söndag 30 mars 2014

Susan, Fairys och lite vårnytt i zinkspann !
Våryra humlor och dansande fjärilar !

Helgen började på handelsträdgården nära oss - Blomstermarken som precis slagit upp sina portar för säsongen. Härlig känsla att botanisera bland alla olika små penséeansikten som log mot mig från alla hörn.
Tänk att det skall vara så svårt att välja - man vill ju ha allihop !

Humlorna surrade yrvakna, fjärilarna dansade i vårvinden och en och annan fluga flög också förbi lite våryra. Det är då man tänker - det är det här som är livet - stå och plantera i vårsolen och bara njuta av livet !
Den gamla zinkspannen fylldes med vit ranunkel, något sorts gräs, vita och lilaspräckliga penséer samt saxifraga - det ser ju alltid så futtigt ut när det är nyplanterat men jag blir så glad varje gång jag går förbi ruinen på mina rensningsrundor och ser spannen !
Fairy Hannah bor alltid i öppningen i ruinen och håller utkik över trädgården sommar som vinter - en liten kär vän som efter några års vakande är helt rostfärgad.
Helt plötsligt stod hon där !

När jag stod vid kassan på Blomstermarken och skulle betala stod hon där på disken helt plötsligt - förförande och blommande. När jag vände på etiketten och såg att hon var en Susan så var det kört - har alltid sagt att skall jag ha en Magnolia skall det vara en Susan. Hitills har det aldrig blivit någon för jag vet inte var jag skall plantera henne ( det vet jag fortfarande inte) så tills jag vet får hon bo i kruka i växthuset.
Full i knopp och med blomning på gång charmar hon mig varje gång jag kliver in i växthuset - ljuvligt sällskap när jag slår mig ner i däckstolen mellan rensningsrundorna í perennarabatten.
Hon fanns med på trädgårdsmässan "Din Trädgård" också - lite kraftigare och till ett betydligt högre pris - så jag känner mig väldigt nöjd med mitt köp !
Vilken skillnad mot i fjol !

Idag väntar en ny härlig trädgårdsdag - har aldrig klippt ner perennerna så här tidigt någon gång. Här sitter fairy Hannah och blickar ut över perennarabatten i början av april i fjol - vilken skillnad mot för i år !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

 1. Igår var det som om jag blev fulltankad... av vår, mmm:) Tänk vilken ljuv tid vi har framför oss! Det gäller att ta vara på stunderna... varje dag!

  Grattis till din vackra Susan!

  Vårkramar till dig!
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart att fynda något man bara funderat på! Lycka till med Susan.Min lille dansare har en stor syskonskara så det finns nog en som kan dansa för dig och lilla Hannah också. Njut av solen, det gör jag :)

  SvaraRadera
 3. Åhh så underbart härligt, älskar metallhinkar o så fint med peenseeer i. Jag har fått hålla mig för att köpa, då vi reser iväg nu. Men sen ska det bli! Det är ju så svårt att välja o väldigt fint. Och så länge de står.
  I fjol höll jag liv indem länge, tidigare år har jag avslutat dem i en jordhög bara. Det är ju dumt så länge som destår fina.

  Åhhh magnolia, bara älskar dem, köpte 2 st för 2 år sen på trädgårdsmässan. Började som du att ha dem i växthuset. Men sen hittade jag given plats för dem. O jag försöker allt jag kan för att de små ska klara sig.
  Än lever dem, peppar, peppar...

  Men du ranunkler älskar jag också, har förökt att få dem att klara sig, köpt o haft inne under vintern o trott att jag ska kunna få dem att leva och att klara sig till det är dags att ta ut dem.
  Men de klarar sig aldrig, dör inne.,får stå svalt o allt men går inte.
  Har du något tips!
  Frågade på en annan blogg för ett tag sen, men där fick jag inget svar.

  Ha det underbart nu, ditt inlägg är jätte härlig. Man mår gott! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 4. Det er jo så skjønt med vår!! :) Magnolia Susan har jeg i hagen og den har blomstret to ganger. Håpet er jo at den etter en mild vinter kommer med blomster igjen. Nydelig er den. :) Ha en flott ny uke i våren. Hilsen Merethe

  SvaraRadera
 5. Visst är det skillnad mot förra året, helt otroligt att det kan skilja så mycket. Ser underbart ut på dina bilder...från i år ;-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Har en Susan precis utanför mitt uterum och den är helt fantastisk! I år är jag lite orolig att blommorna ska frysa bort när det har varit så varmt nu; förra året hände samma sak och jag fick bara tre blommor, den brukar vara översållad! Ett bra köp av dig!
  Kram från Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Det var en tjusig madam Susan, bara att gratulera!

  Och lilla Hannah såg jag först inte, men visst känns hon beskyddande och väldigt rar.

  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så mange flotte vårblomster i rust og metallpotter! Jeg er svak for sånne potter. De fremhever blomstene. Ha fine vårdager!

  SvaraRadera
 9. Jättefina trädgårdsbilder!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 10. Vill bara titta in och säga hej.
  Ha en skön kväll.

  Kram från Helen

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa