tisdag 25 januari 2011

Avkoppling med ny kärlek !

Ibland behöver man byta miljö och ladda batterierna om det så bara är för en natt  ! Att se något annat och koppla loss vardagen helt och hållet kan göra underverk för både kropp och själ !

I helgen tog maken och jag en minisemester på Dufweholms herrgård .. det var kärlek vid första ögonkastet kan jag säga !

Vilken tur att receptionisten hade en dålig dag på första stället vi ringde till och var högst motvillig att boka in oss när hon fick höra att vi hade en bokningskod (som lämpligt nog hette avkoppling). En premie för prenumeration på Lantliv. (Håll utkik efter premier på tidningar du är intresserad av, det kan verkligen löna sig !)


Det var som att åka in i en annan värld när vi kom över bron genom villaområdet strax söder om Katrineholm i fredags. Där låg de gamla charmiga byggnaderna omgivna av vatten, knotiga äppelträd och vackra lusthus och såg så välkomnande ut. Skylten skvallrade om anor från 1495 !!  Tanken svindlar nästan !


På gården fanns ett litet museum som inrymde Sveriges största samling av skyltar !

Underbart mysigt och ett paradis för en som älskar gamla saker ... hela taket innuti var klätt med gamla vackra skyltar. Förra året utkom en bok om gamla skyltar som heter "Tunga varumärken" skriven av Antikrundans Peter Pluntky. 3 kilo tung är boken som har ett skyltliknande omslag ! Många av de reklamskyltarna som omnämns i boken kommer från Dufweholms samlingar.

Förutom skyltar fanns en hel lanthandel i det gamla charmiga museumet, kakburkar, orginalförpackningar, sockertoppar, gamla mjölkrukor hängde i klasar från taket och mycket mycket annat !

Hade kunnat gått där hur länge som helst ... men till slut kände jag att det kanske var tid att släppa iväg den snälla tjejen som öppnat upp museet enbart för min skull !


 Så här vackert kan det se ut på sommaren på Duwfeholms !

Underbara omgivningar alla årstider på året !

Trots att det nästan var mörkt när vi anlände, bitande kallt och snö som dolde det mesta kunde man ändå ana sig till en fantastisk trädgård som det måste vara underbart att få uppleva under sommarhalvåret.
Dessutom hade själva hotellet en stor terass från matsalen som var utbyggd på vattnet där det säkert är en upplevelse att få sitta och äta en av varm, vindstilla sommarkväll.

Alla bilder lånade från Dufweholms hemsida

Bemötandet var fantastiskt på Dufweholms, här behandlas alla som VIP-gäster ! Personalen tog i hand och presenterade sig när vi anlände och Sofia blev vår servitris för kvällen. Maten var lagad på genuina råvaror, med mycket kärlek och vackra uppläggningar och vinet valt med stor omsorg för att passa till.

Till frukosten nästa morgon fanns små skyltar som avslöjade vilken närliggande gård som skinkan kom ifrån. Surdegsbrödet var nybakat och fortfarande lite ljummet och när vi åkte därifrån var vi verkligen både avkopplade, nervarvade och lyckliga långt in i själen över all omsorg.

Ikväll ser jag på "Jakten på lyckan" på TV med Hanna Hellquist kl. 21.30. Ett underbart program med en totalt chosefri Hanna som utan masker provar olika saker för att bli lite mer lycklig eller träffar personer som kanske har hittat formeln för lyckan i just sitt liv.  Här kan du läsa mer om programmet och kanske testa din egen lyckonivå ! 

Vi kanske skulle ta och tipsa henne om att skaffa sig en trädgård !! Hur var det där gamla ordspråket nu igen .. kommer bara ihåg den sista meningen .. " .........vill du bli lycklig ett helt liv skaffa dig en trädgård "!

Och det är väl något som vi trädgårdsnördar kan skriva under på !

Ha en riktigt bra vecka och ta vara på alla små tillfällen till lycka !
Kram /Isa 

8 kommentarer:

Lena/isis sa...

Vilket härligt ställe! Dit skulle jag vilja åka . Måste kika mer på det senare. Eller till nåt fint slott....Ja, man måste unna sig lite ibland om bara för en natt. Tackar för tipset. Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

vilket mysigt ställe en välbevarad klenod.
Ja man skall ta till vara dom små tillfällena.
Kram:)

Hem & Drömmar sa...

Låter som om det är ett ställe för mig. Måste nog kolla deras hemsida, kanske kan bli ett besök framåt våren.
Ha de så bra, kram Ing-Britt

Monica sa...

Åh, där har jag varit och fikat en varm sommardag! Gillade verkligen atmosfären :) Önskar jag kunde få med min gubbe på en rekreationshelg på nåt vackert ställe ...
Tjingeling

Helena sa...

Vi har oxå varit där sambon o jag :-)Visst var det häftigt med alla skyltarna!Vi vart insläppta in nån antikbod oxå som sonen till hon som stod i skyltmuseét hade.Han var samlare så man fick bara titta.Fina omgivningar var det oxå det ligger fint till!Var så mysigt att strosa runt där!Vi var där i juli månad.
Kram från mig!

Anonym sa...

Sounds like heaven on earth! What a beautiful weekend, you wrote that so well for a moment I thought I was there with you. I love the sound of that movie so true have a garden and find yourself (happiness.
Beautiful post today Isa~
Rosemary...XX

Annika Christensen sa...

Vilket ställe!
För står att du blev nykär!
Skyltar är det bästa jag vet.
Ha det gott
annika

Lisa sa...

Oj så fint och härligt det såg ut ! Ska gå in och kolla det där programmet om lyckan, tänkte se det men glömde av det. Och visst skulle alla behöva en trädgård !
Lisa/Lisas trädgård