fredag 27 maj 2011

En "tager-vad-man-haver-bukett" från trädgården !


Äntligen ... kan man få komma ut i trädgården igen efter några dagars riktigt blåsväder ! Nåja ... det blev inte så lång stund för regnet finns ju också där ... efterlängtat för växternas skull visserligen.... men kanske inte så kul för övrigt ! 

Hann i alla fall gå en runda och plocka in lite blomster av vad trädgården bjuder på just nu till en riktig maffig bukett !


Rabarbern hade gått i blom så dom stjälkarna klippte jag av och satt som stomme ... har ingen aning om dom tar kål på resten av arrangemanget med sin syra ... men det visar sig säkert ! Fyllde sedan upp med tulpanen "Spring Green", daggkåpa, bergsklint, stäppsalvia, flädergrenar och ormbunke.

Åhh, så härligt att plocka årets första riktiga bukett från den egna trädgården !

En riktigt härlig trädgårdshelg önskar jag alla trädgårdsvänner med denna bukett !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Oh så fin den blev - en riktig försommarbukett! Trädgårdsbuketter är så härliga - blomsteraffärerna får ursäkta men hemmaplockade buketter är så själfulla på ngt sätt tycker jag.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken vacker bukett du har plockat i trädgården! Här står rabarberblommorna i en hink på förstukvisten just nu. Men jag har aldrig prövat att blanda dem med andra blommor, så du får rapportera hur det går att blanda med andra blommor...

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Tack för påminnelsen. Jag inser att jag alldeles för sällan tar in av det vackra. Ut och hämta lite med en gång. Basta!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bukett! Här finns än så länge bara ängsblommor (och det är inte så bara). När plantorna vuxit till sig kan jag oxå göra en bukett!
  Njut av dem allt vad du orkar och ha en mysig fredagkväll!

  SvaraRadera
 5. hej och vilken underbar bukett...nä det är inget trädgårdsväder precis...när solen lyser vill man bara ut, men sen väl ute håller man på att blåsa bort....
  Ha en skön helg..
  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker bukett du fick ihop. Hoppas att trädgårdsvädret kommer snart.
  Ha en skön helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Tänk vad mysigt att få göra en första bukett av trädgårdens blommor.
  En trevlig helg önskar jag dig.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Alla känner någon i Bålsta.Du med!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa