söndag 23 mars 2014

Balkonger från Nordiska Trädgårdar del 3!


På blomsterfrämjandets balkong fanns den här snygga resväskan fullproppad med vita skira kungsängsliljor, låga vita tulpaner och hycainter - smakfullt och elegant och absolut något man skulle kunna göra själv hemma.

Blir jättesugen att leta en liten resväska på loppis, måla svart och fylla med vita svävande blomster och låga knubbiga vita hyacinter.
Elegansen fortsatte i stora glasskålar med vita lökväxter med lökar och allt. Maffigt och stilrent.
Hela montern gick i lökväxternas tecken - krispigt och vårligt !
Snyggt med det hårda lite rostiga till det skira krispigt vita.
I höst då j-r ska jag sätta massor med lökar i kruka för att kunna njuta nästa vår. Tidigare när jag försökt har det knappt kommit upp något alls. Några enstaka tulpanblad och tulpaner som blommat längst ner i krukan.
Får fokusera på de små sorterna i stället - skam den som ger sig !
Det fanns även färgstarka inslag på balkongerna och där odlingsglädjen vällde i krukorna som på den här balkongen.
Rufsigt och egensinnigt !

Knallrött med dragning åt orange tillsammans med grönt för nästan tankarna till Karin Larssons färgsättning som också fanns med på mässan för allra första gången - dock inte på den här balkongen utan som en separat idéträdgård som inte blev så bra på bild.

I sommar kommer trädgården att återställas på Carl Larssongården och bli så där rufsigt egensinnig som den var på Carl och Karins tid. Det gamla speciella stenmöblemang som i många år legat gömt under många lager med jord har grävts fram och rabatterna är fyllda med  alla de sorters blommor som fanns där redan i slutet av 1800-talet. Nu var det några år sedan jag besökte Carl Larssongården så det skall bli jättekul att besöka den igen i sommar och se och uppleva Karin och Carls nygamla trädgård.
Det fanns en bok att köpa på mässan med titeln "Lilla Hyttnäs - platsen där kärleken , skönheten och ogräset frodades" där man får tips hur man kan fixa sin egen Karinrabatt. För mig som älskar allt som har med Karin Larsson att göra är den ett riktigt guldkorn att botanisera i.
Visst är jag väldigt nöjd med årets mässbesök även om jag kan känna någonstans att mässan var större och svulstigare förr - idéträdgårdarna var fler, balkongerna större och utställarna intressantare - eller också är det minnet som spelar ett spratt - mycket vill ha mer liksom. 

Nu är det bara att ladda om för till helgen blir det Din trädgård här i Örebro - en betydligt mindre mässa men nu skall jag försöka gå på några seminarium istället. 

Flera intressanta föreläsare dyker upp - som Linda med bloggen Uterummet som designat första balkongen jag visade - så det är stor risk att inspirationskontot sväller ytterligare ! Dessutom valde mässans besökare Lindas balkong som sin favorit (precis som jag) - grattis Linda till den fina utmärkelsen!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Håller med om att det var 'mer trädgård' än på länge på mässan.

  Härliga bilder!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder du har tagit, ger inspiration! Tack!
  Jag missade mässan detta år, så kul att få bilder.

  Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina bilder! Jag var också där i går och inspirerades. Mina tulpaner som börjat komma upp har tyvärr redan blivit rådjursmat.

  SvaraRadera
 4. Kul att se din version av Nordiska! Svarta väskan hos Blomsterfrämjandet har jag inte ens sett tidigare eller helt enkelt inte tagit in.Snygg! När man ser valda utsnitt och stilleben ur en monter är det ibland som att upptäcka med nya ögon och gå på mässa igen.
  Tack för rundturen bland balkongmontrarna!

  /Anette

  SvaraRadera
 5. Tack för alla fina bilder från Trädgårdsmässan! Uppskattas mycket, eftersom jag inte hade möjlighet att åka dit i år!
  Ha en fin vecka!
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Ja, idag är jag lite "dagen efter"! Har haft en härlig helg med goda vänner. Vi inledde med Ulriksdals trädgård (och kom inte tomhänta därifrån heller!!) i lördags och sedan blev det mässan igår. Herregud att det ska vara så svårt att hålla i plånboken! Andra människor håller på och klagar över hur svårt det är att "komma ikapp" med ekonomin efter jul och nyår, men för oss trädgårdsmänniskor är det väl tiden fram tills att april månads lön kommer som är den tuffaste perioden på året?! Men glad i själen blir man av alla påsar med nya små växtkompisar i!!!
  Kram från Växthusmadam
  (Snart är sommaren här och du vet väl vad jag önskar mig varje sommar?! Ja, just det; ett besök i ditt växthus!)

  SvaraRadera
 7. I never been have a garden like this in my home lately some fortune teller say's me that if i put many flower in my garden happiness will come in home and look's like i am going to put different kind of flower know cause you gave me the sign.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa