lördag 12 oktober 2013

En ljuvlig dag i trädgården !Bara njuter !

Vilken otroligt skön dag det har varit idag. Solen har skinit från en klarblå himmel och det har varit helt underbart att vara i trädgården - dessutom kändes det som det var evigheter sedan jag var i trädgården en hel dag !
Tyst, lugnt och skönt !

Här har jag suttit och njutit mellan ogräsrensning, tömning av ettåringar och nergrävning av perenner som stått i krukor. Solen lyfter inte så den hinner skina in mot ruinen den här tiden på året - då får man sätta sig på solsidan i köksträdgården istället !

Det har varit en dag i tystnadens tecken - inga grannar har varit ute och snickrat eller klippt med maskiner - oj så skönt !
Härliga höstfärger !

Löken som jag tog upp för några veckor sedan har legat på tork i växthuset och idag passade jag på att skaka av jorden som var kvar, klippa av blasten och ta in dom till köket för vidare matlagning.

Nänns inte ta bort revorna från jordgubbsplantorna - tycker de är så vackra när de slänger sig över kanten - får bli rensning till våren istället !
Nått stort gammalt träd har vi i alla fall !

Tur att det finns nått gammalt träd kvar i trädgården så man kan få njuta av höstfärgerna. Flera rök när vi förberedde för växthuset. Det här är nog ett kvittenträd tror jag. Tyvärr släpper den alla sina blad på gruset i köksträdgården så det blir ett styvt jobb att kratta rent där till våren. Smällar man får ta !

I morgon ska jag på kransbindarkurs hos Tant Grön - det skall bli jätteroligt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Marina sa...

Alltid lika vackert hos dig.
Här har vi haft lite blåsigt och något mindre skönt än under höstens andra helger.

Ha det bra!

Ninnis sa...

Underbara bilder...härlig tid...!!
Njuter för fullt av en varm och skön höst här i Piteå...=)

Kram Ninni

Hällan sa...

Det ser så lugnt och skönt ut hos dig, så välstädat och finpyntat!
Hoppas det blir många fina kransar idag!
//Ulrika

Växthusmadam sa...

Så härliga bilder du visar! Är så sugen på att få se en bild över hela framsidan av ditt växthus där man ser alla lådorna och dörrarna in till växthuset; kan man få önska det??!!
Kram från Växthusmadam

blomsterdesign sa...

Ser så härligt ut! Idag har det regnat heela dagen här i skåne så det har inte blivit så mycket trädgårdsfix idag..

Kram Therese

mormorMärtas sa...

Vilka underbara höstbilder från ditt växthus!!

Kram Annika

Kristinas oas sa...

Så skönt det var i går, med sol och härliga höstfärger. Det är bara att njuta nu, tids nog kommer det gråare höstdagar (men då får vi mysa inomhus med en hög trädgårdsböcker i stället). Kram Kristina

Livet på solsidan sa...

Visst har det varit en alldeles underbar höst? Klart man ska ta sig tid att bara sitta o njuta av färgprakten då. Jag gör som dig - låter de läckra jordgubbsrevorna vara kvar. Snyggt!

Hoppas du får en fin vecka!
KRam Tamara

Charlotta Cesar sa...

Ljuvligt inspirerande hos dig! Nu vill jag också ut och sitta i stol i höstsol:)
Bloggkram,
Charlotta