torsdag 14 juni 2012

Romantiskt mönster och vandrande nävor !


Romantiskt mönster !

Efter att vi byggt växthuset började jag samla på dynor, kuddar och plädar från Miljögården och enbart av ovanstående mönster, som jag tycker stämmer så väl in med färgsättningen och stilen både i trädgården och i växthuset. (Zinkvattenkannor är en annan samlarmani ... men det är en annan historia !)
Jakten på dynorna !

Jag har passat på och önskat mig till Mors dag och förra året hade maken ett himla sjå att få tag på dynor till korgstolarna som då stod på tur. Efter en massa affärer fick han till slut ta en tur ut till Smultrongården där han hann in i sista minuten innan stängningsdags och fick köpa dom sista som fanns kvar !Beställt och klart !

Så för att bespara maken ett utmattande shoppingrace hade jag i år framförhållning och beställde kuddar långt innan ! När det var dags för Mors Dagsönskningen sa jag bara till maken, du kan åka ner till Nice Presenter , det är beställt och klart (ja, inte betalt då förstås!)!

Dom ändrar lite i mönstret varje år .. så det blir lite variationer ! Och nu verkar det också utgå ur sortimentet ... så nu är det nog slut på samlandet ... om man inte ramlar över något så där oförhappanes förstås !
Första omgången landade i trädgården sensommaren 2010 .... och kommer att hänga med i många år ! Just nu pryder pläden kökssoffan ... så allt vandrar mellan huset, växthuset och trädgården .... beroende på säsong och lust !Vandrande nävor .... fast en del kommer per bil !

Något annat som också vandrar är nävor !! Helt plötsligt har flera olika sorter slagit sig ner i perennalandet ... och glad är jag för det är bara vackra växter som passar så bra in i helheten ! Här är det en vit ganska hög näva som har börjat blomma för fullt och i bakgrunden skymtar en vacker lila !

Fler vandrade in i går .... men dom kom per bil !

Det var trevliga Eva-Mari med bloggen Vårt röda hus som tittade in för lite växtbyte .... så roligt att träffa bloggare i verkligheten och få ett ansikte till bloggen ! Tack snälla för nävorna ... dom har fått en ny boplats bland nysatta daggkåpor ... så dom passade perfekt ! Och isopen doftar helt UNDERBART !!


Ha det så gott alla !
Kram/Isa

PS. Vill passa på och skicka en speciell hälsning till min goda vän B som besökte mig i växthuset igår och som jag vet är en trogen läsare! DS


11 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Du har så fint!
Det är en sann glädje att titta in till dej och njuta och inspireras!

Ha en bra dag!

Marie

Pilgrim sa...

Så härligt vackert romantiskt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Vivi sa...

Kjempe vakkert og romantisk!

Vårt röda hus sa...

Vad det var kul att träffa dej igår, du var precis som jag föreställt mej! Och din trädgård tar verkligen andan ur en!
Det är JAG som ska tacka, för bergklinten som blev till 10 plantor i min nyaste rabatt, och för solhattarna och lavendeln också:)

Mönstret på dina plädar och kuddar passar min smak perfekt. Lite lagom lågmält sådär...

Lycka till med nävorna och ha det gott i ditt paradis.
Kram Eva-Mari

♥Min Eden♥ sa...

Härligt Isa. Ja vad är det med zinkkannor som får igång oss på detta viset *skratt*
/nina

Sabelhagens Olivlund sa...

Wow vilka snygga kuddar och pläd. Älskar mönster, så mjukt och romantiskt.
Söt näva också. Du har det så jättefint och ordningsamt. Är lite avis:):
Ha det gott.
Kram Maria

Eunice sa...

Olá,!Adorei o seu blog e quero te convidar a conhecer o meu.
casademariamaria.blogspot.com
te aguardo...
bjs

Merja sa...

Det ser så fint ut med alla dina saker och detaljer. Kannorna är vackra! Härligt med manier;)
Trevlig helg!

Sofia sa...

Helt udnedrbart vackert! Såna kuddar,dynor och plädar passar verkligen i ditt växthus!
Nävor är också helt underbara!!!!
Ha det härligt nu!
Stor kram
Sofia

nina/nice sa...

Superfint!
Och vilket växthus...
Trevlig helg!
Kram Nina

blomsterdesign sa...

Du visar alltid så vackra bilder! Alltid lika roligt att titta in hos dig. Nu har jag äntligen blivit din följare och då är det lättare att titta in här. ofta. Visst är zinkkannor något speciellt! / Therese