torsdag 6 januari 2011

Besök hos underbara Tant Grön !


Igår var maken och jag på utflykt ... till Tant Grön i Vintrosa ! Har inte varit dit sedan deras fantastiska nybygge blev klart i höstas.

Redan utanför huset började man jama ... allt vackert trädgårdspynt från bl.a. Eldgarden som den rostiga granen i mitten av bilden stod och hälsade en välkommen ! Dessutom är dom här systrarna så himla duktiga på att arrangera allt såååå snyggt !


Fick till slut slita mig från allt det vackra ROSTIGA för att titta på allt fint inomhus också !!


Den här härliga soffan sjönk maken djupt ner i när jag botaniserade runt bland alla vackra pryttlar och krukor. Häftig va ?


Innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle ha av allt vackert som lockade ... tog vi oss en fika hos Tant Gräddelin. Underbara smörgåsar med skivor av fetaost, vackra grönsaker i olika färger, äkta kalamataoliver toppade med en klick vitlöksaioli på mjukt rågbröd smakade lika gott som det såg ut.


Att dessutom få sitta i den här miljön som Tant Gröns lilla orangeri bjöd på där ljuvlig avslappningsmusik strömmade ur högtalarna och grannarna var olivträd, fikonträd och massor av mysiga inredningsdetaljer gjorde ju inte saken sämre.

En underbar miljö där man verkligen kan ladda ny energi ! Tänk vad ett besök bland gröna växter kan göra för själen !

Fick jag då med mig något hem också förutom alla intryck ? Något landade till slut i korgen eftersom jag ville ha ALLT och det alltid är så svårt att bestämma sig ... men det presenteras i nästa inlägg !

PS. Tant Grön har en kundklubb som under våren kommer att bjuda in till må-bra-kvällar med olika teman. Bor du i närheten av Örebro ... gå med i klubben så du inte missar detta !DS.
Kram/Isa

Bilder lånade från Tant Gröns Hemsida

12 kommentarer:

LindaLunda sa...

Myyyyyyyyyyyyyyysigt!

Lena/isis sa...

Där verkar det var härligt.....Och tydligen innan man kommer till örebro, från Karlskoga hållet. Det passar ju bra..Kram

♥Min Eden♥ sa...

Heja Isa!! Va roligt att du hakar på i film-makare-idén :) Visst är det hur roligt som helst?? Man kan inte sluta när man en gång börjat.
Ha det bäst, jag ser fram emot många "filmer"!!
h. Nina

Anonym sa...

Happy New Year!
What an amazing place you visited it's so beautiful and full of spring and summer. Get's you really in the mood for gardening. Just lovely.
I hear however, you are getting more snow!
Take care
Rosemary...

Merja sa...

Ser verkligen ut som ett dröm resmål:) Ska bli kul att se vad som följde med dig hem.

Helena sa...

Åh vilket bra tips!Ska prata ihop mig med mina Acchleja tjejer om en utflykt dit!
Kram från mig!
Kanske du kan tipsa om nått mer i trakten som är värt ett besök!?

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åhhh, så härligt där ser ut. Visst blir man väl bara glad av att gå på sådana ställen, för att inte tala om hur batterierna brukar fyllas till fullo.

ullis sa...

Visst har vi tur som bor nära Vintrosa och 'tant Grön', fast det är lite farligt för man vill ju ha allt....
ha en skön helg, kram Ullis

Tiger sa...

God fortsättning! Har inte hunnit blogga mellan alla släktträffar i helgerna... ;-)

Jag är med i kundklubben, men har inte varit till Tant Grön efter invigningen av nybygget. Ser verkligen mysigt ut! Får nog ta en tur dit snart för att få lite vårkänsla efter allt snöande.

Vinterhälsningar
Elisabet

Vaktmästarn sa...

Det är så här års man behöver dessa drömmar för att överleva till det börjar spira i vår... låter som ni hade en underbar dag!

Kram, Outi

PS. Benmjöl till klematis, tack för tipset. De jag satte i minneslunden höll inte riktigt jämn takt med varandra, så nu ska det "medicineras".

Lisa sa...

Vilken härlig miljö...dit får man ta en tur. Så snyggt med frost på rost !
Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Anonym sa...

O, vilket jätte läckert ställe! Ser verkligen fram emot att se vad du hade med dig hem!

Kram Evelyn