägg hos mig ikväll om just mina aklejor!
Ja, visst är dom ljuvliga dessa blommor! Din lila/vita är ju heeelt underbar!
Vi kanske skall byta lite fröer med varandra till hösten? :)
Ha det så gott i det fina vädret!
Kram
Jenny

Meta sa...

Har inte gillat aklejor förr, mamma hade alltid så många och var så rädd om dom, tror det är därför.Men se nu när grannens har flyttat in så är jag rätt nöjd med dom,har till och med köpt en ny.De är så härliga med sitt eget leverne. Bara att hänga med.Jag har kommit så långt i livet att jag inte behöver jobba för att komma till jobbet. Nu har jag hela dagen på mig att lyxa till det så härligt.
Ha det gott
Kram Meta

Trädgård i Torslanda sa...

Aklejorna är fina men synd att de håller så kort tid i vas, tycker jag, men det finns ju en skönhet i det också. Jag har faktiskt börjat pynta och inreda lite mer med prylar jag har liggande, tack vare inspiration från dig. Håller det till altanen, växthuset och orangeriet ännu.
//Helene

Solstrimmor sa...

Aklejor kan man alltid lita på. Tänk att du kan få frossa i dem sådär!
Klokt beslut om att få en helt ledig dag mitt i veckan. När jag jobbade hade jag ledig fredag under de sista åren... om man kan ska man unna sig det. Och att ha en trädgård att hämta kraft ur är underbart!

Vilka underbara dagar vi har! Nu njuuuter vi!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Så lustigt...texten finns men bilderna är bara vita rutor hos dig!
Jag får kika in igen till dig i em, kan vara min dator...
Ha en fin fredag!
Kram från Titti

Tittis trädgård sa...

Aklejor är så underbara med sina vackra kjolar. Det är vackert att dela upp buketten i flera vaser/ flaskor så där som du gjort. Vilka härliga dagar vi haft nu, man får passa på att njuta så mycket man kan. Trevlig helg!
Titti