lördag 19 oktober 2013

Återbesök hos Leilas Jansro !Magisk plantering !

Naturligtvis gjorde jag ett återbesök hos Leilas Jansro vid sommarens besök på Österlen. Hennes stäppsalverabatt lever fortfarande i mitt hjärta sedan förra besöket och jag var nyfiken på hur den hade utvecklats.

I år var den lite vildare och ännu mer prunkande än jag mindes den ... jag slog mig naturligtvis ner på bänken och insöp magin i planteringen ... en av de vackraste jag upplevt ( blev fotograferad när jag satt på bänken och njöt av en annan besökare som ville ta kortet som minne - undrar vad jag utstrålade egentligen ?)
Så snyggt med olika sorters stäppsalvia - en växt man alltid kan lita på, så tålig, långlivad och vacker.
Leila har ramat in sin plantering med en låg grön häck, av vad tog jag aldrig reda på - det ser inte ut som boxbom.
Här syns hela planteringen omgärdad av den gröna häcken och runda stenar. De rufsiga pilarna och det vajande gräset tillför det där lilla extra till planteringen.
Kompositionen av växter är utsökt med de silvriga mjuka tonerna i malörten och lammöronen till de mer upprätta, stående rosa och lila stäppsalviorna.
I bakgrunden syns en liten del av Leilas fantastiska mölla som hon renoverat och som nu inrymmer hennes bostad.
Det finns också en fantastiskt fin rabatt med lavendel och rosor i Leilas trädgård med en skön grön fond av avenbok (tror jag) som avdelare.
En trappa upp till himlen kantad med lavendel - hoppas det ser ut så den dagen det är dags ! Det är så här man vill att ens lavendelhäckar skall vara - fast det är klart att det är skillnad på zon 3 och 0 !
Här ser vi  entrén till Leilas Jansro med alla klätterrosorna som klär in pergolan vilket gör att man känner sig välkommen och gärna kliver in.
Den här mörka kärleksörten fanns till salu så ett gäng fick följa med hem för att förgylla rabatten, sedan tycker jag det är kul med växter i rabatten som har en historia och är köpta hos någon speciell.

Nästa år blir det garanterat ett nytt besök hos Leila och hennes fantastiska Jansro !

Vill du läsa om förra besöket hos Leila hittar du det HÄR !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

16 kommentarer:

 1. Helt underbart jag bara njuter av alla fina bilder.Tänk om det vore så hos mig....Som du säger det är skillnad på zoner.
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken trädgård! När kan man besöka den? Kanske på någon trädgårdsrunda. Den var ju helt fantastisk. Det är så fint när man färgmatchar rabatterna.
  Trevlig kväll!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med om att Jansro är ett makalöst inspirerande ställe! Jag var där förra sommaren och kunde nästan inte se mig mätt på allt det fina. I år blev det ingen tur dit, men jag ser redan fram emot nästa sommar när jag ser dina bilder!

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Dit måste man ju åka! Inte så långt härifrån ( ystad).
  Upp på besökslistan till nästa år!// Annica

  SvaraRadera
 5. Otroligt vackert! Väcker längtan!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Så fint, jag gillar verkligen olika sorters salvia, så det var kul att se dem planterade så där i ett stort hav. Jag undrar om det skulle kunna vara isop i den låga häcken? Jag har haft en klippt isophäck förr och tyckte vagt att det påminde om det. Tog du någon närbild på bladen får du googla och se om det stämmer. Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Så fine bilder. Takk for at du tok oss med!! Vanskelig å se hvilken hekk det er, kanskje liguster, tror ikke det likevel, den på bildet virker litt mykere :) God helg!!

  SvaraRadera
 8. Jag har antecknat hennes trädgård tidigare och nästa sommar ska det bli av med en tur till Österlen... om jag får bestämma;) Underbart vackert och smakfullt!

  Kramar från Eva-Mari, som också skulle vilja ha en mentor!

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk trädgård!! Dit vill man ju åka förstås:)
  Tack för alla fina bilder från ditt vackra växthus i förra inlägget!
  Njuter:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt inlägg du visar och vilken lust man får att skaffa MASSOR med stäppsalvia, men som du skriver, så är det viss skillnad på zon 0 och zon 3-4....tyvärr...och de där bilderna med trapporna, det är nästan lite utomlandskänsla över dem....
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Vilka bilder! Kan man verkligen behöva en dag som denna. Tack igen för vårt korta/snabba besök.

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar trädgård och så vackra bilder du har tagit!
  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 13. Det där börjar likna ett paradis!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 14. SÅ UNDREBART!!!!! så där vill jag också ha det.... förstår att du åkte tillbaka.... =)
  Det där med att få växter som ett minne av någon det gillar jag verkligen! Tex. så har jag en röd rosenpelargon som kommer från ett skott som mamma fått av sin mamma... alltså har jag en pelrgon som är från mormor, trots att hon dog när jag var liten! Du kan tro att jag vårdar dem ömt... =)
  Kraaaam!
  Sofia

  SvaraRadera
 15. Ljuvligt, fantastiskt. Så mycket "vill ha" känsla. Hos mig trivs salviorna tyvärr inte så bra men man kan ju suga in stilen och känslan och välja annat.

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 16. Wow vilka fantastiskt vackra planteringar....fantasin sätter igång.
  Tack för att du visade!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa