onsdag 18 september 2013

Hösten gör sitt intåg !



Redan dags för långkalsonger !

Oj så hastigt det blev kallt ... det känns som man gick från soligt sommarväder till riktigt kyligt höstväder som genom ett trollslag. I går när jag skulle cykla till jobbet fick det bli den långa, varma vindjackan och HANDSKAR mitt på dagen - banne mig kändes det inte som jag skulle behövt långkalsingarna också !




Dags att plocka mossa !

I morse hade vi bara 5 grader och hur mycket jag än stirrade på termometern så inte blev det varmare - så idag åkte jag med maken till jobbet - man måste ju vänja sig långsamt vid kylan !

I alla fall blev det strålande sol och skönt på eftermiddagen så det blev en sväng till skogen för att plocka lite mossa - nu när det ändå är höst.




Härligt att kunna stå ute och plantera lite höstblommor ! Gallerkorgarna åker fram varenda höst och fylls med mossa och höstfägring - i år blev det prydnadskål i favoritfärgen !



Hoppas frosten håller sig borta ett bra tag till för den här skönheten vill jag kunna njuta av LÄNGE !




Kruka på fot från Sofias Bod i ett härligt rostigt material med snygga hänklar på sidorna. Kanske mer pokal i formen än kruka även om den är en kruka med hål i botten.




Sommaren 2013 är slut !

Hoppas det blir fler vackra dagar även om nätterna är kyliga så man kan göra höstkransar nu när mossan är plockad. Nu är klockan mellan 19.30 - 20.00 och dimman stiger på åkrarna runt vårt villaområde medan mörkret sänker sig och dimslöjorna sakta drar förbi fullmånen på himlen. Jag undrar samma sak varenda höst ... hur gick det till ? Var tog sommaren vägen  och varifrån kommer mörkret? Även om jag älskar hösten känns det så vemodigt att sommaren 2013 är slut !

Jag får väl krypa upp i soffan med en stor mugg grönt tee, tända ljus och försöka njuta av mörkret i stället !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner i höstmörkret !
Kram/Isa

14 kommentarer:

  1. Den kommer lika plötsligt varje år. Får det vara så här fint som idag då gör det inget. Så fina planteringar du gjort jag har bara börjat lite, skulle plocka mossa i söndags men den var inte grön utan gul av torkan antar jag.
    Ha en fin torsdag
    kram Meta

    SvaraRadera
  2. Ja, visst kom hösten väldigt snabbt i år. Men det hjälper att plantera och göra fint i trädgården med vackra höstblommor. Jätte fint har du gjort!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  3. Nydelig haustplanting hos deg.

    SvaraRadera
  4. Mmm, nu är det höst, det är bara att erkänna. Men jag gillar den höga klara luften, så det känns helt okej. Fina krukor och växter du har! Till helgen väntar fortsatt plantering här hemma. Kram Kristina

    SvaraRadera
  5. Vackra bilder som alltid! Gillar särskilt brandsprutan och gallerkorgarna fyllda med härligheter! Ja nu blir det vantar på om morgonen. /Susanne

    SvaraRadera
  6. Åh, så underbart fint du har gjort! Älskar alltihop....=)
    Kramis Sofia

    SvaraRadera
  7. Ja, det är alltid vemodigt när det blir kallare.. Jag hoppas att det dröjer innan vi får frost här nere på Österlen.. Det är ju en hel del att ta in och fixa med. Kul med brandsprutan, min står i växthuset med pinnar i.. Hm, kanske ska jag också plantera växter där, det är mycket snyggare!!
    Ha det gott!
    Carina

    SvaraRadera
  8. Your moss always makes me so envious! We have nothing so lush around here, though we do have a lot of moss. What beautiful fall combinations you've made, I love the decorative cabbage, such a pretty color.

    SvaraRadera
  9. Visst är det vemodigt när de första riktiga höstkänningarna infinner sig. Men nog är det härligt med höst också! Det gäller bara att ha långkallingar och vantar överst i lådan igen! Och att tycka om att mörkret sveper in över oss... nu myser vi med plädar, ljus och te:)

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  10. Igår tog jag avsked av sommaren, nu är det höst även här. Men vad vore livet utan årstidsväxlingar? Tänk om det alltid var sommar, nej tack!

    Så vackert du gjort! Älskar trådkorgarna med mossa och kål. Bedårande i sin "enkelhet".

    Kram

    SvaraRadera
  11. Visst nu är det bara att acceptera höstens intåg...
    Mossa ska jag också plocka för dels till mina pionådder men även till pynt.

    SvaraRadera
  12. "Ut i skogen ska vi gå..." och samla både det ena och det andra. Dina bilder, alltid lika inspirerande :)

    SvaraRadera
  13. Så höstigt vackert med det lila och ljusgröna! Du är så duktig på kompositioner och färger :)

    Hoppas du har en fin helg - UTAN långfillingar. Det är väl ändå lite väl tidigt för det va?

    Kram Tamara

    SvaraRadera
  14. Så härligt med lite riktiga höstfärger. Jätte läckert. Precis vad man längtar efter nu. Färger både värmer och piggar upp.

    Ha en fin vecka
    Elisabet

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa