tisdag 15 februari 2011

Vintertrött och liten som en Tummetott !!!


Fler än jag som är rejält vintertrött just nu ?  Det sista snöfallet som kom före helgen + kylan tog knäcken på en känns det som ... har vi haft vinter i flera år eller är det verkligen bara några månader ?!

Man längtar och längtar och drömmer och drömmer ....


Läser just nu om Nils Holgerssons underbara resor, fyndad på loppis för en tjuga. Hade man varit lika liten som Nils hade man säkert kunnat klättra upp i stammen på den här vackra dubbla stockrosen för att höra om hon prasslar när hon vecklar ut sig .. vilken upplevelse det varit !


Tålamodet är slut ... jag vill flytta in i växthuset NU och stoppa fingrarna i jorden ! Det skall bli så himla kul att få fylla växthuset med frösådder ... innan snöovädret gick det till och med att komma in i växthuset så jag slapp stå som en fönstertittare och trycka näsan mot rutan och sucka !

Nu är det snö upp till halva dörren ... så det är väl bara att plocka fram tålamodet igen (som jag inte har !) .. och vänta in våren igen !

Inte har jag kommit iväg till affären heller för att köpa fuskfårskinn till kökssoffan som väntar på att bli omklädd ... energin har liksom försvunnit. Nu önskar jag att jag var en liten Tummetott som Nils och fick krypa in under Gåskarlens mjuka vinge för där måste vara gudomligt varmt och skönt just nu ... istället för kylan där ute som tränger in genom märg och ben !

Lovar att det är enda gången som jag skall klaga på vinter och kyla ... i nästa inlägg är jag på den positiva sidan igen !

Önskar dig värme och energi i kylan !
Kram/Isa

PS. Rekommenderar verkligen Nils Holgersson underbara resa ... Selma Lagerlöf är en otrolig sagoberättare och även stora barn behöver sagor ibland ... allrahelst när kylan viner runt husknuten och snön hänger från taken! DS.

15 kommentarer:

 1. Jaa suck flera år har vi haft denna vinter jag håller med dig!Det börjar krypa under skinnet nu på mig...men vad göra?Känns nog bättre imorn :-)
  Oh det ser ju så fiint ut ditt växthus!Tänk den som finge se det i verkligheten ;-)
  Ha det så bra!HÄRDA ut!!!
  Kramar från mig!

  SvaraRadera
 2. Jamen visst är det nog nu med vinter. Ni har snö och kallt och vi här i södra Skåne har kuling och kallt. Stackars oss nu!

  Ditt växthus är som hämtat ur en saga, jag tänker då på Beatrix Potters ljuvliga sagovärld med Pelle Kanin i spetsen. Helt underbara akvareller... vår egen Selma går ju inte av för hackor heller. Tänk när boken om Nils kom ut - den var ju banbrytande på alla sätt... kura nu ihop dig under den duniga vingen och försök att stå ut.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Ha ha men man måste få gnälla lite ibland . För nu räcker det ju med vinter.

  Vackra collage.

  Tror jag har den boken . Kanske skulle leta fram den.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Lite måste man väl få klaga ibland. Vi har ingen snö och inte så många minus men en isande vind som går genom märg och ben. Längtar också till växthuslivet kan ta fart!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Hvor er det en fin blog du har - og et skønt væksthus. Jeg vil glæde mig til at følge dig.

  SvaraRadera
 6. Åh tack för inspirerande bilder från ditt makalösa växthus!!! Är också rejält less på snön. I dag har det snöat igen och totalt sista veckan har det säkert kommit 70 cm.... NU RÄCKER DET!!! Tycker att energin pendlar med solljuset. De dagar det är sol är ganska ok, och de dagar när det är molnigt känns allt jobbigt.... Men, det är bara att härda ut..... för snart så.... även om det inte känns så just nu så är det ändå vår.... snart så.... härda ut... ;-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Ja tänk att vara liten som en tummetott, vad mycket spännande man kunde upptäcka då ! Fast det finns allt bra mycket spännande att upptäcka i stor storlek också. Härliga sommarbilder gör livet lite ljusare den här tiden.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Håller med dig, vintern är oändlig. Energin finns inte. Kanske ska läsa Nils Holgersson, den hittade jag hos mina föräldrar så nu finns den hos mig i bokhyllan. Som nån skrev " kura ihop dig under vingen " mm det gör jag. Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Skulle också längta om jag hade ett så fint växthus. Ja längtar också till våren men medan jag gör det så åker jag skidor.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 10. Hej igen!
  Du har fått en award/utmärkelse från mig. Gå in och titta på http://annavattenkannastradgard.blogspot.com/2011/02/en-gullig-utmarkelse-liebster-blog.html

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. (Trädgårdsliv på Högagärde)

  Men tänk vilken lycka att ha ett växthus att tjuvstarta våren i. Om solen behagar skina kan du bara bunda och låtsas att det är april.

  SvaraRadera
 12. Jag förstår att du längtar ut i ditt enormt vackra växthus.
  Jag längtar efter att det blir så mycket vår att vi kan börja gjuta och sätta upp mitt växthus. Inte på långa vägar så vackert som ditt, utan ett färdigköpt. Men jag längtar efter växthusliv....
  Är rejält trött på denna iskalla vind som är här.
  Elinore

  SvaraRadera
 13. Hej. Det känns ljum sommarkväll över dina bilder. Som när man sveper koftan runt kroppen och går ut för att njuta och dra in trädgårdsdofterna, slår sig ner på en stol och bara är.
  Grattis till awarden du fick. Nu har jag lagt till mig som följare. Ska bli trevligt.
  Ha en riktigt skön helg trots snön. Själv tänker jag lägga ut lite somringa ängsblommor på min blogg. Känner också behov av att tankemässigt lägga vintern bakom mig.
  Kristina

  SvaraRadera
 14. Mycket informativ post. Tack för att du tog dig tid att dela vyn med oss.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa