söndag 23 april 2023

Uppgraderad kakburk, frizziga penséer och kraftiga perenner

 

Frizziga penséer

Visst är dom helt ljuvliga dom här frizzliga penséerna ? Hittade en rejäl planta vid gårdagens besök på Blomstermarken som fyllde upp hålrummet så bra efter hyacinterna som dukade under i köldknäpparna tidigare i vår i den planterade kakburken.




Uppgraderade kakburken

Det blev ytterligare några hål som jag fyllde upp med en uppgrävd vintergröna som börjat blomma och en liten helt underbar minilavendel som doftar magiskt. Allt går i blå/mörklila toner. 





Pärlhyacinterna har vuxit till sig rejält och de små penséerna börjar bre ut sig. Kanske byter jag ut pärlhyacinterna när dom gjort sitt och uppdaterar kakburken igen. 



Glad i mitt planteringsbord

Ljuvligt att stå ute i det vackra vädret vid det rostiga planteringsbordet/arbetsbänken och plantera. Det var fler krukor som behövde få en uppdatering efter alla köldnätter. Den rostiga urnan som stått skyddad under tak på farstukvisten hade inte heller klarat alla växter - till och med gyllenlacken hade dukat under men de små penséerna hade klarat livhanken även om dom hängt livlösa över kanten och sett ut som dom var bortom all räddning.  Är så imponerad över deras livskraft. Vilka överlevare. Nu står dom upp och strålar igen. 




Kraftiga perenner

Vi tog en runda till Blomsterlandet också när vi ändå var i närheten och dom hade stora kraftiga perenner med 20 % rabatt. Köper hellre stora kraftiga plantor som verkligen tar plats och fyller ut. Förra sommaren hade jag flera perenner i krukor framför växthuset och när hösten kom planterade jag ut dom i rabatten. Gör nog lika i år. Och blandar upp med sommarblommor. Stäppsalvia Caradona, fältvädd och lavendel kan man aldrig få för många av. 




Ljuvlig saxifraga

Den lilla saxifragan brukar jag ha varje vår och i år är inget undantag. Så skir, vårfager och blommar länge. Passar över allt där man behöver något som hänger över kanten.  



Nedklippt julgran

Idag har vi varit flera vändor till ristippen med en nedklippt julgran. Ja, vi har haft julgranen kvar på baksidan eftersom livet kom emellan under flera månader. Tömt lådorna under fönstren på framsidan och börjar så smått komma i fatt med att städa ut vintern och välkomna våren.

Allt det höga gräset har klippts ner och transporterats bort - så himla skönt att slippa jaga omkringblåsta långa grässtrån efter Miscantusgräs som slingrar sig in överallt. Känns som jag redan gjort ett dagsverke för dagen. Rensa i rabatterna har jag skjutit fram tills regnet har gjort sitt och det är lättare både att rycka bort det och upptäcka det. 

Fortsätter att njuta av det vackra vädret så länge det varar och njuter i trädgården.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

  1. Det er så trivelig når man kan plante ut i krukker og bed. Da er det virkelig vår og sommeren er rett rundt hjørnet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lilian !
      Ja, det livar verkligen upp att mötas av vårblommor i krukor och rabatter så här års. Ljuvlig tid !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Ljuvlig plantering i kakburken. Penséerna är så söta och användbara. En annan favorit är Vädden, och den blå färgen är riktigt vacker. Hos oss tog solen semester, men hoppas hon är tillbaka snart.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Det är så roligt att plantera och kombinera i lite andra kärl än krukor så jag brukar leta på loppisar och Myrorna efter lämpliga kakburkar.
      Hon tog semester här också och det utlovade regnet har smugit sig in men det behövs också. Det är väldigt torrt i rabatterna och efter regnet är det lättare att rensa allt ogräs. Så det för något gott med sig.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Så mycket fint i din kakburk :) Stäppsalvia och lavendel kan man aldrig få får mycket av! Jag hörde på radion att sommaren skulle bli torr och het i år...
    Som vanligt alltid så kul att kika in till dig Isa och se vad du pysslar med :)
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa