söndag 3 juni 2012

Ljuvlig liten minipetunia !


Glädje hela sommaren !

I växthuset blommar nu den ljuvliga lilla minipetunian "Double Nostalgia" som jag skickade efter från odla.nu. Den skimrar i vit/rosa och har inte vuxit på sig så mycket än men jag hoppas den tar sig ordentligt och ger glädje hela sommaren !
Samplanterade vänner !

De var bara små sticklingsplantor när de kom så nu får de gona sig i växthuset tills den "riktiga" värmen kommer (här är det bara 6-10 grader).

Den lila stora petunian är samplanterad med den mindre lila petunian med gult öga och en verbena som inte har bekänt färg än. Sticklingen innehöll alltså alla 3 vid beställningen ... för att de skall bli så där snyggt sammanvävda i ampeln .. något att ta efter vid frösådderna nästa år kanske !


Njuter av grannens syrener !

Eftersom jag inte har några egna syrener njuter jag nu av grannens vackra i vitt, djuplila och ljuslila ! Underbart är kort .. och snart är väl också det överblommat !

I det egna landet sjuder det av liv just nu .... det börjar bli riktigt vildvuxet på sina ställen ... runt korgstolen t.e.x. ... där har randgräset som jag trodde var utrotat åter gjort entré och tror att det bara är att ta för sig av scenen. Den får väl steppa vidare tills jag orkar sätta krokben för den!Långsamt går det framåt !

Projekt köksträdgård fortskrider i långsamhetens lov ! Igår slet vi hela dagen med att gräva klart och frakta bort alla grästovor och jämna till ytan. De gamla komposterna som ingen vänt på hundra år blev tömda och skall få en ny plats i omgörningen och nu håller jag på att klä de gamla degtrågen invändigt med markduk.

Till veckan måste allt vara klart för på fredag väntar studentexamen och mottagning i trädgården så nu håller jag tummarna för att det är uppehåll så vi kan grusa upp ytan, ställa ut odlingslådorna och lägga det gamla överblivna teglet som gräns mellan gräset och grusytan. Armeringsmattorna mm får komma upp lite senare.

Idag har det varit återhämtningsdag och regn .... men nu lyser solen igen så nu blir det trädgårdering resten dagen !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Pilgrim sa...

Det ser ut att bli väldigt vackert i er köksträdgård. Ska blir roligt att se när allt är på plats. Älskar ditt staket!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Marina sa...

Precis en sådan lite söt dubbel köpte jag idag. Jag föll pladask!

Ha det bra!

Sabelhagens Olivlund sa...

Så söt liten petunia! Lycka till med köksträdgården, kommer bli jättefint. Spännande att följa:).
Ha det gott.
Kram Maria

Vivi sa...

Kjempe nydelig Petunia!

Ønsker deg lykke til med alle prosjektene i hagen! Klem

Berit sa...

Så fin eran köksträdgård kommer att bli, men det går inte fort att ta bort gräsmatta.
Ha en underbar dag!!

Jutis sa...

Då vet ni vad ni ska göra de närmaste dagarna:) Lite tidspress tycker jag är bra ibland, så man får saker gjort! Ser ut att bli en fin käksträdgård!

Merja sa...

Spännande med nya projektet! Blir säkert jätte fint.
Jag njuter av grannens stora snöbollsbuske:)
Ha det gott!

Vårt röda hus sa...

Hoppas ni inte jobbar ihjäl er! Det är ju ett mastodontjobb under tidspress! Jag ser att det kommer att bli jättebra med dina spännande odlingslådor där! Kommer snart med spaden (bergklinten du vet) fast jag väntar till studenten är avklarad.

Ha en fin nationaldag.
Kram Eva-Mari

STENLYCKA sa...

Ha en underbar Nationaldag!
Stor Kram från Raina