lördag 5 februari 2011

Blommande stol med olika uttryck !

Vår/sommar 2009

Senvåren 2009 hittade jag en stol på loppis för en billig penning utan sits som jag nitade fast hönsnät i botten i, fyllde med jord och mossa och planterade vita växter i. Här är det vit akleja, njurvinda, vit småblommig petunia och en annan vit sommarblomma samt små minikrukor, vitt ägg och hjärta från Trådspira som pryder stolen under plommonträdet.

På bilderna är stolen nyplanterad och någon mer bild under sommaren tog jag tyvärr aldrig !
Tidig vår 2010

Medan snön ännu låg kvar och planteringsabstinensen var som störst planterade jag vita små penséer och vit ranunkel i stolen. Tyvärr gick det inte många dagar förrän rådjuren var där och betade av allt ! Den tog sig inte riktigt efter det ... och andra bestyr i trädgården tog över och stolen åkte in i skamvrån.

Sensommar/höst 2010

På sensommaren fick den komma fram ur gömmorna igen och stolen fylldes med höstliga blommor som höstaster, njurvinda som passar till det mesta och höstvädd. Ordentligt märkt av att stått ute i väder och vind har stolen nu grånat och faktiskt trillade bakstycket av när jag skulle flytta den för vintern.

Den går ju alltid att limma ihop igen och visst sjutton skall den fyllas med små penséer och vackra ranunklar igen till våren ... för nu tänker jag sätta över en lampskärmsstomme som Lisa på Lisas trädgård tipsade om ! Kanonbra tips !

Så fynda en stol på loppis till våren .. det är jätteroligt att skapa en egen blommande stol ! 

12 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilken rolig idé! :) och så vackert med njurvinda och vit akleja.
Ha en fortsatt fin helg!
Kram!

Gunilla sa...

Vilken fantastisk trädgårdsprydnad stolen är, jag brukar ochså göra lite plantering i en gammal stol men din var ju fantastiskt fin.

ha en fin helg
Gunilla

Helena sa...

Kul idé det där!Ros-Lena i Acchleja har en korgstol med murreva hur gulligt som helst :-)Tyvärr dör den varje vinter men det finns ju nya att köpa!Snart dags för vårt planeringsmöte :-)Hör snart av mig!
Kram från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert!
Tänk att få vara din stol. Här har den burit upp rumpor i hela sitt liv och nu får den avsluta sin tid på jorden som en viktig del i dina vackra trädgårdsstilleben. Ett sådant härligt pensionärsliv för en pinnastol :-).

Kram Anna Vattenkanna

Hem & Drömmar sa...

Verkligen en fin detalj i trädgården.
Ha en fortsatt bra helg, kram Ing-Britt

Helens trädgård sa...

Hur vackert som helst!
Gillade alla olika stilarna, snyggt!

Lone sa...

Hej Isa.
Meget kreativt og super elegant stol-pynt.
God søndag.
Kh Lone

IreneL sa...

Åhh så fin den är! Jag har länge tänkt att göra en sån stol men har inte hittat "rätt" stol ännu! Nu blev jag inspirerad!!
Ha en fin dag!

Monica fra Koseleg sa...

Koselig og sjarmerende!
Ønsker deg en fortsatt fin søndag!
Mvh Monica

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Älskar din blom-stol!!! Riktigt läcker idé!! Ska spana efter en lämplig jag också :-)

Kram
Charlotte

Anonym sa...

Oh! My dear Isa, I was just looking at my fairy chair this afternoon through my garden pictures, that's what their called here. These are amazingly beautiful full of color and whimsy.
Night!
Rosemary...X

änglarum sa...

villken underbar blogg! massor av inspiration.. Mvh Jessica.