onsdag 27 oktober 2010

Sågverk i trädgården !


När vårt område var nytt på 60-talet planterades det en pil i varje trädgård. Vår pil som var den sista kvarvarande pilen i området drabbades av någon sjuka för några år sedan. Då barkade vi av den och lät den stå kvar.


Det är uppenbarligen någon som tycker väldigt mycket om vår avbarkade pil ... så här kan det se ut nedanför på gräsmattan ibland !


Det är sällan vi ser vår hyresgäst som är väldigt skygg och absolut inte vill vara med på bild .. men han hörs ju destomer .. hoppas han har koll på sitt hackande och byggande för snart är jag rädd att övre delen ger vika !


Till våren hoppas jag plantera klematisar runt pilen som får klä in den ... jag hade tänkt ta ner de övre delarna av varje stam så den får ett lite snyggare utseende ... men någons hem vill man ju inte förstöra !

Efter varje vinter ligger ett helt gäng med urätna kottar nedanför pilen och t.o.m på den avhuggna stocken som ligger i landet sitter kottar kvar i springorna som spår efter vår hyresgäst.

Ser ni trädets rynkor under "armen" ? Visst blir dom lite mänskliga ?


I början efter avbarkningen hängde jag upp blå glaskulor på olika ställen i pilen .. det blev som en installation. Nu har dom ramlat ner och hänger på andra ställen i trädgården.


Idag blev det ett hyllningsinlägg till en gammal pil ... nästa inlägg kommer att handla om något helt annat !

Mina vänner ... besöksmätaren börjar närma sig 10.000 besök .. och det skall firas naturligtvis !!

Vi hörs !

Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Härligt att den gamla pilen får finnas kvar. Vi har ett äppelträd som förmodligen har gjort sitt men vi ska nog också låta det vara kvar just för att där klättrar den vita Clematisen. Ska man barka av trädet?
  annika

  SvaraRadera
 2. Ohh vilket härligt träd och härlig hyresgäst du har. Kul när det finns lite liv i trägården. Klematis kommer att bli jättebra.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Underbart gammalt trädlik! Tänk med klematis i den! Wow!!!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Härligt träd å härlig hyresgäst :)
  Ha det gott
  Håkan

  SvaraRadera
 5. Gamla trädstammar är bara för fina. Har också sparat på såna.... Riktigt kul att ha hyresgäster också ;-)...

  Klematis blir super till den fina stammen.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Är så trevligt med hyresgäster i sin trädgård. Att dom sedan bygger i avbarkade Pilstammar är ju toppen. Vackra bilder!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa