torsdag 3 februari 2011

Slank in på loppis - kom ut med en kökssoffa !


Under flera år har jag varit lite missnöjd med vår köksmöbel ... eller rättare sagt makens köksmöbel (den bodde redan här när jag flyttade in för 8 år sedan ). Så jag har gått och fantiserat om en gammal avskavd kökssoffa länge och igår när jag bara slank in på Bra&Begagnat av en händelse så stod den plötsligt där !!

Trodde inte mina ögon när jag såg prislappen 400kr !!!.... rena fyndet, dessutom körde dom hem soffan också för en hundring extra.

Jag hann inte ens konsultera maken vad han tyckte ... jag bara slog till innan någon annan hann göra det ! Och det skall ni veta att det var rena lämmeltåget in på loppiset ... någon parkeringsplats gick inte att uppbringa ! Maken såg lite förvånad ut när jag kom ut och berättade att jag köpt en kökssoffa ... jag hade liksom "glömt" att berätta om planerna på köksmöbelbytet !

Så idag kom dom med soffan ... åhhh sååå roligt det var !! Så nu blir det till att köpa fårfuskpäls och klä om den ... ett litet smakprov blev det med fårskinnet och Anna O kudden som tar upp den gröna färgnyansen!

Så nu blir det till att jaga ett bord som passar till !!

PS.  kl. 17.00 Pratade nyss med maken i telefon ... jag tror han fick en färgchock när han klev in i köket ... "hoppas den blir ommålad i en annan färg" sa han ! Det hade jag ju tänkt från början ... men när den kom hem i vårt vitvita kök så kändes den gröna färgen så rätt ! Det finns någonting som heter tillvänjningstid ... eller hur! Det får jag tillämpa på maken ! DS.

11 kommentarer:

  1. Läcker soffa!
    Ett sånt fynd förgyller nog dagen kan jag tänka.
    Visa bilder när du klätt om den.

    KRam

    SvaraRadera
  2. Kjempefin!
    Forstår godt at du slo til med det samme! Et riktig kupp!
    Ønsker deg en fortsatt fin dag!
    Mvh Monica

    SvaraRadera
  3. Nämen vad festligt jag har en exakt likadan soffa!!!Grå med röda 'pinnar'.Vid renoveringen av vardagsrummet fick pinnarna byta färg till svart o dynan fick.....fuskfårskinn precis som du tänkt :-)
    Det är vår hundsoffa placerad vid fönstret så Sigge ser ut över sina domäner!Vi har ju även en skinnsoffa men se där får han inte vara :-)
    Kramar från mig!

    SvaraRadera
  4. Hihihi...inte lätt att hinna med en diskution med gubben när det gäller sådana fynd.
    En liten nackdel när det blir för stora loppisar är det där med parkering. Sist när vi var där fick vi gå en bra bit, fullt på bägge parkeringar och även på gatan mellan.
    Ha en bra dag, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  5. Jättefin! Jag är också på jakt efter precis en sån där. Och det värsta är att jag hittade en (som tom maken godkände!) och när jag åkte tillbaka dagen efter för att köpa den var den puts väck... Bra att du slog till direkt!
    Kram,
    a-k

    SvaraRadera
  6. Rena rama fyndet! och jag skulle nog gjort som du, köpt den utan att ens blinka! ;)
    Var själv på loppis igår och hittade en byrå, slog också till direkt! utan att jag ens frågade så gav dom mig 50% rabatt på den :)

    Ha en trevlig kväll!
    Kram sandra

    SvaraRadera
  7. Haha.....nu fick jag en chock!!!
    Jag stod och tittade på prixis den där soffan i onsdags men konstaterade att jag inte har plats för en soffa till nånstans.....;) Jag tyckte också den var urläcker. Jag hade nog också målat den men är allt annat vitt håller jag med om att det blir toppen....den har ju en riktig bli-glad-färg..;) Du kan ju alltid säga till maken att du målar den sen när du tröttnat på färgen...

    Duuuu.....jag har en liten fånig fråga...
    Vad menar du med att lavendeln vill ha
    "trångt om fötterna"...???
    Jag är ingen stjärna i trädgården.....vill mer än jag kan..;) Drömmer om en drömträdgård....med både murar o växthus...;)

    Kram o ha en mysig helg!
    Katarina
    Ps...jag blir jätte tacksam om du svarar på min fråga men känn inte att du måste göra det på direkten...ta det när du får tid....

    SvaraRadera
  8. Ett sånt fynd! Grönt är skönt och maken kommer att vänja sig med tiden:-).

    Vill passa på att tacka för en vacker, inspirerande och rolig blogg.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  9. Vilket fynd !!! Jag tyckte den var jättesnygg grön, han vänjer sig nog :-) De brukar göra det efter ett tag, hi hi.
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  10. Men, vilket kap!!!! Tycker färgen var superläcker.. speciellt till vitt och ljust... Härligt med lurvig dyna också.... Absolut finns det något som heter tillvänjningstid... Ibland är den kortare, ibland längre ;-)

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  11. Så himla fin den är! Jag tror att vi har precis samma sinne för färg du och jag. Lila vet vi ju sedan tidigare, men den här soffan går ju inte av för hackor den heller! Lindblomsgrön säger jag om den färgen. Och du : väga vägra ommålning!!!
    Växthusmadam

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa