lördag 1 mars 2014

Tulpanchock, trädgårdsträff och våren börjar i växthuset !Nya trädgårdsvänner !

I går när jag kom hem hittade jag en inbjudan i brevlådan från Adolfsbergs trädgårdsförening. Dom bjöd in nya medlemmar till orangeriet i Rosängen i dag kl. 11 och jag kände direkt att : oj, så skoj att träffa andra som bor i närheten och är lika drabbade som jag av trädgårdsfebern !

Sagt och gjort, redan på parkeringen träffade jag en kvinna som jag slog följe med och vi fann varandra direkt. Det är så härligt med trädgårdsmänniskor - det känns som man känner varandra på en gång och bara pratar om allt möjligt - fast mest trädgård förstås, när man nu får chansen. Så nu har jag ännu fler trädgårdsaktiviteter att gå på i vår och får umgås med supertrevliga människor - kolla i din närhet kanske finns det en trädgårdsförening du kan gå med i !

Orangeriet var jättemysigt med äppellundar utanför de höga välvda fönstren och fullt med växter inomhus som olivträd mm. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig - det får bli nästa gång när äppelträden blommar !
Tulpanchock - en trevlig tradition !

Varje vår laddar maken för en tulpanchock i soppterrinen och när jag minst anar det slår han till med 40-50 st tulpaner av samma sort - visst är det en trevlig tradition !

Årets tulpaner är dubbla med gröna strimmor och det skall bli väldigt spännande att se hur de ser ut när de slagit ut för fullt. Trängseln i terrinen är stor så jag får nog dela upp chocken i fler vaser.
Vårinreder växthuset !

Efter trädgårdsmötet var jag fulladdad med energi och började rådda i Växthuset för att göra plats för våren.
Elkaminen fick gå på högtryck för fortfarande är det riktigt rått ute, bara ett par plusgrader och solen vill inte heller komma fram och värma upp.

Rosmarinen och timjan som stått kvar i växthuset i vinter har klarat sig bra och doftar underbart när man drar med fingrarna genom kryddorna. Ser fram emot en solig dag när man kan vila i däckstolen igen - har saknat de stunderna i vinter. Det är något speciellt att halvligga där, kika upp mot himlen och lyssna till tystnaden!
Det skulle egentligen ha varit en knotig hasselgren som skulle ha hängt där ovanför däckstolen, men jag går ofta efter principen : man tager vad man haver och det jag hade var ett gammalt krattskaft -  återvinning gillas i den här trädgården!
Planterade en del krokus och pingstliljor och i morgon väntar de första små penséerna på sina krukor. Helt underbart att få stå i växthuset och plantera igen!

När det började lukta bränt från elkaminen var jag tvungen att ge upp för idag - fast i morgon väntar en ny växthusdag!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

14 kommentarer:

 1. Underbara vårbilder! Gillar tulpanchocken!!!
  /Lena

  SvaraRadera
 2. Rådda i växthuset...det längtar jag efter! Kanske kan jag göra ett ryck där i morgon? Men lika fint som hos dig blir det ändå inte :)

  SvaraRadera
 3. Så fint du har fixat till det.
  Jag har kaos i mitt just nu med alla krukor som skall till mässan.
  Härligt med vår eller hur?

  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Ser mysigt ut och tulpanerna är ju bara så fina. Tänk om min också kunde komma på idén att ge blommor lite oftare. Fast när jag tänker efter köpte han faktiskt 47 rosor en gång.
  Trevlig helg
  Luna

  SvaraRadera
 5. Oj, vad inbjudande det ser ut med vilstolen! Snart kan du nog ligga där och njuta av vårsolen som värmer växthuset...!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 6. Ja men du så härligt att få så fina tulpaner! Får nog försöka få mannen att förstå det där hihih.
  Kul med nya vänner som man kan träffa personligt också En fika i Växthuset gör dagen verkligen lättare.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Härligt med nya trädgårdsvänner! Det kan man helt enkelt aldrig få för många av.

  Vet du, nu har jag ägnat en stor del av kvällen åt att läsa om alla dina trädgårdsinlägg från sommarsäsongerna 2010-13. Vilken fantastisk inspiration! Du har verkligen åstadkommit en ljuvlig trädgård, och nu längtar jag ännu mer till sommaren 2014. Både i din och min trädgård!

  Hoppas du får en fortsatt fin helg! Ta det lugnt i Vasaloppsspåret imorgon. ;-)

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Jag förespråkar verklgien återanvänding i trädgården och håller med till fullo - man tager vad man haver! Ett kvastskaft blev kanonbra. :-)

  Vilka fantastiska tulpaner!
  Hoppas du får en fortsatt skön helg
  /E

  SvaraRadera
 9. Vad härligt med lite trädgårdsaktiviteter! Även jag vårade till mitt växthus igår, och det kändes härligt, fast inte hade jag en sådant underbart överflöd av vackra tulpaner tyvärr... Ser härligt ut! Jag älskar tulpaner och hade faktiskt tänkt att köpa ett gäng när jag var på Plantagen, men de var inte så fina tyvärr. Trista färger och inte de fräschaste. Annars brukar jag hitta ganska fina där. Så det blev inga.

  Ha det bra!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Sikke et charmerende væksthus du har. Det er indrettet meget charmerende.
  Mange hilsner
  Anna og Vibeke

  SvaraRadera
 11. Så fint du har det i växthuset! Vilka tulpaner!
  Och visst är det lätt att prata med nya trädgårdsvänner, det känns ofta som man har känt varandra länge trots att man nyss har träffats.
  Ha det bra!
  /Katarina

  SvaraRadera
 12. Åh, så härligt att börja påta lite i jorden nu till våren. Jag gillar verkligen kudden du visar, den som har samma mönster som byrån!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 13. Men så härligt att få börja med växthuset, att göra så fint.
  Åhh vilken karl du har med tulpaner honom har du "fostrat" bra ;)
  Mitt inlägg handlar också om växthus längtan... Men i tidigare skede o inte så fint som här.

  Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 14. Underbar tulpanchock och åh, vad mysigt att kunna vara lite i växthuset.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa