måndag 30 september 2013

Rensat i köksträdgården och vitlöken i jorden !


Kö till komposten !

Nu har sommarblommorna gjort sitt och det är bara höstfärgerna som fortfarande lyser ! Det är många krukor som skall tömmas nu ... dom här får köa lite till ... jag började med lådorna i köksträdgården istället idag. Underbart väder att vara ute i och trädgårdera !
Krasse INNAN frosten !

Krassen när det begav sig .... innan frosten kom häromnatten och tog allt känsligt med sig som krassen, dahliorna och kryddtagetesen.

Tur att man har härligheten på bild så man kan ta fram och njuta av i vinter ... några fröer hanns inte med att plocka av som jag tänkt - blir till att köpa till våren - eller också höstsår jag för tidig blomning - någon som provat  ?
Basilika EFTER frosten !

Basilikan efter en frostnatt ... satan i gatan att jag inte hann med att plocka in dom ! Nu har dom fått samma färg som höna pönan från Österlen och blivit förpassad till komposten.
Bort med det gamla och in med ny jord och fröer !

Inte hann jag rädda alla tomater heller innan frostnatten ... hann plocka in en stor bunke och skulle ut igen men något kom emellan så dom blev kvar. Nu har jag rensat bort allt frostskadat (oj vad rötter det var efter tomaterna), haft på ny jord och satt vitlök i bortersta lådan tillsammans med pionvallmo. Känns himla bra !

Järnbeslagen på lådorna har blivit härligt rostiga efter några år ute - snyggt till sommarblommorna. Lådorna är gamla militära degtråg - fyndade på blocket.


Kommoden i växthuset !

Äntligen loppis igen !

I går slank jag och en väninna iväg på loppis några timmar - oj så roligt det var att få loppa igen ! Den lite roliga tekannan i pistagegrönt fick följa med hem - gillar den lite bulliga formen och att den påminner om något i en tecknad Disneyfilm - som rätt som det är sätter igång att dansa och sjunga !

Fyndade lite andra smågrejor också som säkert dyker upp här på bloggen framöver - i en eller annan form. Det börjar ju bli pysseldags !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Sallys hus sa...

Tänk att visset kan vara så vackert..;)
Underbara bilder du bjuder på.
Vad fint det blev med träden och med lavendel sen mot stenläggningen kommer det ju bli som en dröm.
kram katarina

Meta sa...

Oj då har ni haft gubben frost på besök det går fort ibland.
Här är inte så kallt än tur för det finns mycket att plocka in än.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Annika Christensen sa...

Snyggt med frost och rost...
Gillar din basilika burk.
Här har inte frosten varit ännu men snart så.
Vill bara ha lite mera brittsommar innan den kommer.
Allt gott
Annika

Luna Ek sa...

Ja, nu blev det lite att ta tag i. Frosten kom tidigt i år känns det som. Fina bilder som vanligt!
Kram Luna

Evas Pyssel sa...

Synd att frosten kom så tidigt i år. Jag lägger över mina favoriter varje natt för att kunna njuta av dem lite till. Vackra krasse !!!
Kram Eva

Veronica sa...

Här slog frosten oxå till! Och det är bara att njuta av det som klarar sig ett tag till!
Jag ser verkligen framför mig hur tekannan dansar :)
Jättefin!