söndag 7 februari 2016

Buckliga och medfarna lockar dom på mig



Vattenkannor i zink

Det är något visst med vattenkannor i zink - lite buckliga och medfarna lockar dom på mig och vill berätta sin historia. Undrar hur många växter de räddat livet på genom åren och försörjt med det allra viktigaste i livet för en liten planta.




Den här charmiga butiken hittade vi i London när vi var där och besökte Chelsia 2013. Fanns så många roliga vill-ha-saker. Tyvärr fick man inte fota inne, för hela härligheten fortsatte inne också.




Stämningsfulla skyltar och en härligt sliten stege. Kanske lite väl hög för att ställa små krukor med sommarblommor på eller kanske inte alls.




Inne på CFS kunde man också frossa i zinkvattenkannor och härliga spannar - lite bökigt att ta med sig på flyget bara och kanske inte så mycket patina heller.





No problems säger jag och stuvar in

Jag brukar alltid handla på mig någon vattenkanna under semestern. Det där har maken lite svårt att förstå - att man aldrig kan få för många vattenkannor. Han tycker det blir lite bökigt i packningen med otympliga vattenkannor som tar upp plats. No problems säger jag och stuvar in i bakluckan.




Tänk att det finns så många härliga loppis och antikkbodar i sommarsverige - som här hos Antikstugan långt in i de småländska skogarna runt Markaryd.




Väl hemma igen så finner alltid vattenkannorna sin plats någonstans i trädgården som här framför växthuset tillsammans med fontänen och sommarblommor.




Eller inne i växthuset för ingen installation är komplett utan en charmig, bucklig vattenkanna med egen historia.




Otympliga kannor och charmiga prydnader 

Tänk förr när dom vattnade med dessa tunga otympliga kannor - vilket jobb. Hos mig är dom bara prydnader. För när jag vattnar använder jag 10-liters vattenkannor i plast i orange och gröna nyanser, praktiska och lättare att kånka runt på.




Fika i ruinen mellan trädgårdsbestyren och vattenkannorna är på plats.




Den lilla runda vattenkannan är en favorit och nytillverkad men charmig ändå. Bilden är från andra sommaren med växthus. Det var den sommaren jag drog upp massor med lobelior och trodde dom skulle bli lila.




Alltid sticker dom fram någonstans - vattenkannorna och vill vara med på bild.




Finns i så många storlekar och utföranden - den här kombinerar dessutom både zink och rost, två av mina favoritmaterial.




De praktiska i plast

Fast mest praktiska är dom här i plast från det stora varuhuset som har en jättesnygg design tycker jag. Används flitigt både i växthuset och inomhus och finns i olika färger. Snart kommer dom till användning igen.

Idag har jag faktiskt varit ute i trädgården en hel timme och dragit ogräs - i år skall dom få sig en rejäl match. Aldrig tidigare har jag varit ute 7 februari och rensat. Helt underbart med 8 grader varmt och vindstilla. Ogräset växer och frodas och de är så lätta att ta nu innan dom fått riktigt fäste och syns så väl bland alla bruna perenner. En riktig lyckostund !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

12 kommentarer:

  1. Det går inte alls att ha för många Zink kannor så det så. Ojdå har ni haft så skönt hos er. Visst 6 grader här men en snålblåst och en svag skymt av solen.
    Ha en bra vecka i förvåren
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Ja vi lider av samma sjukdom du och jag :) Kanne-sjukan *flabb*
    /Nina

    SvaraRadera
  3. Hihi, kjenner meg igjen, vi kan vel ikke få for mange fine gamle kanner?! Vakkert hos deg. Jeg gleder meg vilt til våren, selv om det ligner på vå¨r hos oss nå, så kan det enda komme masse snø.....
    Klem fra Signe.

    SvaraRadera
  4. Härliga bilder! Jag är också smittad av zink&rost bacillen! :)) Och Pelargonbacillen...
    Ja, snart är sommarloppisarna igång igen, och här i Skåne har vi gott om dom!
    Må så gott!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Älskar också vattenkannor och de i zink kan man verkligen inte få för många av :) Härligt att redan nu kunna vara ute i trädgården och få vårkänslor :) Kram Victoria

    SvaraRadera
  6. Jag kan bara hålla med om passionen för vattenkannor. Det är verkligen nåt särskilt med dem och de passar in överallt. Vilken drömbutik då hade på första bilden!! Otur (eller kanske tur) att den inte ligga nära mig :-)

    SvaraRadera
  7. Vad härligt att kunna trädgårdera! Hos mig är det fortfarande fruset i marken. Vilka underbara fynd du gör;) Det blir väldigt snyggt när du sedan arrangerar dem.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Oj, vilken underbar butik i London ! :D Får nog be dig om lite tips på bra sommarloppisar/trädgårdsbutiker för här runt Sala finns ju inget :( Hur tråkigt som helst ! Visst är det underbara dagar nu :D Här ligger det bara snö kvar i skuggpartierna men jag är så sugen på att klippa ner lite bruna gamla perenner...det kliar ju i fingrarna men jag vet inte om jag ska våga? Nu i zon 4...februari..många bakslag kan ju komma än....:(

    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  9. Ja, vad är det med vattenkannor som får våra hjärtan att smälta? Visst är de underbara att dekorera med(kanske även att vattna med) Vilken härlig butik du visar, man får lust att genast rusa in och leta efter dolda skatter. Härligt, inspirerande inlägg!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  10. De är jättevackra. Än så länge har jag inte fallit för vattenkannor, men bilderna du visar är SÅ inspirerande och fina så det dröjer väl inte länge.
    Min man är förövrigt av samma sort som din - han förstår inte alls tjusningen med pynt i trädgården. Vi har för tillfället en tyst kamp om en kotte jag köpte för några veckor sedan. Hihi!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  11. Även jag är en "sucker" för vattenkannor, det ger en sån karaktär! Roligt med dina första bilder, jag undrar om den underbara butiken ligger i början av Portobello Road? I så fall har jag varit där många gånger, även om det var länge sedan nu (bodde ju i London några år för ett decennium sedan). Den andra bilden vet jag precis, det är ståndet "Garden Brocante" på CFS och där har jag handlat (alldeles för) många zinkprylar som jag sedan knölat med mig hem på flyget, fniss (se här http://tradgardstid.blogspot.se/2014/04/konsten-att-flyga-med-fjorton-perenner.html). I vår blir det nog inga såna skrymmande inköp, eftersom jag inte kommer att ha någon väska alls med mig på endagsbesöket! Kram Elin

    SvaraRadera
  12. Jag fick en ny fin vattenkanna i julklapp som jag väntar ivrigt att få ha ute i trädgården. Hoppas det blir lite varmare snart så man får börja pynta utomhus!

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa