lördag 21 maj 2011

Mossig kudde till trädgårdssoffan !


Såg en idé i en av alla otaliga trädgårdstidningar som passerar revy och som bildar en jättehög nedanför min säng ... en mosskudde .. jättevacker i tidningen , inte så vacker i mina händer som i mina tankar!

I idén i tidningen pulade man in mossan efteråt, utifrån .... alldeles för mycket jobb tyckte jag och la ut kycklingnätet i den storlek jag ville ha kudden (alldeles för stort visade det sig) la på mossan med gröna sidan utåt, knycklade ihop pappersbollar och la som kuddfyllning, på med mossa igen och sydde ihop runt om med ståltråd.

Hade i lite för lite fyllning i mitten vilket gör att nätet glipar lite mot mossan ... något att tänka på till  nästa gång.  Skulle nog också ha gjort flera små i stället för en stor  ... och skaffat lite vackra tunna linnerepsband att binda runt och dekorera med.  Ibland måste man nästan göra en provomgång för att veta hur man INTE skall göra nästa gång !


Nu har det äntligen blivit fart på sådderna i växthuset ! Flitiga Lisorna har fått små knoppar ... jag blev så jätteglad när jag såg det idag ! 

Lobeliorna har dragit iväg de senaste dagarna och fick nu flytta vidare till rostiga hinkar i olika storlekar där dom får växa till sig ytterligare innan dom får pryda den lilla kalkstensmuren i landet. Dom hade samma storlek som på handelsträdgården konstaterade jag stolt igår !

Blomman för dagen trasslar in sig i varandra och Luktärterna behöver snart avhärdas för att sedan få bilda häck på bambukäppar bakom den gamla trädgårdsmöbeln på ena sidan om växthuset. Lavendeln är omskolad och krassen direktsådd, både i land, hinkar och blomlådor.

Det är nu man känner att allt slit med sådderna som man lagt ner när man sprang skyttetrafik mellan växthuset och huset med dom för att skydda dom mot ömsom kyla, ömsom sol  har gett resultat !

Visst är det lycka när sådderna tar sig och blir små levande plantor !!

Trevlig helg !
Kram/Isa

14 kommentarer:

 1. Åhh.. så vacker kudde! Hmm...blir inspirerad av att göra en till min soffa också :)
  Tack för inspiration!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 2. Mysig kudde! Kan vara något att pyssla med senare när allt planteringsjobb är klart. Förstår din tanke med att "fuska". Det låter jobbigt att pilla in mossan från utsidan...
  Ha en fortsatt mysig helg!

  SvaraRadera
 3. Sikke en sjov idé med en mospude. Jeg synes den er meget fin.

  SvaraRadera
 4. Hur fint som helst! Du är otrolig på att hitta fina saker och få till det, en riktig inspirationskälla. Tack!
  Hélena

  SvaraRadera
 5. Superläckra mosskuddar!
  En jättefin idé att ta efter :=)
  Önskar dig en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Snygg kudde och dom rostiga hinkarna var ursnygga. Det där blir hur läckert som hellst vid muren.
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Ah, vilken bra idé! En mosskudde måste man ju ha :-) Håller helt med dig om att det är fantastiskt att följa med från frö till färdig planta. Ett mirakel varje år. Men nu är det trångt hos mig..... hihi..... Vågar inte riktigt ta ut och avhärda ännu. Vilka härliga hinkar du har.

  Ha en underbar söndag!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Hej och åh så kul att hitta din blogg...
  Vilket underbart växthus du har, fantastiskt.
  Har kikat runt lite och kommer att komma tillbaka... inspirerande.
  Din kudde var super, ska nog pröva en sådan till min gjutna stol....
  Ha en bra söndag kram Malin

  SvaraRadera
 9. Vilken kul idé med en mosskudde, det kanske även jag skulle testa :).
  Du är så duktig med alla dina blommor och härlig grönska. Önskar att jag hade lite grönare fingrar men antar att det sitter lite i intresset.
  Ha de så bra, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 10. Jättehärlig mosskudde! Du skrev att den blev lite tunn på mitten - kanske dra igenom ett snöre och sätta en "knapp" på varje sida? Så är det ju på vissa kuddar ibland för att just hålla stoppningen på plats...

  Visst är det ett mirakel att få vara med om färden från frö till livskraftig planta - förunderligt...

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig kudde! Och så vackra inspirerande bilder!
  Ha en fin dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 12. Kanske inte så mjukt att vila örat på den där kudden, men att vila ögat är toppen! Jo, min dagbädd står ute. Under det stora körsbärsträdet i oasen.

  SvaraRadera
 13. Smuk ide med mospuden, den passer fint ind i din have.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa