söndag 8 augusti 2010

1000 trädgårdar del 1 - bedårande koloniträdgårdar !

Idag har maken och jag besökt en del öppna trädgårdar. Eller nja, mest jag, maken föredrog att häcka i bilen med sporttidningar. Men snäll och kärleksfull som han är skjutsade han gärna runt mig.

Örnsro som är Örebros äldsta koloniområde höll öppet hus och där har jag inte varit tidigare så det passade väldigt bra.

Är barnsligt förtjust i det lilla trädgårdsformatet och andan som råder hos koloniägarna även om de flesta hade flytt fältet för dagen verkade det som.

Endast en bjöd in mig på lotten och visade huset. Hon bodde 3 minuters väg därifrån och kunde även ibland ta en tur ner på lunchen. Efter 4 års köande blev hon lycklig ägare i höstas och höll som bäst på att måla om invändigt och göra huset till sitt.

Här kommer en kavalkad av små pittoreska kolonihus mest fotade över grinden !6 kommentarer:

Charlotte sa...

Åh vilket sött kolonilottsområde! Tycker också det är något extra speciellt med de små koloniträdgårdarna. Som ett slags koncentrat av en större trädgård. Och de små husen är ju ofta så fina också med snickeridetaljer..... Kul!

Kram Charlotte

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åhhh, så fina kolonilotter...där skulle jag lätt kunna spendera en hel dag eller 2! :o)
Ha det fortsatt gott,
Lydia

Annika Christensen sa...

Underbara allihopa vilken tomtebo lycka!
Annika

Lena/isis sa...

Det är så gulligt med såna små stugor och tomter. Det kanske kan vara nåt för mig nåt annat år..att åka till och titta på. Inte så långt hemifrån mig. Kram

Vaktmästarn sa...

Det är något speciellt med koloniträdgårdar! Själv besökte jag asklunden på Motala griftegård igår, och fick så många intryck att jag måste "hämta andan" lite :)

Kram, Outi

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Underbara bilder! Tack för att du fotat så mycket till oss:-)

Ha en riktigt fin vecka! Hillevi.
PS Du ligger nu med på min blogroll.