tisdag 6 augusti 2013

Dubbel vallmo - en riktig sköning !
Dubbel glädje !

Nu börjar den dubbla vallmon Poppy love slå ut i sin starka rosa nyans - så vacker mot den vita ulleternellen och överblommad stäppsalvia !

Ursprungligen kommer fröerna från Nina och bloggen Min eden. Underbart med frikostiga bloggvänner !
Snygga kombos !

På andra sidan umgås den med den skira fröken brudslöja och ännu mer stäppsalvia - en ganska snygg kombo. Synd bara att den här vackra sköningen blommar över så snabbt.

 I fjol tyckte jag att den blev både större och stod sig mycket längre - fick t.o.m. fler blommor på varje stängel. Värmen och torkan har kanske gjort sitt till ... växtkraften brukar vara mycket starkare med regelbundet regn naturligtvis - och vattnandet av perennarabatten har blivit lite si och så när man varit bortrest i perioder under sommaren.

.

Strössla fröer !

Skall nog strössla rabatten med vallmofrön i höst - allra helst där stäppsalvian växer ! Har fått fler dubbla vallmofröer i andra nyanser som inte kom i jorden i år - men i höst då skall det strösslas för ljuv blomning tidigt nästa år !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och tack snälla för alla fina kommentarer - det ger mig så mycket välbehövlig energi !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Vakre planter og vakre bilder!

carinaon sa...

Vilken vacker Vallmo! Så härligt med en Vallmo som blommar så här sent.
Ha det fint,
Carina

Meta sa...

Jag har inte strösslat fröer på hösten, Funkar det bra???
Älskar ju vallmo har flera som inte blev sådda i år undrar om jag också skall pröva.
Ha en härlig dag i din underbara trädgård.
Kram Meta

Kristinas oas sa...

Åh, vilken underbar skär vallmo! Måste bara fråga: vill du byta frön med mig? Jag har andra vallmofärger, bland annat en svartröd dubbel sort, om du är intresserad?
Kristina

Merja sa...

Vallmon är en favorit här. Just dom dubbla är extra fina. Har flera sorters frö i påsar som väntar på att strös ut. Ska som du strö ut dom senare. Har haft dåligt med rabatter innan. Men i år har jag några:)
Tack för fina bilder!
Ha det gott!

Solstrimmor sa...

Jag har planer för "nästan min egen" trädgård nästa säsong. Mycket behöver grävas bort och flyttas... men vallmo ska jag strössla! De är så vackra, har också fröer som bara väntar:)

Så frodigt de växer där bland salvian och brudslöjan... underbart är ju kort vet du väl:)

Kramar från Eva-Mari

Bettina Bäck sa...

Ah, vilken fräsig fröken med vippig kjol. Strösslar också vallmöfrön hejvilt. Och tycker som du att blomningen stökas undan alldeles för snabbt i år. :-)

Livet på solsidan sa...

Jag hyser hatkärlek till vallmon. De är vackra, men så kort tid. Och när de blommat blir det bara "skräp". Får försöka se till att mina kommer upp där skräpet döljs av annat. Det är nog tricket...

Gillar kombon med salvia och brudslöja. Vackert!

Kram Tamara