söndag 11 augusti 2013

När regnet vräker ner !
Filosoferar och rensar !

När regnet vräker ner där ute är det skönt att krypa in i växthuset och lyssna till regnets smatter mot tak och fönsterrutor. Jag löser korsord och sover en stund i den sköna däckstolen i hörnet, filosoferar och drömmer om kommande trädgårdsprojekt. Rätt som det är står maken i dörren iförd paraply och tebricka - just som jag önskade mig en kopp varmt tee. Tack älskling !

Mellan skurarna passar jag på att rensa ogräs mellan plattorna till landet runt huset ..... det var verkligen välbehövligt ... nu skall jag spruta ogräsättika och hoppas att det håller sig ett tag. Är verkligen supertrött på att det hela tiden kommer nytt ogräs eller att växterna helt enkelt hoppar över och slår sig ner där i stället.
Sorgligt kapitel !

Landet runt huset är ett sorgligt kapitel - för torrt och smalt för att det skall växa bra. Det jag försöker utrota växer så det knakar och ger sig aldrig och det jag vill ska växa för en tynande tillvaro. I våras hade jag ut massor med fröer till gullskära, vit cosmos och ringblommor - tyvärr blev det för torrt denna torra sommar och nästan inget har tagit sig.

Nu ger jag nog upp och lägger igen landet som vi tänkt i flera år - energin behöver läggas på andra projekt i stället !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Pilgrim sa...

Regn kan vara underbart! Speciellt när det var länge sen man hörde smattret. Helt rätt att lägga igen landet när det inte blir som man vill. Bättre att fokusera på det som funkar.
Kram Hélena

Tant Otteskrufv sa...

Så klokt att inte bli irriterad utan göra annat när det regnar eller inte vill växa. Och tänk så bra de känner på sig när det är fikadags, våra karlar :))

Meta sa...

Vad härligt du har det i regnet. Här vräker det ner just nu skall vist bli regn hela vecka.Det är jag inte van vid i år. men 6 veckor kanske gäller nu hihihi.Det gör du rätt i att lägga igen ett land som bara tar energi. Bättre att satsa på annat.
Ha en skön söndag
Kram Meta

STENLYCKA sa...

Här kommer en söndagskram från en bloggvän som har varit en tyst mus med hälsningar under en längre tid. Jag har haft semester från det mesta och bara vilat från en ganska jobbig vår. Men nu börjar allt kännas bättre igen.
Allt gott till dig!
Raina

Berit sa...

Låter underbart att kunna sitta i växthuset och njuta av regnet.
Ha en underbar dag!!

Hällan sa...

Det låter så skönt att kunna krypa in i växthuset undan regnet. Saknar den möjligheten och får lov att röja inomhus istället. Har du provat att bekämpa ogräs med kokande vatten? Häll bara över ogräsen så dör iaf de mindre ogräsplantorna.

Merja sa...

Låter som du har det riktigt skönt i ditt fina växthus.
Det var nog rätt beslut där med listen.
Jätte fin blid på fjärilen och ulletenellen!
Ha det gott!

Bettina Bäck sa...

Härligt ställe att sitta och lyssna på regnsmatter på!

Fröken Grön sa...

Så ljuvligt med smattrande regn mot fönsterrutorna. Och vilken service med en personlig tekokare!
Kampen mot ogräset är nog tyvärr något som aldrig kommer att ta slut, - nog bäst att lära sig att blunda lite mellan varven! ;-)
Må så gott!
/Anna-Karin

Aquilejans sa...

Vad härligt det låter med ett växthus att krypa in i när det regnar!
/Malena

Marina sa...

Det är jättemysigt att vara i växthuset när det regnar. Det är nästa då det är som bäst. Ja, på våren och hösten också så klart och kyliga sommardagar.

Ha det fint!