lördag 15 januari 2011

Drömmer om sommar, växthusliv och "nytt" planteringsbord!


Sitter här i vintermörkret och drömmer mig bort bland alla foton från i somras och längtar och trånar !


Vad ska planteras runt växthuset ? Stora buskar som ramar in ... eller en lavendelrabatt ? Eller kanske en armeringsmatta med klätterväxter ? Den nya sorten av den vackra klättrande luktärten "Twilight" som man kan skicka efter fröer från odla.nu skulle nog vara läcker där !


Så där går mina tankar fram och tillbaka ... känner du igen dig ? Visst är det härligt att drömma, planera och fantisera ! Att först skapa i fantasin = affirmera  för att sedan omsätta det i verkligheten ... då har man liksom redan skapat det en gång.

När jag drömde om växthuset så var det så verkligt att jag var förvånad varje gång jag tittade ut och det INTE stod där ! Nu är jag förvånad varje gång jag tittar ut och det STÅR där ! Är jag upp på natten måste jag kika ut för att förvissa mig om att det står KVAR ! Visst är man lite knäpp !


Sista tiden har jag drömt om ett nytt planteringsbord .. eller nytt och nytt ... ett nytt vackert vitt hade inte passat huset. Så jag har letat på Blocket efter något slitet, gammalt och med mycket själ ... och i Grängesberg fanns det !

I dag gjorde vi en skattresa dit på isiga vägar och lyckades bärga skatten som nu härbärgeras hos en släkting tills vi kommer in i växthuset pga av all snö och is. Jag hade ingen kamera med mig så det här är Blocketbilden!

Så nu drömmer jag om att fylla den gamla snickarbänken med alla krukor, emaljerade kärl, zinkbaljor och vårplanteringar ! Ack , ack vad vore livet utan längtan och drömmar !

12 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Vilken gedigen gammal snickarbänk. Kommer passa perfekt hos dig. Älskar ditt växthus & mur.
Fast jag får nog hålla mig till drömmar vad det gäller trädgården. Skulle vilja ha så fint som du men har varken tid eller intresse.
Ha en fortsatt skön helg, kram Ing-Britt

Helena sa...

Lyckliga du som har ett sånt fint växthus!Kan mycke väl förstå att du går upp mitt i natten för att se om det är sant! :-)
Jag känner lika dant för mitt nyrenoverade kök!
Och när jag tittar på bilder från min trädgård så kan jag inte fatta att det kan bli så fint för när man tittar ut nu o ser snön är det svårt att greppa förändringen som börjar med våren!
Väldigt fint planterings bord du hittat!
Kram från mig!

Monica fra Koseleg sa...

Hei!
Jeg kjenner meg slik igjen- slik går jeg også og funderer. I mitt hode er veksthuset alt ferdig møblert... I virkeligheten: Belegningssteinen til gulvet ligger i fine lad og venter- men det er vel også så langt vi har kommet med prosjektet til nå.
Det blir nok et kjempefint plantebord- gleder meg til å se... og du har helt rett- det bordet der har mye mer sjel og passer etter bildene å dømme helt utmerket inn i din hage!
Mvh Monica

Tigris Predikantan sa...

Tänk om vi inte ägde förmågan att drömma!
;)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oh, så fin!! Jag har span på en likadan men den är lite för dyr fortfarande... hoppas att den kan gå ner i pris. :) Men jag har förstås inte något vackert växthus att stoppa den i... ;) Om jag fick välja skulle det få flytta hem ett precis likadant växthus som du har.
Kram,
Anna-Karin

Med fingrarna i (j)orden sa...

Det kommer att bli toppen. Tror det skulle bli fint med lavendel utanför växthuset, synd att dölja det fina bygget med för stora växter.
Allt gott
Eva

LindaLunda sa...

Den bänken blir perfekt i ditt perfekta växthus!
Jag förstår att du är överlycklig över ditt vackra växthus!
Det hade jag med varit!!!!!!

Växthusmadam sa...

Visst är det härligt med det där första planerandet när det är nya rabatter som ska skapas! Jag tycker att lavendelrabatt vid ditt växthus låter helt underbart! Tänk alla humlor och fjärilar som du kan sitta och titta på inifrån växthuset då!
Vilket blocket fynd du gjort! Har du varit inne hos mig och sett mitt blocketfynd som kom åkande med bussgods från Borlänge nu i december? Jag har länge letat efter en fotogenkamin till växthuset och helt plötsligt fanns den där på blocket! Dessutom mycket billigare än vad jag var villig att betala som mest! Blocket är verkligen fantastiskt för oss sakletare!
Dröm på och bläddra i frökataloger och ha en skön söndag önskar
Växthusmadam

Marianne sa...

Det finns mycket vackert på dina bilder, jag älskar nejlikor några kuddar av igelkottsneljlikan skulle väl passa.

Lisa sa...

Visst är det väl ljuvligt med själva drömmandet, det finns liksom inga hinder då. Och drömmer man bara på tillräckligt bra så finns drömmen där en dag, härligt ! Förstår att du läntar till vår och sommar med ett sånt växthus som väntar :-)
Jag har en liknande snickarbänk står och väntar på logen, får se om den får komma ut i vår.
Ha en fin kväll
Lisa/Lisas trädgård

Frøken Solhat sa...

Ja drømmene er fantastiske :0) Tror det bliver rigtig flot når du får høvlebænken hjem i drivhuset.

Lige netop sådan en fantastisk slidt høvlebænk har jeg ude i værkstedet......dog uden hylderne - men det kunne fixes med lidt handysnilde.

knus Dorthe

Helens trädgård sa...

Vackert 'planteringsbord', helt perfekt till ditt underbara växthus.
Dina bilder får mig att drömma och fantisera :=)