tisdag 10 augusti 2010

1000 trädgårdar del 2 - besök hos Ullis i Blomsterbo !


Ullis (som har bloggen http://blomsterbo.blogspot.com/) trädgård har jag varit nyfiken på länge sedan jag upptäckte den på nätet och att den inte alls låg långt från Örebro. Några mil söderut bara.


Vi gjorde ett försök redan den 18:e juli men vände när vi såg raden av parkerade bilar efter vägen. 600 besök hade hon i trädgården den dagen !!

Det var tur att vi väntade till i söndags i stället så jag kunde få en pratstund med Ullis i trädgården . Man vill ju gärna träffa människan bakom trädgården också, bilden blir mera hel då. Det var fantastiskt roligt att möta Ullis, ett sprudlande energiknippe som brinner för sin trädgård och framför allt för träd.


Vilken fantastisk trädgård hon byggt upp sedan 1997 när trädgården endast bestod av gräsmatta och några gamla äppelträd. Här trängs 560 träd !! med samlarfunkior, rosor och perenner.


När jag läste i NA att hon hade 300 träd i trädgården såg jag en mindre skog framför mig. I dag har hon passerat 300-gränsen med råge och någon skog såg jag inte. Istället har hon lyckats väva ihop sin trädgård med fantastiska gångar och massor med slingrande rabatter med dammen i mitten som ett vackert smycke.

Jag önskar att mina bilder gav Ullis trädgård rättvisa så ni får se hur vacker den är. Som alltid när jag blir helt uppfylld av något så ligger fokus på uplevelsen och inte i kameran.

Vill du se fina bilder av Blomsterbo gå in på Isis Drömmar som också besökte Ullis i söndags !


Tack Ullis för du öppnar upp din trädgård och delar med dig så frikostigt av den så vi får fylla på inspirationskontot !

Nu skall jag köpa vipphortensior till landet för en vacker sådan fann jag någonstans i Ullis rabatter ! Och fler träd skulle trädgården också behöva ... nu vet jag ju vem jag kan fråga om råd !

4 kommentarer:

 1. Hej vad roligt att hitta ytterligare en bra blogg. Var också på 1000 trädgårdar och besökte även jag ullis trädgård ur fin//Britt

  SvaraRadera
 2. Åh så fint! Har ju sett en hel del bilder på hennes blogg.... Men skulle såklart vara toppen att få se i verkligheten...

  Jag bor verkligen för långt bort....... :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Å, jag rodnar, bockar och bugar över allt beröm!
  Tack själv, som sagt det är så kul att mötas 'in real life' å se ett ansikte bakom orden på bloggen!
  Må väl och njut i ditt underbara växthus!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 4. Lyckost dig nu blir jag lite avis...
  Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa