fredag 6 januari 2012

Spinner över frökatalog från Konnässörsklubben !

När vi skulle åka till Göteborg i somras sa grannarna :

"Ni måste besöka Göteborgs Botaniska  ... det är fantastiskt vackert !"


Trädgårdsföreningen gav också massor med inspiration !

Nu kom vi aldrig till Botaniska utan hann med en sväng hos Trädgårdsföreningen istället ... och nu sitter jag här med Konnässörsklubbens frökatalog 2012 framför mig och undrar varför i fridens namn vi inte lyssnade på grannarna och tog oss tid att besöka Botaniska också !

Frökatalogen är fantastisk !! Temat för året är dolda skatter - växter som oförtjänt kommit i skymundan och som man vill slå ett extra slag för ... därför är också en del fröer märkta med ett B som visar begränsad frötillgång ... andra är märkta med F som visar på kundfavoriter från tidigare kataloger. Så nu gäller det att ligga i om man skall hinna få några skatter märkta med B !

HÄR kommer du till Konnässörsklubbens sida där du kan gå med som medlem och beställa katalogen !

Maken tycker att jag påminner om en katt när jag sitter med frökatalogerna eller vid datorn  .. en katt i en fiskaffär som trånar efter de välmatade räkorna och som spinner högt vid minsta lilla doft som råkar komma förbi hans känsliga nos ....

.... så nu sitter jag här och spinner av vällust över Pennisetum villosum,  ett dunborstgräs med duniga, tjocka ax som solen lyser vackert igenom .... och ingen kollektion på Botaniska saknar numer ett vackert gräs som ger arrangemanget en ny dimension av rörelse, ljus och skugga .... och en ny dimension till trädgården är ju alltid bra !

Klättrande sommarblommor med imponerande jättestora klockar som kan klä in vad som helst i augusti ... en Cobaea scandens klockranka med mörkvioletta eller helt vita klockor hamnar absolut på listan liksom en milt doftande indiankrasse ... den med störst F av dom alla "Alaska Mix". 

Daggsalvian Salvia farinacea "Fairy Queen" är ett måste med sina lilablå ax med vita inslag i blomman liksom den rufsiga "Double Click Rose Bonbom " Rosenskäran som är fylld och påminner om en liten rosa pion och Alcea rosea, stockros som blommar redan första året och som fyller på rikedomen i rabatten .. hmm jag tror det får bli en vit med helt fylld blomma i sköra lager på lager !

Dessutom går jag igång på deras kollektion "Lady och Lufsen" som är klassiskt elegant och mjukt lurvig på samma gång. Som en välsminkad lady i angorajumper står det i katalogen ... UNDERBAR beskrivning ! Den består av :

Lagururs ovatus, harsvans, daggsalvian här ovan samt Tagetes erecta fl pl "Vanilla"  en fylldblommig stor tagetes .. hmm ... tagetes och jag har aldrig kommit särskilt bra överens ... men det kanske är dags att ge den en ny chans nu  ?!

Ja .. herregud hur skall man kunna begränsa sig när det finns så mycket fint att förlora sig i, spinna till och förföras av ?!

Ha det så gott under helgen och lycka till med beställningarna av fröer !!
Kram/Isa

13 kommentarer:

  1. Hej och God fortsättning!
    Ja det där är inte lätt. Jag har redan köpt för många påsar och då har alla in kommit.
    Vad är det man håller på med?
    Vanilla var en av mina favoriter 2011 en riktigt goding tycker jag. Tacksam att så.
    Ha en skön kväll
    Annika

    SvaraRadera
  2. Spinner ändå på min balkong...:-)
    Blir inte så många fröpåsar men förstår dilemmat.
    Sååå himla mycket vackert det finns.
    Lycka till med alla val! ;-)
    Kram Helli

    SvaraRadera
  3. Underbart att du har en sån passion för det här :)

    SvaraRadera
  4. Nä men jisses....jag går igång på bara det du skriver och dina bilder! Vågar man klicka sig vidare??? Kan man låta bli?... Oj, oj, måste nog börja jobba lite extra ;). Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Visst är katalogen helt underbar:)). Jag skäms lite för att jag har Botaniska så nära och är där alldeles för sällan...
    Jag försöker att inte dreggla för mycket och hålla mig från att beställa, får se hur det går. Jag har en del kvar från i fjol att så.
    Lycka till med planerandet och beställandet:)).
    Kram

    SvaraRadera
  6. Haha..vilken rolig beskrivning!
    Som en katt i fiskaffären.

    Så långt som till fröer har jag inte kommit än...men det kommer säkert det med i sinom tid..;)
    Det får bli fler färdiga plantor i år oxå...måste lära mig hur man ska göra med fröerna först...

    Ha en fin helg!
    kram katarina

    SvaraRadera
  7. Härlig sysselsättning du har ---- Botaniska i Göteborg vill jag också till, nån gång.

    Kram

    SvaraRadera
  8. För mycket av allt kan vara alldeles underbart :-) Ja botan måste du till, snarast ! Där är alldeles fantastiskt ! Jag har turen att ha sonen i Götet, så det kan bli av med en tur dit, fniss !
    Ha en skön helg
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  9. Hihi.. jag känner verkligen igen mig... har även jag redan beställt alldeles för många fröer (i år också... ) och har inte ens hunnit till konnesörsklubben. Katalogen ligger på mitt nattduksbord. Får nog grotta ned mig i den i morgon. :)
    Kramar!

    SvaraRadera
  10. Ja, du vet att gräsmattor är överskattade, det är bara att gräva en plantering till om frösådderna inte får plats:)

    SvaraRadera
  11. Frökataloger är såååå farliga......MEN så underbara. Det är svårt att begränsa sig när man sitter o njuter av alla bilder.//Helen

    SvaraRadera
  12. Nej, du förför mig med din text och dina bilder! Jag har ju redan beställt galet mycket fröer och nu får jag upp ögonen för en helt ny värld. För att inte tala om att jag bara måste åka till Göteborg...
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  13. Titta in till mig en liten sväng....en överraskning väntar dig ;). Kram Marie

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa