måndag 25 juni 2012

... och där ute skvalar regnet !Idag är det en riktig ruggdag ! 

Dagsregn sedan i morse med blåst så alla plantorna som stod på planteringsbordet framför växthuset i går kväll nu ligger pladask ner som fallna käglor efter en mitt-i-prick-strike på bowlingbanan ! Ingen idé att räta upp dom förrän blåsten avtagit och regnet lugnat sig. Räddade dom i alla fall från drunkningsdöden och hällde bort det värsta regnvattnet !

Egentligen skulle dom ha varit planterade för länge sen ... men ni vet hur det är .... man blir liksom aldrig klar !

Tur att jag var ute i går kväll och gödslade rosorna .... nu hjälper regnet till att få ner nyttigheterna i jorden !Röjardag i köket i stället för att trädgårdera !

En sådan här dag får det bli en röjardag i köket i stället kombinerat med matlagning inför avslutning med jobbarkompisarna  i växthuset i morgon. Pannacottan står redan på stelning i kylskåpet i förrådet och snart puttrar köttfärssåsen till lasagnen i köket ... ruggväder fodrar varm mat och inte den kalla sommarbuffé jag från början planerat !

På en hylla i köket hittade jag loppistekannan ... som var alldeles för snygg för att gömmas i en hylla .... hon fick flytta in i växthuset istället ... med en ny funktion på gamla dar .... hon fungerar utmärkt som vattenkanna !


Gillar retrokänlsan och den lite bulliga formen i kombination med de vackra gula blommorna !

Ha det så gott i regnet ! Nu håller vi tummarna för att värmen kommer snart och att inte regnet slagit ner allt för många av perennerna !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Veronica sa...

Härligt att röja i köket men nån måtta får det vara med regnandet! Kaffekannan var verkligen söt så bra att ha den i växthuset :)

Må gott !

Sabelhagens Olivlund sa...

Du har fått gjort en hel del. Hoppas dina småplantor repar sig efter allt regn. Här ligger pionerna längs med backen, så tunga av allt regn.
Söt kanna!
Ha det gott och hoppas solen skiner på dig i morgon.
Kram Maria

Cajsas Faster sa...

Vilken vacker kanna!

Ha så trevligt på middagen!

Marie

Sofia sa...

Hallå!
Den tekannan var riktigt cool, tycker jag!
Ja, nu får vi sannerligen hoppas på lite sol... i dag har det strilat hela dan och sniglarna frodas som aldrig förr!!! DET blir man riktigt trött på!
Kan tro att ni firade en härlig midsommar i ditt fina växthus...
Kram på dig!
Sofia

Sallys hus sa...

Hej hej!

Mm...det är det enda som är bra med regnet!! Att man får lust att städa o röja...;)
Fast efter jobbet är man så trött så lusten har försvunnit o man vill hellre krypa ner under en filt och bara vara..;)
Vad sött med den bulliga lilla tekannan så där i växthuset. Där passar hon bra! Mysigt med mat o gott i växthuset!
Kram Katarina
Kram o ha en fin dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, ibland är det helt OK med sånt där struntväder och du fick ju gjort mycket! Det finns att göra, men man tenderar att bli lite håglös ibland när man tänkt sig värme och sol.
Agneta kram

Birgitta sa...

Avis på dit växthus. Längtar tills vårat blir klart så jag och vänner får sitta där.Jag håller och tummarna för sol nu. Ha det så bra..Birgitta "Björklyan"

Växthusmadam sa...

Vilken otroligt rar tekanna, superfin! Funkar säkert bra som vattenkanna, fast teälskare som jag är så hade jag nog använt den till te från morgon till kväll!
Hoppas det slutat regna på dig!
Kram från Växthusmadam