måndag 16 mars 2015

Med lökarna kvar !
Knoppiga och krispiga !

Tulpanerna jag köpte på Stadsträdgården för en vecka sedan har stått nedgrävda i växthuset men idag fick jag en annan idé och grävde upp dom igen. Dom är fortfarande lika knoppiga och krispiga som när jag köpte dom - kanske tack vare kylan som varit.
Tyckte det var läckert att sätta dom i en stor glasburk i stället med lökarna kvar som en extra dekoration - dessutom lär dom stå sig längre än om jag valt att snitta dom istället.
Kunde inte låta bli att stoppa ner ett litet fågelägg i burken - här är det ju faktiskt bara fantasin som sätter gränser för vad man vill ska synas och vilken känsla man vill förmedla.
Torra kvistar med fjädrar !

Lite tjuvstart på påskpynt känns det som. Stoppade ner några torra kvistar också. Till påsk sätter jag i några läckra små fjädrar i kvistarna, släpper ner några i vasen bland lökarna och påskpyntet är klart för jag tror att tulpanerna står sig ända till påsk - i alla fall om dom får stå kvar i växthuset!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/

PS. Jag sprutade rötterna med blomspruta innan jag satte ner tulpanlökarna i burken. Sen får jag hålla lite koll på dom och ev.  ta upp dom och spruta lite till. Tror det kan bli för mycket om man håller lite vatten i botten men man får prova sig fram ! DS.

9 kommentarer:

 1. Läckert arrangemang! Nog står de över påsken alltid! Sen kan du ju gräva ner dem i trädgården nånstans, återanvändning när den är som bäst:)

  Ha en fin ny vecka!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Fräscht och krispigt ser det ut. Finns det inte minsta uns till vatten i burken? Berätta gärna hur länge de står sig.
  Ha en bra vecka
  Luna

  SvaraRadera
 3. Så lekkert, en god ide!
  ALT DET VAKRE VI KAN GLEDE OSS MED OM DAGENE......
  Ha en fin ny uke!
  Klem fra Signe.

  SvaraRadera
 4. Jag undrar också, står de varken i jord eller vatten?
  Hur ofta vattnar du eller hur gör man?
  Med vänlig hälsning Cecilia

  SvaraRadera
 5. Snyggt och så gillar jag lite nytänk! Titta gärna in hos mig så får du se hur jag förlänger livet på dem! Glad vår! /Lotta

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt! Jag köpte tulpaner och där var faktiskt en lök kvar, tog bort den eftersom det bara var en enda, tänker prova att peta ner den i rabatten. Går det så går det:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Vad läckert. Jag har ett gäng står här med nu undrar jag över hur jag bäst skall kunna bevara dom till nästa år i krukor.
  Jaja det löser sig säkert
  Ha en fin och skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Dina vackra tulpaner! Bra idé att hålla dem i krukor med hela lampan. Intressant ägget i burken. God natt Lina

  SvaraRadera
 9. Jag älskar tulpaner då de förebådar att ljuvliga tider är i antågande.
  Vilken fantastisk Provencalsk ruin du har i din trädgård. Den måste jag visa för D. Det är uppfriskande med udda / överraskande inslag i en trädgård. Det kittlar fantasin lite extra. Ha de gott!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa