torsdag 26 januari 2012

Drömmer och planerar !


Abstinensen är svår nu .. det skall erkännas !! Vill ju ut i trädgården och sätta igång nya projekt NU !!

Men, men det är väl bara att acceptera att fortfarande är det vinter några månader till ...idag singlar snöflingor ner från himlen och kanske är den RIKTIGA vintern på gång ändå ... den som tidningarna varnar för varje dag och som man har svårt att ta på allvar !

Precis framför växthuset till vänster på bilden skall det byggas en mur av samma sorts sten som vi byggde ruinen av ca 35-40 cm hög. Muren blir en stödmur för en ganska stor rosenplantering med lavendel som kantväxt.

Jag försöker föreställa mig hur kommer att se ut och tror att det kommer att ändra karaktären framför växthuset... det kommer att bli mer inramat och ombonat samtidigt som kan ställa krukor på stödmuren och njuta av lavendeldoften när man sitter utanför växthuset och kanske kommer det en doftpust ända in i växthuset ibland. En sliten däckstol skulle inte vara helt fel där man kan sitta och njuta av tillvaron mellan trädgårdsbestyren !


Lite doftande luktärter i stora korgar skulle också kunna bidra med sin härliga doft ... här är det "Twilight" och High Scent från fjolårets plantering i perennarabatten. Fröförrådet har fyllts på med samma sorter i år !

Den vita träsoffan får nog en ny plats i sommarens planering ... kanske i den nya köksträdgården och det gamla symaskinbordet hamnar nog i perennarabatten.

Jag tycker det är jättekul att "rådda om" lite i trädgården och skapa nya miljöer och ha projekt på gång .... att det inte ser likadant ut år efter år ... utan att det blir nytt och på ett lite annat sätt än året innan ... att trädgården är en skapande och föränderlig plats! Något jag säkert delar med de flesta trädgårdsmänniskor ... eller hur ?!

Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg .... själv får jag storbesök när sonen från Norge kommer hem över helgen och hans storebror med sambo tittar in från Västerås .. alltid efterlängtade ! Så nu blir det till att planera mat och skriva matlistor !

Ha det så gott !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Lena/isis sa...

Låter underbart fint med mur och rosor framför växthuset. Önskar dig en trevlig helg med dina kära.

Kram

Sofia sa...

Hej på dig!
Har sagt det förut och säger det igen, dina bilder är såååå vackra!
Man kan riktigt känna doften av luktärterna!
Ja visst, är det roligt att ändra om och komma på nya lösningar...
Du får ha en härlig helg,
kram Sofia

Anna Vattenkanna sa...

Så härliga bilder du bjuder på idag. Tänk att det blir sådär om några månader men jag håller med dig att det känns väldans långt borta nu... Ditt projekt låter underbart... jag ser det framför mig. med stenarna, lavendel, rosor och krukor...mmmm.

Ja, en trädgård är ju en föränderlig liten värld och så tråkigt om den var statisk. Nä, lite nytt och omändring är ju bara roligt tycker jag med.

kram

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Ooooooo, låter fantastiskt med mur och rosor. Kan se framför mig hur snyggt det kommer bli. Lavendeln kommer dofta ljuvligt. Spännande att få följa.
Kram Maria

Pilgrim sa...

Kommer att bli hur vackert och underbart som helst! Mur, rosor och lavendel kan det bli annat än succé.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Helén sa...

Åh, va fint du har det. Underbart växthus och vilka underbara bilder sen!//helen

Acchleja-Carro sa...

Det bästa med vintern: att drömma och planera! =)
Ingenting är omöjligt och man kan flytta sofforna hur många gånger man vill utan att få ryggskott. =)
Ha det fint! /Caroline

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Oh, så vackert med luktärterna! Mina brukar inte alls trivas och dessutom få löss...
Låter som det kommer bli väldigt bra med det du beskriver. Visst är det härligt att drömma och planera och förändra :-)

Ha det gott!
Annika

Lyckans lilla hus sa...

Din vackra mur har gett mig inspiration till två här hos mig...;). Jag hoppas kunna få våra två äldsta killar att göra det som en födelsedagspresent till mig, och en extra praktik till dem själva inför valet av inriktning på sin utbildning de snart ska göra. Håll tummarna! //Kram Marie

Madame C sa...

Jaa, samma abstinens här! Vill ut och anlägga min hassellund NU!!! Vi får hoppas på en tidig vår i alla fall:)
Ha det bäst,
Charlotta

South Bay Studio sa...

What a lovely garden. All of your pictures are so inviting...Kathi