måndag 17 april 2023

Öppna pardörrar med solrosor och citroner i växthuset

 

Fransk text och solrosor

Jag beställde nya kuddfordral redan i höstas - med fransk text och solrosor. Älskar både Frankrike och solrosor och den här sommaren skall verkligen få dominera i trädgården. 



Olika motiv

Beställde två olika motiv och passade på när det var extrapris på Lucie Dekor. Jag hoppas dom skall hålla i trädgården och växthus utan att solblekas som tidigare textilier gjort. 



Lunchsovit i solstolen

Nu när det är strålande vårväder passar jag på att flytta in i växthuset med textilier och den qviltade pläden från Miljögården som varit med nästan sedan start för snart 13 år sedan har knappt någon färg kvar alls. 

Det är helt otroligt att det gått 13 år sedan vi byggde växthuset och allting startade. Jag är fortfarande enormt fäst vid mönstret på pläden och kuddarna och får nog ge mig ut på sakletarresan för att se om dom finns någonstans. Förmodligen har mönstret utgått ur sortimentet och svårt att hitta. 

Idag har jag hängt i solstolen efter lunchen och sovit en stund, ett privilegium man har som passionär - det får gärna bli en återkommande vana. Man måste ha balans i varandet och görandet. 



Svältfödd på färg

Den här tiden på våren är man svältfödd på färg och det är då gula narcisser är så uppskattade. Man blir glad. Små guldkorn är så värdefulla efter en lååång vinter. 



Säkert vårtecken

Det är också nu Lena Linderholms vackra duk åker på, på bordet i växthuset. Man blir även glad av gula citroner och orange apelsiner. Underbart att sitta här vid bordet och äta lunch efter att ha klippt och krattat i rabatterna ute i trädgården. 

Min vana trogen spelar jag avslappningsmusik och bara njuter. Det är bara fontänens porlande som saknas men det får bli när jag får hjälp att få ut den i trädgården och dessutom har pumpen gett sig och det är inte det lättaste att hitta en likadan efter så många år. 



 

Öppna pardörrar = vår

När man kan slå upp pardörrarna till växthuset på vid gavel då är det verkligen vår. Jag är så tacksam och glad över att vara passionär så jag kan tillbringa så mycket tid i min älskade trädgård. Jag tar lite i taget och krattar och klipper i lagom takt så kroppen hänger med. 

I år klipper jag inte perennerna rakt ner i rabatten som jag gjort tidigare år. Nej, i är krattar jag först och klipper sedan bort allt torrt som får gå till komposten istället. Sedan luckrar jag jorden och lägger på kogödsel/barkmull. Fast dit har jag inte kommit än. 




Magisk tid

Känner mig som världens lyxigaste människa som får strosa runt i trädgården hela dagarna och lägga upp dagen precis som jag själv vill. Idag ville jag starta med morgonpromenad, meditation och sedan gympa med Sofia innan jag äntrade trädgården. Det skall nog också bli en återkommande vana. Just nu är det en ibland-vana. I morgon väntar Mandalamålning som jag också snöat in på. Kan sitta i växthuset och måla. Mmmm. 

Det skall bli så här vackert väder hela veckan vilket känns helt magiskt. Så härligt att se trädgården långsamt vakna till liv igen efter vintern, årets första citronfjäril glatt fladdra runt och fåglarna spana in fågelbadet. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - njut av det vackra vårvädret !
Kram/Isa

10 kommentarer:

  1. Piękne poduszki. Od razu zrobiło się słoneczniej dzięki nim. A ja cały dzień spędziłam w ogrodzie pracując. Pozdrawiam :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Alicja !
      Tack för din kommentar !
      Javisst blev det mycket soligare med de nya kuddarna - man behöver mycket färg nu efter vintern.
      Ha det så gott i din trädgård !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Så nydelig med våren som kommer med varme og ikke minst mange varme dager. Jeg har satt ut mine hagemøbler i går så nå venter jeg bare på varme sommerkvelder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter härligt Lilian - njut i dina hagemöbler !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Hej Isa!
    Det ser alldeles underbart ut. Du har helt rätt, det finns mycket att göra nu på våren, men bra att ta det i lite lugnare tempo och passa på att njuta av det fina vädret.
    Ha det gott ! Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Ja, man brukar hinna med allt ändå även om man tar lite i taget.
      Hoppas du har det bra och får njuta i det fina vädret !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Jag finner så stort nöje i att läsa din blogg Isa! Dina bilder är ljuvliga, likaså dina tankar om trädgård och dessutom uttrycker du dig underbar. Balans mellan varandet och görandet, så träffande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin !
      Om du visste hur glad jag är över din kommentar - tusen, tusen TACK !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  5. Hej Isa! Tänk att jag blir så inspirerad av dig, du visar fantastiska bilder och har ett enastående öga till att fotografera! Det du skrev nu senast får mig faktiskt själv att längta till att bli pensionär!:) Ha en härlig helg och tack för all inspiration! Mvh Majsan

    SvaraRadera
  6. Så underbart att kunna öppna dörrarna på vid gavel och bara njuta av våren. Så fina kuddar, det ser riktigt somrigt ut :-)
    Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa