torsdag 3 oktober 2013

Skuttar till växthuset och klipper kryddor !Kryddigt sällskap !

Nu har kryddorna från köksträdgården fått flytta in i växthuset undan frosten. Härligt att öppna dörren och mötas av doft från oregano, timjan och rosmarin.

Känner mig rik när jag skuttar ner till växthuset och klipper av ett gäng att krydda middagen med ... igår blev det rostade sötpotatispuckar i ugnen som fick ett kryddigt sällskap tillsammans med olivolja och rivet citronskal !
EN planta kan vara en bra början !

Vid atriumträdgården vid Örebro Läns Museum, där jag satt ute och åt i går (förmodligen sista gången för i år ) och njöt av solen och ljudet från springbrunnen, har Margareta som driver Rosengrens skafferi planterat massor med timjan och det doftade UNDERBART !

Skulle också vilja ha en STOR plantering med bara timjan ... kanske ska börja med den enda planta jag har!
Förresten var jag tvungen att slå upp ordet Atriumträdgård för jag visste egentligen inte vad det var - det visade sig vara en helt inhägnad trädgård från alla håll.

På vår baksida i söderläge är uteplatsen helt inhägnad av huskroppar från tre håll och en thujahäck med portal  vid den fjärde ..  jaaa.... DÄR kan man nog skapa en  liten atriumträdgård så småningom ... många planer blir det att drömma om !

Enkelt fick det bli !

Det loppade fågelbadet i gjutjärn har också fått flytta in och fick bli ett rede för rönnbär istället ... enklast möjliga när tiden är knapp ... att binda kransar av rönnbären får bli en annan gång !

Kryddskylt från Växthusmadame !

De återvunna hinkarna från Ceasars webbshop har jag varit jättenöjd med och jag tror att rosmarinen håller med !
De rostiga löven fyndade på någon trädgårdsmässa är favoriter och får bara byta plats när jag håller på att rådda om bland "installationerna".
Det är mycket rönnbär i år ... undrar om det blir mycket snö då ?!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Cattis och Eiras trädgårdsdesign sa...

Hej Isa,
åååhhhh... Du tar så vackra bilder! Är det alltid så fint hos dig? Blir sjukt avundsjuk, vackra arrangemang är jag inte så bra på (tiden räcker inte till). Jag får "måla" med stora penseln istället fniss.

Kram på dig, Eira

Solstrimmor sa...

Så ljuvligt Isa att du skuttar ut och klipper kryddorna! Den här årstiden med sin klara luft gör sitt till! Och solen... varje dag värmer den ännu:)
En storslagen trädgård har du min vän... och drömmar! Kan man aldrig ha för många!

Kramar från Eva-Mari

Inger Marie sa...

Så herlige bilder og inspirasjon fra veksthuset!!
Vi nyter og gleder oss over høsten:)

Tant Otteskrufv sa...

Hihi, jag ser framför mig något mitt emellan ett kosläpp och en tantpromenad. Jag blir så glad när du skuttar ut med din kamera och gör så fina bilder!:)

susanne sa...

Så vackert med alla rönnbär! Nu finns bilder från vårt besök hos dig på min "trädgårdsminnesblogg".../Susanne

Annika Christensen sa...

Vad vore livet utan kryddor?
Jag har infört medelhavskalkon på julafton då jag springer ut i växthuset och klipper till.
kram och allt gott
Annika

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Du bjuder som alltid på så vackra foton, jag älskar att besöka dig! Tyvärr är jag inte så duktig på att kommentera, det har varit så mycket för mig den senaste tiden men så är väl det för de flesta, egentligen inget att skylla på.
Nu sitter jag här och försöker läka en stämbandsinflammation genom att vara tyst.....inte lätt....men vad passar då bättre än att besöka sina vänner på bloggen.
På måndag reser jag och maken med goda vänner till Kanarieöarna för en vecka bad och sol, så nu hoppas jag att jag skall bli bättre från min förkylning.
Önskar dig en fin helg och kommande vecka!
Kram Raina

Växthusmadam sa...

Så fint det ser ut hos dig i Växthuset! Och jag är glad över att se att min kryddskylt får jobba till långt in på hösten!!!
Jag hoppas att det där med rönnbären i år inte är ett tecken på att det blir mycket snö.....tycker att vi haft för mycket av den varan i flera år!!
Ha det gott! I dag har jag ledig dag och ska pyssla i växthus och uterum!
Kram från Växthusmadam

Drömgården sa...

Jättesnyggt!!
Vilken höstinspiration. Så fint arrangerat! :)

/Kitty